Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

ΑΠΕΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΤΕ

26-12-2007

(Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι του Δ.Σ. του ΣΕΑΤΕ και των παρατάξεων, σας στέλνουμε το μήνυμα αυτό από το σπίτι γιατί ως απεργοί δεν βρίσκομαστε στη δουλειά).

Μπαίνουμε στην τέταρτη μέρα της απεργίας και ήδη η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Το ενθαρρυντικό είναι από ότι τα μέχρι τώρα ποσοστά της απεργίας είναι πολύ μεγάλα. Ωστόσο αξίζει να λάβουμε υπόψη τα εξής:
1) Δε γίνεται καμία προσπάθεια να τονιστεί ότι η άρνηση του Μηλιάκου να συναντηθεί μαζί μας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων γενικότερα. Όταν ένας σύλλογος με τόσους χιλιάδες εργαζόμενους κάνει απεργία 4 μέρες και δηλώνει ότι θα συνεχίσει και η εργοδοσία αρνείται να συναντηθεί μαζί του, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και το πρόβλημα είναι πολιτικότατο. Η μη υπογραφή επιχειρησιακής και το νέο σύστημα αξιολόγησης μαζί με ασφαλιστικό είναι η μετάφραση της ευρύτερης αντεργατικής πολιτικής στο δικό μας εργασιακό χώρο. .
2) Τα ΜΜΕ δεν «παίζουν» καθόλου την απεργία και γι’ αυτό δεν φταίει μόνο το γεγονός ότι έχουν πέσει τα λεφτά για τις διαφημίσεις της ΑΤΕ. Η πλειοψηφία των ΜΜΕ όπου μπορούν στηρίζουν την κυβέρνηση, γι΄αυτό και είτε «θάβουν» θέματα ή «πετάνε» άλλα στη δημοσιότητα για να τα επισκιάσουν (γι΄αυτό η κλοπή του ΑΤΜ στα Γιάννενα έγινε θέμα στα δελτία όχι όμως και η απεργία των εργαζόμενων εκεί). Επιπλέον το Δ.Σ., αλλά και οι παρατάξεις μέχρι στιγμής δεν έδειξαν καμία εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους. Η απόφαση για την απεργία είναι μεν προϊόν της πανελλαδικής συνέλευσης, αλλά από εκεί και πέρα, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Αγροτικής δεν έχουν κανένα λόγο κι ας είναι αυτοί που χάνουν το μεροκάματο, κι ας είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν το συσσωρευμένο όγκο εργασίας μετά την απεργία. Γενικές Συνελεύσεις σε καταστήματα και διευθύνσεις δεν έγινε προσπάθεια να γίνουν πουθενά για να πάρουν οι απεργοί την κατάσταση στα χέρια τους και για να δημιουργήσουν ένα κλίμα που τα ΜΜΕ να μην μπορούν να αγνοήσουν. Ακόμη και εκεί όπου το τελευταίο διάστημα έγιναν συνελεύσεις ακόμα περιμένουμε οι αποφάσεις να δημοσιευτούν στο σάιτ του συλλόγου (π.χ. κατάστημα Λευκάδας). Αλήθεια με τι κότσια οι απεργοί στο κατάστημα της Λευκάδας και της κάθε Λευκάδας να προσπαθήσουν να προασπιστούν την απεργία τους όταν το ίδιο το Δ.Σ. αρνείται έστω και πληροφοριακά να ενημερώσει το σύνολο των εργαζομένων για αποφάσεις που πήραμε από το Νοέμβριο;


Και καλά οι περισσότερες εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια είναι υποχείρια της κυβέρνησης, τι γίνεται με τις εφημερίδες εκείνες και τους σταθμούς που κόπτονται ότι βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων; Ριζοσπάστης, Αυγή, 902, μάταια περιμέναμε κάποια εκτενή κάλυψη για την απεργία που να καταδεικνύει την ουσία της επίθεσης στα δικαιώματά μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η επίθεση στα εργατικά μας δικαιώματα έχει αρχίσει και θα κρατήσει καιρό, για να μην χαρακτηριστεί η απεργία μας ένα «δώρο» σε όσους δεν είχαν άδεια την περίοδο των γιορτών και πολύ περισσότερο για να μην γυρίσουμε μετά από μια τόσο μεγάλη απεργία με κατεβασμένο το κεφάλι για δουλειά, πρέπει εδώ και τώρα να γίνουν γενικές συνελεύσεις παντού προκειμένου να συντονιστεί ο αγώνας μας. Πρέπει αφού συνεχίζουμε να κάνουμε κατάληψη στα γραφεία της μηχανογράφησης. Πρέπει να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες που αρνούνται πεισματικά να καλύψουν τον αγώνα χιλιάδων εργαζόμενων.
Ταυτόχρονα Δ.Σ. και η πλειοψηφία των παρατάξεων καλούν σε συμμετοχή στην απεργία, χωρίς καμία σοβαρά να θέλει και να επιδιώκει να μπουν στο παιχνίδι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Τι φοβάστε συνάδελφοι; Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που απεργούν. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που καθημερινά βιώνουν το άγχος τι θα γίνει μετά το πέρας της απεργίας. Από 01-01-2008 επίσημα εφαρμόζεται το νέο σύστημα αξιολόγησης, τι θα γίνει με όσους τολμήσουν να μην υπογράψουν τα φύλλα με τους ατομικούς στόχους στα καταστήματα; Θα τους αντιμετωπίσετε όπως τους 3 συναδέλφους του καταστήματος της Τρίπολης; Δηλαδή θα τους αφήσετε εκτεθειμένους με το σκεπτικό ότι και ο διευθυντής είναι συνάδελφος;

Επειδή όσοι κάνουμε απεργία θέλουμε να γυρίσουμε με σηκωμένο το κεφάλι για δουλειά, σας καλούμε έστω και τώρα να:
1) κοινοποιήσετε μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου την απόφαση του καταστήματος Λευκάδας.
2) Να βγει ένα δελτίο τύπου από το σωματείο που να μπορεί να σταλεί και στα εθνικής εμβέλειας αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ που να εξηγεί το τι γίνεται με την απεργία και να καλεί σε συμπαράσταση των υπόλοιπων σωματείων γιατί ο αγώνας ο δικός μας τώρα είναι και δικός τους.
3) Να δηλώσει εγγράφως το Δ.Σ. ότι καλύπτει συνδικαλιστικά κάθε συνάδελφο που θα αρνηθεί να υπογράψει τους ατομικούς στόχους.
4) στις υπόλοιπες μέρες της απεργίας να γίνει κατάληψη στα γραφεία της μηχανογράφησης.
5) Ναι πιεστεί η ΟΤΟΕ και η ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν το αγώνα μας Σε μεγάλες πόλεις υπάρχει δυνατότητα με την ενημέρωση και το συντονισμό σωματείων από τα κάτω να πραγματοποιηθούν πορείες συμπαράστασης ή άλλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. (ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ ούτε δελτίο τύπου δεν έχουν βγάλει αυτές της μέρες και αν έβγαλαν το διάβασαν μόνο οι ίδιοι!!!)
6) Να δοθούν στη δημοσιότητα (και στο σάιτ του συλλόγου) τώρα τα ψηφίσματα της γενικής συνέλευσης για την Ολυμπιακή Αεροπορία και για τον αγώνα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, προκειμένου να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι ο αγώνα είναι ενιαίος. (Τι τα φυλάμε τα ψηφίσματα για τον εαυτό μας και για εσωτερική κατανάλωση;). (Χαρακτηριστικά στα Γιάννενα όταν την περασμένη εβδομάδα οι κτηνοτρόφοι έκαναν κατάληψη στο κεντρικό κατάστημα των Ιωαννινών το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και δεν είχε σταλεί από το σύλλογο στους συναδέλφους εκεί. Στα Γιάννενα λοιπόν μπορούν να παρθούν κοινές πρωτοβουλίες με τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Σε άλλες πόλεις με σωματεία και εργαζόμενους που βρίσκονται σε ανάλογες κινητοποιήσεις).

Επειδή θέλουμε αυτή η μεγάλη απεργία να μην είναι και η τελευταία – γιατί μετά από 7 συνολικά μέρες απεργίας ή νικάς ή ηττάσαι κατά κράτος καλούμε όλες τις παρατάξεις που μιλάνε στο όνομα των εργαζομένων, που έχουν εκατοντάδες ψηφοφόρους και επιρροή να παρακινήσουν τους συναδέλφους με πραγματικές ενέργειες να πάρουν την απεργία στα χέρια τους.
Αυτή η απεργία μας χαρακτηρίζει όλους μας. Κανένας δε θα βγει ίδιος από αυτή!
(Παρατήρηση: τα «πρέπει» και οι προτάσεις που καταθέτουμε παραπάνω έχουν το χαρακτήρα συμβολής στην επιτυχία της απεργίας και είναι προβληματισμοί που αποφασίσαμε να σας κοινοποιήσουμε ως συνάδελφοι απεργοί).

Συναδελφικά


Απεργοί από το κατάστημα της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: