Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο γύρο της επίθεσης με στόχο την πλήρη αποδόμηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 12 Δεκεμβρίου γενικά αλλά και στον κλάδο των τραπεζών έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες για μια νικηφόρα μάχη απ΄ την σκοπιά των εργαζομένων. Το βροντερό όχι που είπαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στα σχέδια της κυβέρνησης ανάγκασαν το κυβερνητικό επιτελείο σε αναδίπλωση, με την αποπομπή Μαγγίνα και τις δηλώσεις για «ήπιες» αλλαγές.
Όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι η κυβερνητική επίθεση θα συνεχιστεί δριμύτερη, καθώς ήδη τους βολεύει η εφαρμογή του νόμου Ρέππα (3029/02) που από 1/1/2008 προβλέπει σταδιακές αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης, βίαιη ενοποίηση ταμείων σε βάρος των ασφαλισμένων, χαμηλότερες συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους.
Ένα πρώτο βήμα για συντονισμό των ανεξάρτητων εργατικών σχημάτων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα έγινε αρχές Νοεμβρίου με τη δημοσίευση μιας διακήρυξης για τη μάχη του ασφαλιστικού με τις υπογραφές πολλών εργατικών σχημάτων. Αυτό το κείμενο μπορεί και πρέπει να αποτελεί βάση για συζήτηση και συντονισμό όλων όσων συμφωνούμε ότι το προηγούμενο διάστημα στον κλάδο μας φάνηκε η έλλειψη των επίσημων συνδικαλιστικών οργάνων (ΟΤΟΕ, Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι) στην οργάνωση του αγώνα. Στην Εθνική, κάναμε ένα πρώτο βήμα με τη συλλογή 540 υπογραφών συναδέλφων που ζητούσαν έκτακτη Γ. Συνέλευση με θέμα το ασφαλιστικό, παρόλο που ο ΣΥΕΤΕ αρνήθηκε να την συγκαλέσει.
Είναι ανάγκη να καταλήξουμε σε συντονισμό της δράσης μας με συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να συμβάλουμε στην ενεργοποίηση του κλάδου σε αγωνιστική κατεύθυνση και στην ανεβασμένη παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, που σίγουρα θα επηρεάσει σε θετική κατεύθυνση και το αποτέλεσμα των όποιων κινητοποιήσεων.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, όσους εκτιμάτε την αναγκαιότητα κι έχετε διάθεση για συντονισμό και κοινή δράση (συνδικαλιστικές κινήσεις, ομάδες, ανεξάρτητους ή μεμονωμένους συναδέλφους).

Σας καλούμε όλους σε συνάντηση την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ώρα 4.30μ.μ. στην ΟΤΟΕ, Σίνα και Βησαρίωνος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

protasiprooptik@in.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια: