Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε.

Αθήνα, 14 Απρίλη 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε.

ΟΙ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Τ.Υ.Π.Ε.Τ. , Σ.Υ.Ε.ΤΕ. , ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑ.Σ.Κ.Ε. ΚΑΙ Δ.Α.Κ.Ε, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΛΑΔΙΑ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 7 Απριλίου,(Παγκόσμια Ημέρα Υγείας) στην εκλογο- απολογιστική Γ.Σ. του ΤΥΠΕΤ , οι εκφραστές του συνδικαλιστικού κατεστημένου αρνήθηκαν ακόμα και σε ψηφοφορία να θέσουν ψήφισμα (που κατατέθηκε από τον υπογράφοντα)για την ισότιμη συμμετοχή των συνταξιούχων συναδέλφων στα όργανα του Ταμείου. Το ψήφισμα που διαβάστηκε και κατατέθηκε στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, είναι το παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Γενική Συνέλευση των μελών του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) που συγκλήθηκε στην Αθήνα στις 7 Απρίλη 2008,

*τιμά τους συνταξιούχους συναδέλφους της Εθνικής Τράπεζας
*αναγνωρίζει τη συμβολή τους στην πορεία και ανάπτυξη του ΤΥΠΕΤ
*θεωρεί δίκαιη την αξίωσή τους για ισότιμη συμμετοχή τους στα όργανα του Ταμείου που θα ενισχύσει τη θέση του ΤΥΠΕΤ στον αγώνα για τη βιωσιμότητά του.
*καλεί τη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί στις επερχόμενες αρχαιρεσίες, να δρομολογήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου, ώστε οι συνταξιούχοι συνάδελφοι να συμμετέχουν ισότιμα στα όργανα του ΤΥΠΕΤ με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Να διατηρούν δηλαδή την ιδιότητα του άμεσου μέλους ισοβίως.

Αθήνα 7/4/2008


Το ψήφισμα δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία με τη αστεία και αστήρικτη δικαιολογία που επικαλέστηκε υπό πίεση ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου, ότι τυχόν ψήφισή του ψηφίσματος θα έθετε σε κίνδυνο ακυρότητας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης!!!

Φυσικά ο νομικός σύμβουλος ως υπάλληλος, απλά εξέφρασε την επιθυμία των εργοδοτών του που πανικόβλητοι και αιφνιδιασμένοι απέτρεψαν με πραξικοπηματικό τρόπο τη Γενική Συνέλευση να πάρει θέση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που κατά καιρούς οι ίδιοι χρησιμοποιούν σαν προεκλογικό πυροτέχνημα.
Είχε προηγηθεί η απρεπής και αήθης αντιμετώπιση του προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ(που οι ίδιοι είχαν προσκαλέσει στη Γ.Σ.)


Επειδή όμως οι αρνητές έχουν και ονοματεπώνυμο, παραδίδω σήμερα στη κρίση των συναδέλφων εκείνους που αντέδρασαν και δεν επέτρεψαν να τεθεί καν σε ψηφοφορία το ψήφισμα:

1. Ο πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Ν. Παπαιωάννου (πρόεδρος του ΣΥΤΑΤΕ-ηγετικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ) δεν έθεσε το ψήφισμα σε ψηφοφορία ως είχε υποχρέωση
2. Το προεδρείο του ΤΥΠΕΤ(κ.κ. Ζορμπάς, Μενεξής, Ψωμιάδης, Μαυρόπουλος κ.α ηγετικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ.)
3. Ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ κ. Γ. Γιαννακόπουλος
4. Ο αντιπρόεδρος του ΣΥΕΤΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ κ. Ε. Παπαγιάννης

Φοβήθηκαν ακόμα και την ευχή που εκφράζει ένα ψήφισμα για τη συμμετοχή των συνταξιούχων ως ισοτίμων μελών στα όργανα του ΤΥΠΕΤ.

Αρνήθηκαν το δικαίωμα αυτό σε εκείνους που με τον αγώνα τους στήριξαν την πορεία των ασφαλιστικών μας Ταμείων και του ΤΥΠΕΤ, και που σήμερα κατεδαφίζονται και με ευθύνη των συνδικαλιστικών ομάδων και λογικών που εκπροσωπούν!!!

Αποδείχθηκε επίσης περίτρανα ότι παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις τους, χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους μόνο για να επιτύχουν τη προσωπική τους ανέλιξη μέσα σε ένα παρεοκρατικό σύστημα, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Εξάλλου είναι γνωστό στο χώρο της Εθνικής Τράπεζας και όχι μόνο, ότι οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έχουν από καιρό συνάψει μεταξύ τους σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης(πολύ πριν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος), με προίκα τα εργατικά δικαιώματα…

Σε ότι με αφορά, δεν έτρεφα αυταπάτες για τη τύχη του ψηφίσματος, απλά ήθελα –όπως και έγινε-να πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής από εκείνους τους υποκριτές που καταδυναστεύουν το χώρο και αυτο-αποκαλούνται συνδικαλιστές…..

Γι’ αυτό εργοδοσία και κυβέρνηση δεν τους παίρνουν στα σοβαρά και δεν τους υπολογίζουν και οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας υποφέρουν….
Είναι καιρός πια, και εμείς να τους αντιμετωπίσουμε με τη σοβαρότητα(;) που τους αρμόζει, ξεπερνώντας τις παραταξιακές μας καταβολές και αγκυλώσεις και ανακτώντας την εργασιακή μας αξιοπρέπεια που όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι χρόνια τώρα, καταπατούν βάναυσα…..

Συναδελφικά,

Γιώργος Δημητρόπουλος
Ε.Τ.Ε. Πλ. Κάνιγγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: