Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ <<ΟΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ>>ΜΕΣΩ ETHNODATA ?

Δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή - καταγγελία που μας έστειλε ανώνυμος συνάδελφος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου...

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ <<ΟΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ>>ΜΕΣΩ ETHNODATA ?

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Είναι γνωστό ότι το τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη <<κινητοποίηση>> από το Σύλλογο Εργαζόμενων ΕΤΕ πρώην προσωπικού Εθνοκαρτας ώστε ένας μικρός αριθμός συναδέλφων ενοικιαζόμενων να πάρει μεταγραφή από την εταιρία που ανήκει στην θυγατρική της ΕΤΕ Ethnodata και από κει πιθανότατα να μονιμοποιηθεί στην ΕΤΕ !Υπάρχει όργιο φημολογίας περί απορρόφησης της Ethnodata από την ΕΤΕ στο προσεχές μέλλον ! Εκτός των άλλων οι εργαζόμενοι της Ethnodata είναι ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΕΤ και παίρνουν και διάφορα επιδόματα σε αντίθεση με τους κοινούς ενοικιαζόμενους! Οι συνάδελφοι που είναι έτοιμοι για μεταγραφή από (ICAP ,κτλ) σε Ethnodata είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού !
Γαλάζιοι και πράσινοι συνδικαλιστές , έχουν ζητήσει την μεσολάβηση του Γενικού Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής για την ολοκλήρωση των μεταγραφών !
Επίσης υπάρχει και φημολογία ότι οι προϊστάμενοι των συναδέλφων αυτών , καθώς και ένας Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής (πρώην Διευθυντής στην Εθνοκαρτα ) έχουν κάνει υπηρεσιακό σημείωμα για τις μεταγραφές αυτές ! Πρόκειται για συνάδελφους ενοικιαζόμενους που τυγχάνουν να είναι συγγενείς στελεχών και συνδικαλιστών της πρώην Εθνοκαρτας ! Όλα αυτά γίνονται ενώ στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ πρώην ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ, υπάρχουν μετακινήσεις και <επιστροφές> ενοικιαζόμενων στις εταιρίες τους ! Στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ πρώην ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ τεράστιος αριθμός όγκου εργασιών εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον επίσης τεράστιο αριθμό ενοικιαζομένου προσωπικού ! Μήπως πρέπει όλοι οι ενοικιαζόμενοι της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ και κατ’ επέκταση της ΕΤΕ να συνταχτούν σε ένα κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων ;
Τελικά μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε για τη δύναμη μας ;Μήπως έχουμε υποτιμήσει την αξία μας στη παραγωγή εργασίας ; Ίσως ήρθε η ώρα για δυναμικές αντιδράσεις !

Αληθεύει ότι ο αμερικανοθρεμμένος γιάπης (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΡΤΩΝ ) έχει ζητήσει από την εταιρία ICAP σταδιακή μείωση του προσωπικού κατά 20% σε σχέση με σήμερα ;


Είλωτας



Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ειλώτων και των δούλων στις περισσότερες ελληνικές πόλεις. Γενικά ένας δούλος ήταν ιδιοκτησία του κυρίου του, ενώ αντίθετα ο είλωτας ανήκε στο κράτος των Σπαρτιατών. Είχε δηλαδή παραχωρηθεί από το κράτος σε κάποιον πολίτη, ο οποίος όμως δεν είχε το δικαίωμα να τον διαθέσει, όπως ο ίδιος επιθυμούσε. Επίσης, σε άλλες περιοχές οι δούλοι συχνά μπορούσαν να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Αντίθετα, στη Σπάρτη ένας είλωτας δεν ήταν δυνατό να απελευθερωθεί, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Με αυτόν τον τρόπο ήταν πιο ελεύθερος, αλλά ταυτόχρονα και πιο περιορισμένος από τους δούλους της υπόλοιπης Ελλάδας (Θουκυδίδης, Ιστοριών 1.101.7-9).

Δεν υπάρχουν σχόλια: