Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Κάλεσμα πρωτοβάθμιων σωματείων σε συνέλευση αγώνα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η μεγαλειώδης συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και το συλλαλητήριο της 12 Δεκέμβρη 2007, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές προσπάθειες για ανατροπή των ασφαλιστικών μας κατακτήσεων. Η παραίτηση του Υπουργού Εργασίας, ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται η κυβέρνηση, ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης κινητοποίησης που υποχρέωσε την κυβέρνηση να αναζητήσει κινήσεις αναπροσαρμογής της τακτικής της, με άλλους όρους, πιο επικοινωνιακούς. Η αλλαγή του Υπουργού Απασχόλησης, μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει κλίμα αυτοπεποίθησης στις δυνατότητες νίκης ενός ενωμένου και αγωνιστικά αποφασισμένου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με πλήρη συνειδητοποίηση πως η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πρόκειται να αναστείλει την ουσία της πολιτικής της στο Ασφαλιστικό, αλλά θα την συνεχίσει αξιοποιώντας και την αλλαγή υπουργού για πιο αποτελεσματική διαχείριση της πολιτικής της.

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να αναστείλει, αλλά να επιμείνει στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αντιμέτωπη με τη λαϊκή αποδοκιμασία και για τα μέτρα που έχει πάρει και για την όλη ατμόσφαιρα διαφθοράς, προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος εκφραστής των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. Η συνέχιση της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο νέος γύρος λιτότητας που προβλέπει ο προϋπολογισμός, η προσπάθεια να περάσουν οι ιδιωτικοποίησης σε κοινωφελείς επιχειρήσεις όπως η Ολυμπιακή ή τα Λιμάνια, η ωμή αστυνομική βία στην απεργία του ΟΛΠ, οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και την υγεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική με όποιο κόστος. Η νέα Υπουργός Απασχόλησης το έκανε άλλωστε σαφές: πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιμείνει στις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Άλλωστε η πρόθεση της κυβέρνησης φαίνεται και από το ότι προχωρά ήδη στην εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου Ρέππα, που προβλέπει μείωση των συντάξεων, ενοποιήσεις ταμείων, αυξήσεις εισφορών, αύξηση ορίων ηλικίας ειδικά για τους νέους ασφαλισμένους.
Παράλληλα ξεκινάει η μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στην οποία οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμα χρονιά λιτότητας.

Η εξαγγελία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ για τις 13 Φλεβάρη, μας δίνει ακόμα μια ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντι-ασφαλιστική μεταρρύθμιση, να απαιτήσουμε να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία, αλλά και να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα και Ρέππα και όλες οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να κλιμακώσουμε την κινητοποίηση. Αν η κυβέρνηση καταλάβει ότι έχει μπροστά της μια εργατική εξέγερση με μαζικότητα και διάρκεια, θα αναγκαστεί να υποχωρήσει.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος δε βαδίζει σ’ αυτό το δρόμο. Στην πρόσφατη δήλωσή του, μετά την συνάντηση με την νέα Υπουργό Απασχόλησης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όχι μόνο δεν έθεσε κανένα ζήτημα βελτίωσης της άθλιας κατάστασης των συντάξεων ή μείωσης των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, αλλά απαίτησε την «απαρέγκλιτη» εφαρμογή του Νόμου Ρέππα.(!!) Μια τέτοια λογική δεν οικοδομεί κινήματα και αντιστάσεις και υπονομεύει τις πραγματικές δυνατότητες για νίκη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αποδείχθηκε από την μεγαλειώδη συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τις συγκεντρώσεις στις 12/12/2007!
Αντί να εκθειάζεται ο νόμος Ρέππα, είναι επιτακτικά αναγκαίο να τεθούν επιθετικά και αγωνιστικά το πλαίσιο και τα αιτήματα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για την βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των σύγχρονων κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Αυτή η λογική μπορεί να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν οι αγώνες της επόμενης μέρας, που θα συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και θα είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι.

Τα συνεργαζόμενα σωματεία πιστεύουν στις δυνατότητες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και στην νικηφόρα προοπτική του. Γι΄αυτό και συντονίζουμε τις προσπάθειες και τους αγώνες μας. Η μέχρι τώρα εμπειρία του συντονισμού των σωματείων δείχνει ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να πάρουν τον αγώνα στα δικά τους χέρια. Ότι υπάρχει διάθεση και από αλλά σωματεία και συνδικαλιστές να συντονιστούμε αγωνιστικά οικοδομώντας ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης, ικανό να αναμετρηθεί με την κυρίαρχη πολιτική.

Για όλους αυτούς τους λόγους οργανώνουμε
ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΩΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
στις 3/2/08 στις 10.30 π.μ. στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (αίθουσα Γκίνη)

με θέματα:
· Προετοιμασία των σωματείων για την απεργία στις 13/2
(αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης)
· Εξελίξεις στο ασφαλιστικό
· Συλλογικές Συμβάσεις, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη 13/2

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στο ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 π.μ.


ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CPS,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ GOLDAIR
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WSW
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ (ΣΕΦΚ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΕΝ (ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: