Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Εργαζόμενοι Αγροτικής για Σ.Σ.Ε. της ΓΣΕΕ

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ


Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,


τη στιγμή που το μελάνι από την υπογραφή του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης δεν έχει στεγνώσει και ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει το ξήλωμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων υποσχόμενοι νέες αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (αλλαγές στο ωράριο σε δημόσιο, τράπεζες κτλ), η ΓΣΕΕ υπογράφει άλλη μια απαράδεκτη δίχρονη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Συμβάλλει, δηλαδή, σε ένα κλίμα «εργασιακής ειρήνης», καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε δύο ακόμη χρόνια άγριας λιτότητας.

Η ΓΣΕΕ, και πιο συγκεκριμένα η πλειοψηφία του προεδρείου ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, υπέγραψε απαράδεκτη σύμβαση με τους βιομηχάνους. Ενώ υποτίθεται πως μιλάνε για συνέχιση των αγώνων στους κλάδους και προχωράνε στην υποκριτική συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προσπαθούν να εξαργυρώσουν τους αγώνες μας στο κοινοβούλιο με φόντο τις κάλπες. Πάνε να μας πείσουν ότι με τους αγώνες δεν μπορούμε να κερδίσουμε. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Υπογράφουν ξεδιάντροπα αυξήσεις-ψίχουλα χωρίς, φυσικά, να ρωτήσουν κανένα. Έτσι, ουσιαστικά, μπλοκάρουν τη διαπραγματευτική ικανότητα των ομοσπονδιών, των κλαδικών και επιχειρησιακών συνδικάτων. Κανονίσανε ως καλοί «εταίροι» πόσα θα παίρνουνε οι χιλιάδες ασυνδικάλιστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκανε στο δρόμο καταδικάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Με τη στάση τους αυτή συμβάλλουν ολοφάνερα στην αποκλιμάκωση των αγώνων και στην ενίσχυση της απογοήτευσης στον κόσμο της εργασίας.

ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ...!

Είναι γελοίο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να δηλώνει περήφανη που εξασφάλισε μέση αύξηση για όλο το 2008 μόλις 4,48% και το 2009 3,71%. Δηλαδή για κάθε μέρα το δωδεκάμηνο του 2008 η μέση αύξηση είναι 98 λεπτά, ενώ το 2009 η μέση αύξηση είναι μόλις 87 λεπτά! Όλα αυτά τη στιγμή που ο επίσημος πληθωρισμός τρέχει με 4,5%, ενώ τα κέρδη των βιομηχάνων και των τραπεζών αγγίζουν ύψη ρεκόρ (39% ήταν η αύξηση των κερδών των εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρήσεων το 2007 με «πρωταθλήτριες» τις τράπεζες που η κερδοφορίας τους παρουσίασε αύξηση κατά 70%!!!)

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΕ καταδικάζουμε τη συμφωνία της ντροπής. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις ομοσπονδίες, τα κλαδικά και επιχειρησιακά συνδικάτα να καταδικάσουν τις προδοτικές εργατοπατερικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και την ξεδιάντροπη συμφωνία τους και να την ανατρέψουν στην πράξη:
ü με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς,
ü παίρνοντας αποφάσεις για την οργάνωση Ενιαίου Πανεργατικού Αγώνα,
ü για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους μισθούς πείνας,
ü στηρίζοντας όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο και να συνεχίσουμε την πάλη για αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΣΕΒ
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ!

06-04-2008
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: