Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΛ-ΦΑΞ: 24610 30668 e-mail
seenerga@otenet.gr

Κοζάνη 17/3/2008
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΛ-ΦΑΞ: 24610 30668 e-mail
seenerga@otenet.gr

Κοζάνη 17/3/2008
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Συνάδελφε πρόεδρε.
Το συνδικάτο μας αποφάσισε ομόφωνα να σου απευθύνει μια ανοιχτή επιστολή γιατί:

1) Θέλει να συγχαρεί πρώτα απ’ όλα τους εργαζόμενους, εσένα προσωπικά και συλλογικά την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ γιατί οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και το συνδικάτο τους ξαναβγαίνει στους «δρόμους της φωτιάς» και της αξιοπρέπειας μετά από μια δεκαπενταετία αδράνειας, διαρκών οπισθοχωρήσεων, συμβιβασμών και ανοιχτής διαπλοκής με την εργοδοσία και τις διάφορες κυβερνήσεις. Επειδή κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος αλλά γίνεται αγωνιστική παρακαταθήκη για το μέλλον πιστεύουμε ότι ήδη πετύχαμε μια μεγάλη νίκη άσχετα από την τελική έκβαση του αγώνα.
2) Επειδή όμως ένας τέτοιος αγώνας επιβάλλεται και να νικήσει, προτείνουμε αυτές τις μέρες που μας μένουν μέχρι την ψήφιση του «εκτρώματος» να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να συντονιστούμε με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους με μοναδικό στόχο την συνολική απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε από τη ΓΣΕΕ να εκφράσει αυτές τις μαζικές διαθέσεις των εργαζομένων
3) Η «καλή θέληση» από την πλευρά μας με την επαναλειτουργία μονάδων παραγωγής και την λειτουργία λιγνιτικών εκσκαφέων στα ορυχεία με επιφυλακή δεν αντιμετωπίστηκε με την ίδια καλή θέληση από την ΔΕΗ και την κυβέρνηση. Αντίθετα, προσπαθεί να κατασυκοφαντήσει τον αγώνα μας με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτει, χρησιμοποιεί πληρωμένους δημοσιογράφους για να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίων των απεργών. Και επειδή όχι μόνο δεν καταφέρνει να δημιουργήσει «κοινωνικούς αυτοματισμούς» αλλά εισπράττει την κοινωνική δυσαρέσκεια για την πολιτική της και την αλληλεγγύη προς τους απεργούς, βάζει τα μεγάλα μέσα της ποινικοποίησης του αγώνα και προετοιμάζει την διάσπαση της ενότητας με ελεγχόμενους κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
4) Η προσπάθεια για συνθετική άποψη μεταξύ των παρατάξεων αλλά και στο εσωτερικό κάποιων παρατάξεων είναι θεμιτή και επιβάλλεται μέχρι ενός σημείου. Όταν όμως κάποιοι το εκμεταλλεύονται για να περάσουν την θέση της κυβέρνησης που βρίσκεται σε αντίθεση με τις θέσεις της απεργίας και απειλούν συνεχώς με αποχώρηση από τον αγώνα κραδαίνοντας για όπλο την κατά πολύ υπερτιμημένη δύναμη της παράταξής τους, λες και οι εργαζόμενοι είναι ασκέρι που άγεται και φέρεται κατά βούληση, τότε πρέπει να τους πούμε σε όλους τους τόνους ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα μέτωπα παραγωγής είναι ενωμένοι άσχετα από κομματικές τοποθετήσεις, θέλουν η οικονομική τους αιμορραγία και οι αγώνες τους να πιάσουν τόπο και όποιος τολμήσει να τους πουλήσει όχι μόνο δεν θα τα καταφέρει αλλά θα έχει και άσχημα ξεμπερδέματα. Η ΓΕΝΟΠ αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να στηριχτεί πάνω από όλα στη πραγματική δυναμική των απεργών και όχι στις οποιεσδήποτε «μειοψηφίες» ή «πλειοψηφίες».
5) Το απλά μέλη και τα στελέχη του συνδικάτου μας που βρίσκονται από την αρχή στην πρώτη γραμμή του αγώνα είτε αφορά τις ενημερώσεις, είτε την συμμετοχή στις ομάδες περιφρούρησης, σας καλεί να κλιμακώσετε τον αγώνα με έξοδο και άλλων μονάδων και προσφέρεται να συμβάλει αποφασιστικά στο σταμάτημα με δυναμικές μορφές ολοσχερώς από Δευτέρα τα Ορυχεία του Λεκανοπεδίου Κοζάνης Πτολεμαΐδας.
Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου που βγάζει παράνομη την απεργία μας με εντολή της κυβέρνησης, μας θυμίζει μαύρες εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του Ελληνικού λαού και τώρα πια το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι «η ανεξάρτητη δικαιοσύνη».
Το συνδικάτο μας καταδικάζει την κυβέρνηση για αυτή τη χονδροειδή της παρέμβαση στη δικαιοσύνη και καλεί την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να «βγει ανοιχτά» στην κοινωνία και να καταγγείλει τις σκοτεινές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που μοναδικό στόχο έχουν την τρομοκράτηση και κατασυκοφάντηση του δίκαιου αγώνα μας.


Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος ο Γραμματέας

Πράσσος Στέφανος Δύντσικος Λάζαρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: