Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Καταγγελία για μη σύγκλιση έκτακτης Γ.Σ. - παραβίαση καταστατικού ΣΥΕΤΕ

Ο ΣΥΕΤΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ



Συνάδελφοι / Συναδέλφισσες,
Στα τέλη Νοέμβρη, κατατέθηκαν στο ΣΥΕΤΕ πάνω από 540 υπογραφές εργαζόμενων στην Εθνική, που ζητούσαν έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέμα το Ασφαλιστικό, εκφράζοντας την ανάγκη και τη διάθεση για συζήτηση, λήψη αποφάσεων και δράση ενόψει αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Φαίνεται όμως ότι η βούληση 540 συναδέλφων δεν είναι ίση με την βούληση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ στο ΣΥΕΤΕ, οι οποίοι καταφέρνουν όχι μόνο να περιφρονήσουν τους ίδιους τους συναδέλφους, αλλά και να καταστρατηγήσουν το καταστατικό του ΣΥΕΤΕ, που ορίζει ότι το 1/20 των μελών του ΣΥΕΤΕ (δηλαδή 500 υπογραφές) ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ το Δ.Σ. του Συλλόγου να ορίσει έκτακτη Γ.Σ.

Αντί αυτού, οι εν λόγω κύριοι (ή μήπως «Μονάρχες»?) του Συλλόγου, συκοφαντούν συναδέλφους της Πρότασης Προοπτικής ότι δήθεν παραπλάνησαν συναδέλφους ισχυριζόμενοι ότι είναι από τον ΣΥΕΤΕ, φτάνοντας στο σημείο να τηλεφωνούν σε συναδέλφους να αποσύρουν την υπογραφή τους εφαρμόζοντας πρακτικές της εργοδοσίας (τρομοκρατία)! Ξεχνάνε όμως οι συνδικαλισταράδες αυτοί ότι όντως εμείς και όλοι οι συνάδελφοι είμαστε από τον ΣΥΕΤΕ γιατί είμαστε μέλη του. Βέβαια οι κύριοι αυτοί, έχοντας ταυτίσει το ΣΥΕΤΕ με το Δ.Σ. και θεωρώντας τον κομματική τους παράγκα, είναι εχθρικοί απέναντι σε οποιαδήποτε κίνηση από τη βάση των εργαζομένων που αναδεικνύει και κριτικάρει τη συμβιβασμένη κι εν τέλει ύποπτη στάση τους.
Παράλληλα υποτιμούν τη νοημοσύνη και την αγωνιστικότητα των συναδέλφων, λες και οι εργαζόμενοι είμαστε χειραγωγίσιμα στρατιωτάκια που υπακούουν μόνο σε άνωθεν εντολές (από την Διοίκηση και από τα κομματικά «μαγαζιά» των εν λόγω παρατάξεων).

Όμως δεν θα τους περάσει!

Να ξέρουν οι ηγεσίες των παρατάξεων της ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποί τους στο Δ.Σ. ότι θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα των εργαζομένων να ζητούν διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και να παίρνουν τον αγώνα και την ζωή τους στα χέρια τους, με κάθε μέσο, κινηματικό αλλά κι έννομο.
Δυστυχώς όμως και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΣ και ΕΝΙΑΙΑΣ έμειναν μόνο στα λόγια περί εφαρμογής του καταστατικού. Ούτε τις έδρες στο ΔΣ εκμεταλλεύτηκαν για να εξαντλήσουν τις δυνατότητες να προχωρήσουν στη σύγκληση της Γ.Σ., ούτε επιχειρηματολόγησαν για τη σπουδαιότητα της κίνησης των συναδέλφων από τα κάτω που έδειξε τη διάθεσή τους για συζήτηση και δράση.

Όμως ανεξάρτητα από τα εμπόδια που υψώνονται, όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουμε το καταστατικό και ξέρουμε πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε και την εφαρμογή του.
Δεν θα αφήσουμε τον Σύλλογο να γίνει παιχνίδι στα χέρια λίγων που ορίζουν μία Γ.Σ. ετησίως και εθιμοτυπικά για να συζητηθούν τα δεκάδες θέματα που μας απασχολούν στον εργασιακό μας χώρο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ ακόμη και την τελευταία στιγμή να πράξει αυτό που είναι πραγματικά καθήκον του: να είναι ασπίδα προστασίας των εργαζομένων κι όχι ένα άλλοθι διαλόγου για την διοίκηση της ΕΤΕ, και να προκηρύξει ΑΜΕΣΑ έκτακτη Γ.Σ. όπως υποχρεούται να κάνει. Επιτέλους ας επιδιώξουν τον διάλογο με τους χιλιάδες εργαζομένους. Γιατί αποφεύγουν την πιο υγιή διαδικασία λήψης αποφάσεων, την Γ.Σ., που δίνει λόγο σε όλους τους συναδέλφους?

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αμφισβητήσουν και να καταδικάσουν με όλα τα μέσα την πραξικοπηματική και ύποπτη αδράνεια του Δ.Σ. του Συλλόγου. Όλοι μαζί να τους αναγκάσουμε να καταλάβουν τις ανάγκες μας κι εν τέλει να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την στάση μας μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης και των αφεντικών απέναντι στα δικαιώματά μας. Όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑ
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Επικοινωνία:2103695042, 2103334432, 2107241582, 2253022575

Κάλεσμα πρωτοβάθμιων σωματείων σε συνέλευση αγώνα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η μεγαλειώδης συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και το συλλαλητήριο της 12 Δεκέμβρη 2007, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές προσπάθειες για ανατροπή των ασφαλιστικών μας κατακτήσεων. Η παραίτηση του Υπουργού Εργασίας, ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται η κυβέρνηση, ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης κινητοποίησης που υποχρέωσε την κυβέρνηση να αναζητήσει κινήσεις αναπροσαρμογής της τακτικής της, με άλλους όρους, πιο επικοινωνιακούς. Η αλλαγή του Υπουργού Απασχόλησης, μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει κλίμα αυτοπεποίθησης στις δυνατότητες νίκης ενός ενωμένου και αγωνιστικά αποφασισμένου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με πλήρη συνειδητοποίηση πως η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πρόκειται να αναστείλει την ουσία της πολιτικής της στο Ασφαλιστικό, αλλά θα την συνεχίσει αξιοποιώντας και την αλλαγή υπουργού για πιο αποτελεσματική διαχείριση της πολιτικής της.

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να αναστείλει, αλλά να επιμείνει στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αντιμέτωπη με τη λαϊκή αποδοκιμασία και για τα μέτρα που έχει πάρει και για την όλη ατμόσφαιρα διαφθοράς, προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος εκφραστής των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. Η συνέχιση της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο νέος γύρος λιτότητας που προβλέπει ο προϋπολογισμός, η προσπάθεια να περάσουν οι ιδιωτικοποίησης σε κοινωφελείς επιχειρήσεις όπως η Ολυμπιακή ή τα Λιμάνια, η ωμή αστυνομική βία στην απεργία του ΟΛΠ, οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και την υγεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική με όποιο κόστος. Η νέα Υπουργός Απασχόλησης το έκανε άλλωστε σαφές: πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιμείνει στις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Άλλωστε η πρόθεση της κυβέρνησης φαίνεται και από το ότι προχωρά ήδη στην εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου Ρέππα, που προβλέπει μείωση των συντάξεων, ενοποιήσεις ταμείων, αυξήσεις εισφορών, αύξηση ορίων ηλικίας ειδικά για τους νέους ασφαλισμένους.
Παράλληλα ξεκινάει η μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στην οποία οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμα χρονιά λιτότητας.

Η εξαγγελία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ για τις 13 Φλεβάρη, μας δίνει ακόμα μια ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντι-ασφαλιστική μεταρρύθμιση, να απαιτήσουμε να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία, αλλά και να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα και Ρέππα και όλες οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να κλιμακώσουμε την κινητοποίηση. Αν η κυβέρνηση καταλάβει ότι έχει μπροστά της μια εργατική εξέγερση με μαζικότητα και διάρκεια, θα αναγκαστεί να υποχωρήσει.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος δε βαδίζει σ’ αυτό το δρόμο. Στην πρόσφατη δήλωσή του, μετά την συνάντηση με την νέα Υπουργό Απασχόλησης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όχι μόνο δεν έθεσε κανένα ζήτημα βελτίωσης της άθλιας κατάστασης των συντάξεων ή μείωσης των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, αλλά απαίτησε την «απαρέγκλιτη» εφαρμογή του Νόμου Ρέππα.(!!) Μια τέτοια λογική δεν οικοδομεί κινήματα και αντιστάσεις και υπονομεύει τις πραγματικές δυνατότητες για νίκη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αποδείχθηκε από την μεγαλειώδη συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τις συγκεντρώσεις στις 12/12/2007!
Αντί να εκθειάζεται ο νόμος Ρέππα, είναι επιτακτικά αναγκαίο να τεθούν επιθετικά και αγωνιστικά το πλαίσιο και τα αιτήματα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για την βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των σύγχρονων κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Αυτή η λογική μπορεί να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν οι αγώνες της επόμενης μέρας, που θα συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και θα είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι.

Τα συνεργαζόμενα σωματεία πιστεύουν στις δυνατότητες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και στην νικηφόρα προοπτική του. Γι΄αυτό και συντονίζουμε τις προσπάθειες και τους αγώνες μας. Η μέχρι τώρα εμπειρία του συντονισμού των σωματείων δείχνει ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να πάρουν τον αγώνα στα δικά τους χέρια. Ότι υπάρχει διάθεση και από αλλά σωματεία και συνδικαλιστές να συντονιστούμε αγωνιστικά οικοδομώντας ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης, ικανό να αναμετρηθεί με την κυρίαρχη πολιτική.

Για όλους αυτούς τους λόγους οργανώνουμε
ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΩΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
στις 3/2/08 στις 10.30 π.μ. στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (αίθουσα Γκίνη)

με θέματα:
· Προετοιμασία των σωματείων για την απεργία στις 13/2
(αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης)
· Εξελίξεις στο ασφαλιστικό
· Συλλογικές Συμβάσεις, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη 13/2

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στο ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 π.μ.


ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CPS,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ GOLDAIR
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WSW
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ (ΣΕΦΚ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΕΝ (ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Ανακοίνωση για τις καθαρίστριες στην Αγροτική Τράπεζα


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΕ

Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους
Να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς από μία και μόνη εργασία

Στις 17-12-2007 η ΑΤΕ κατέθεσε έφεση με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση 2508/2007 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει 41 καθαρίστριες οι οποίες απασχολούνται 3.51΄ ώρες ημερησίως και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας τη πλήρη απασχόλησή τους. Σύμφωνα με την απόφαση που είναι άμεσα εκτελεστή η ΑΤΕ οφείλει: «...να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγουσών με ημερήσιο ωράριο εργασίας για τις πρώτες 41 ενάγουσες επτά ωρών και δέκα πέντε λεπτών (7.15) κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη και επτά (7.00) ωρών την Παρασκευή...».
Το «μένος» που δείχνει η διοίκηση της ΑΤΕ απέναντι στις καθαρίστριες δεν οφείλεται σε κάποιο ιδιαίτερο άχτι που έχει εναντίον των συγκεκριμένων εργαζόμενων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τα τελευταία 20 χρόνια, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εφαρμόζονται νέες εργασιακές σχέσεις, στα πλαίσια της λογικής ότι απαιτείται ολοένα και «λιγότερο» κράτος, κατάργηση της σταθερής δουλειάς, των συλλογικών συμβάσεων και απελευθέρωση των απολύσεων.
Χρόνο το χρόνο γίνεται φανερό ότι η μόνιμη σταθερή δουλειά αποτελεί «εμπόδιο» στη αχαλίνωτη μεγιστοποίηση των κερδών των εργοδοτών.
Η κυρίαρχη λογική κράτους-κυβερνήσεων-εργοδοσίας για φτηνή-ευέλικτη εργασία, οδηγούν σε ενιαίες πολιτικές για την επέκταση και την καθιέρωση, ως κύριας μορφής εργασίας, την ελαστική απασχόληση. Σ’ αυτή ακριβώς την πολιτική εντάσσεται και το ζήτημα των καθαριστριών στην Αγροτική που από το 2005 για κάποιες από αυτές οι συμβάσεις τους έγιναν αορίστου χρόνου μεταβάλλοντας όμως προς το χειρότερο τις εργασιακές τους σχέσεις! (Λες και υπήρχε περίπτωση οι συγκεκριμένες συναδέλφισσες να παλεύουν για συμβάσεις αορίστου με μισό μεροκάματο και μισό ένσημο, όπως τελικά συνέβη!)

Κυβερνήσεις και εργοδότες, λοιπόν, διαχρονικά διαμόρφωσαν ένα εφιαλτικό τοπίο για χιλιάδες εργαζόμενους: Εργαζόμενοι με 2μηνα, με 4ωρο, ωρομίσθιοι, με συμβάσεις έργου, 8μηνα, επινοικιαζόμενοι, εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων για «απόκτηση» εργασιακής εμπειρίας, δηλαδή κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη δουλειά. Και πάει λέγοντας.
Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια των κυβερνήσεων και των διοικήσεων όλων των τελευταίων χρόνων επί ΠΑΣΟΚ τις είχαν μήνα παρά μήνα, επί ΝΔ, αφού ανάγκασαν πολλές να φύγουν, τώρα προσπαθούν να τις χρησιμοποιήσουν με όσο πιο φτηνό τρόπο γίνεται (αφού πρώτα παίχτηκε όλο το παιχνίδι του «ψηφίστε μας για να σας μονιμοποιήσουμε» που παίχτηκε με όλους τους συμβασιούχους).

Συνάδελφοι,
Η λύση του προβλήματος των συναδελφισσών, της ομηρίας τους που συνεχίζεται και την ανασφάλεια που βιώνουν (για τις 41 με την έφεση, και για τις υπόλοιπες που δεν έχουν κάνει προσφυγή) δεν μπορεί να εμπλακεί στα γρανάζια τεχνικο-νομικών ερμηνειών και διενέξεων των διάφορων επιπέδων της δικαστικής εξουσίας.
Το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων- της μόνιμης σταθερής δουλειάς είναι πολιτικό και αφορά όλους εμάς, αφορά όλη την κοινωνία.
Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απάντηση είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι και ο αγώνας τους. Σήμερα είναι οι συναδέλφισσες στην καθαριότητα, αύριο θα είμαστε εμείς και οι νέοι συνάδελφοι!
Γι’ αυτό επιβάλλεται
Συντονισμένα και Πανελλαδικά με κάθε τρόπο να διεκδικήσουμε:

· ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙ
· ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Καλούμε το Δ.Σ. του ΣΕΑΤΕ και όλες τις παρατάξεις να καλέσουν την ΟΤΟΕ, τη ΓΣΕΕ και όλα τα Εργατικά Κέντρα και σωματεία να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στις δοκιμαζόμενες συναδέλφισσες που καθημερινά βιώνουν το άγχος για το δίκαιο αίτημα τους σε μια αξιοπρεπή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό και όρους εργασίας και μάλιστα σε μια ηλικία που για τις περισσότερες από αυτές είναι απαγορευτικό να αναζητήσουν οποιαδήποτε άλλη εργασία με καλύτερους όρους.
Καλούμε επίσης την ημέρα που εκδικάζεται η έφεση (5 Φλεβάρη 2008) να προκηρυχθεί στάση εργασίας ή ακόμη και απεργία για να μπορέσουμε όλοι οι εργαζόμενοι της Αγροτικής ενιαία να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στις συναδέλφισσες.

ΓΕΝΑΡΗΣ 2008

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΕ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Ανακοίνωση για την Επιχειρ. Σύμβαση

















ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 07-08


Σύμβαση …συμβιβασμού ή αλλιώς «τόση φασαρία για 15 ευρώ;»

Αυτοί που αρπάζουν το ψωμί απ΄ το τραπέζι
κηρύσσουν τη λιτότητα
Μπ. Μπρεχτ

ΣΥΕΤΕ
- «Η υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης 2007-2008 αποτελεί τη καλύτερη δυνατή επιλογή μέσα σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες...»
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Η νέα σύμβαση υπογράφηκε μετά από πολύμηνες και επίπονες διαπραγματεύσεις του Συλλόγου με την Διοίκηση και με αυτήν ικανοποιήθηκαν πολλά οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.»
- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ: «Η νέα σύμβαση κρίνεται ικανοποιητική τόσο ως προς το οικονομικό σκέλος όσο και για τα θεσμικά..»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος, ο ΣΥΕΤΕ έκανε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στον διοικητή της ΕΤΕ: υπέγραψε μια επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας, και μάλιστα για 2 χρόνια! Για άλλη μια φορά πολύ πίσω απ΄ τις ανάγκες μας… Τι να προλάβει να καταλογίσει κανείς;
· Τη σύμβαση υπέγραψε μόνη της η ΔΗΣΥΕ, που έχει απόλυτη αυτοδυναμία στο ΔΣ του Συλλόγου, καθώς όλες οι άλλες παρατάξεις (ακόμη και η ΔΑΚΕ) διαφώνησαν και καταψήφισαν τη συμφωνία με την τελική πρόταση της διοίκησης ως ιδιαίτερα ανεπαρκή.
· Με την τακτική της η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ κωλυσιέργησε όλη τη χρονιά παίζοντας με τα τερτίπια της διοίκησης, με αποτέλεσμα να φτάσουμε μέσα Δεκεμβρίου και με τα χρονικά όρια να πιέζουν, τέθηκε στο ΔΣ το δίλημμα: ή υπογράφουμε ή δεν έχουμε σύμβαση για το 2007. Το ενδεχόμενο να καλέσουν σε κινητοποιήσεις για να πιέσουν την εργοδοσία ούτε που τους πέρασε απ΄ το μυαλό…
· Η τελική σύμβαση που υπογράφηκε απέχει ελάχιστα από την αρχική πρόταση της διοίκησης ΕΤΕ, που σημαίνει ότι δεν υποχώρησε σχεδόν καθόλου, αφού προφανώς δεν υπήρξε πίεση και αντίδραση από το Σύλλογο, μόνο παζάρια για το μικρότερο κακό και υποχωρήσεις στα αιτήματα. Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΣΥΕΤΕ έπαιξε τελείως διακοσμητικό ρόλο!
· Οι εργαζόμενοι δεν ρωτήθηκαν βεβαίως για το αν συμφωνούσαν να υπογραφεί αυτή η σύμβαση ή αν είχαν διάθεση να αγωνιστούν για πραγματικές αυξήσεις στα επιδόματα και άλλα ουσιαστικά θεσμικά αιτήματα. Δεν πραγματοποιήθηκε καμία γενική συνέλευση σε κανένα νομό ή κατάστημα.
· Οι συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ φαίνεται ότι δεν προβληματίστηκαν ούτε από τα ιστορικά κέρδη της Εθνικής που ανήλθαν σε καθαρά 1,3 δις ευρώ για το εννιάμηνο του 2007, αυξημένα κατά 66% από πέρσι.
· Η υπογραφή της σύμβασης χωρίς καμία απεργία (άρα και κανένα κόστος για την ΕΤΕ) ανοίγει πολύ κακό προηγούμενο για τις επόμενες συμβάσεις.

Πρόκειται για μια σύμβαση τόσο μηδαμινών κατακτήσεων που ικανοποιεί το στόχο της εργοδοσίας να ξεφτιλίσει τον όρο της συλλ. σύμβασης, αφού ειδικά σε οικονομικό επίπεδο δίνει στην κυριολεξία ψίχουλα στην μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, μέσω μικρής αύξησης ελάχιστων επιδομάτων. Γι΄ αυτό και το δελτίο τύπου του ΣΥΕΤΕ μιλάει μόνο για ποσοστά αυξήσεων, χωρίς πχ να διευκρινίζει ότι η αύξηση κατά 35% του επιδόματος δικτύου είναι μόλις 17 ευρώ για 2 χρόνια!
Για να δούμε τι κερδίσανε πχ οι εργαζόμενοι στο δίκτυο:
1. Επίδομα βαθμού: αύξηση από 3-13 ευρώ μεικτά
2. Επίδομα δικτύου: αύξηση 7 ευρώ μεικτά
3. Επίδομα β΄ υπογραφής: 8,70 ευρώ μεικτά
4. Επίδομα εξειδ. Εργασίας teller: 7,70 ευρώ μεικτά

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ
Η φοβερή ακρίβεια που μας έχει κυριολεκτικά πνίξει τα τελευταία χρόνια δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 12 Δεκεμβρίου, και στον κλάδο των τραπεζών ειδικότερα, έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες για μια νικηφόρα μάχη απ΄ την σκοπιά των εργαζομένων, στη μάχη του ασφαλιστικού αλλά και όχι μόνο. Η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ έχει χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα όταν υπογράφει τέτοιες συμβάσεις… ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή, όταν βρισκόμαστε σε αναβρασμό λόγω του ασφαλιστικού και της ακρίβειας, έδωσε στους τραπεζίτες μια χείρα βοηθείας ενόψει κλαδικής σύμβασης και στους εργαζόμενους μια σφαλιάρα για να μην ξανασηκώσουν κεφάλι…

ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ…
Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες υποχωρήσεις. Ήδη στα καταστήματα η εντατικοποίηση και η κατάφωρη παραβίαση του ωραρίου οδηγούν τους συναδέλφους σε ψυχική και σωματική εξάντληση. Τα δάνεια και οι κάρτες πνίγουν κι εμάς τους ίδιους εκτός από τους πελάτες μας. Τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσουμε διαδικασίες διαλόγου στους εργαζόμενους, με γενικές συνελεύσεις ανά κατάστημα, χώρο δουλειάς, νομό κλπ. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια. Να μην επιτρέψουμε σε κανένα ΔΣ να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.
Να αποφασίσουμε όλοι μαζί με ποιον τρόπο θα διεκδικήσουμε:
- ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ με δημόσιες διαφανείς διαδικασίες. Τουλάχιστον 1000 προσλήψεις καταρχήν. Να σταματήσει ο θεσμός των ΕΠΟΙΝΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
- ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ 1400 ΕΥΡΩ.
- ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 7ΩΡΟ ΤΩΡΑ. ΣΥΝΕΧΕΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ.
- 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ.
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟΧΩΝ – ΜΠΟΝΟΥΣ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ – ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.
- ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΑ 55 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 50 ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΙΟΥΦΑ ΚΑΙ ΡΕΠΠΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Κ.Σ. ΣΤΟ ΙΚΑ.

Ιανουάριος 2008


Επικοινωνία:2103695042, 2103334432, 2107241582, 2253022575, 2541028342

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο γύρο της επίθεσης με στόχο την πλήρη αποδόμηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 12 Δεκεμβρίου γενικά αλλά και στον κλάδο των τραπεζών έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες για μια νικηφόρα μάχη απ΄ την σκοπιά των εργαζομένων. Το βροντερό όχι που είπαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στα σχέδια της κυβέρνησης ανάγκασαν το κυβερνητικό επιτελείο σε αναδίπλωση, με την αποπομπή Μαγγίνα και τις δηλώσεις για «ήπιες» αλλαγές.
Όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι η κυβερνητική επίθεση θα συνεχιστεί δριμύτερη, καθώς ήδη τους βολεύει η εφαρμογή του νόμου Ρέππα (3029/02) που από 1/1/2008 προβλέπει σταδιακές αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης, βίαιη ενοποίηση ταμείων σε βάρος των ασφαλισμένων, χαμηλότερες συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους.
Ένα πρώτο βήμα για συντονισμό των ανεξάρτητων εργατικών σχημάτων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα έγινε αρχές Νοεμβρίου με τη δημοσίευση μιας διακήρυξης για τη μάχη του ασφαλιστικού με τις υπογραφές πολλών εργατικών σχημάτων. Αυτό το κείμενο μπορεί και πρέπει να αποτελεί βάση για συζήτηση και συντονισμό όλων όσων συμφωνούμε ότι το προηγούμενο διάστημα στον κλάδο μας φάνηκε η έλλειψη των επίσημων συνδικαλιστικών οργάνων (ΟΤΟΕ, Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι) στην οργάνωση του αγώνα. Στην Εθνική, κάναμε ένα πρώτο βήμα με τη συλλογή 540 υπογραφών συναδέλφων που ζητούσαν έκτακτη Γ. Συνέλευση με θέμα το ασφαλιστικό, παρόλο που ο ΣΥΕΤΕ αρνήθηκε να την συγκαλέσει.
Είναι ανάγκη να καταλήξουμε σε συντονισμό της δράσης μας με συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να συμβάλουμε στην ενεργοποίηση του κλάδου σε αγωνιστική κατεύθυνση και στην ανεβασμένη παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, που σίγουρα θα επηρεάσει σε θετική κατεύθυνση και το αποτέλεσμα των όποιων κινητοποιήσεων.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, όσους εκτιμάτε την αναγκαιότητα κι έχετε διάθεση για συντονισμό και κοινή δράση (συνδικαλιστικές κινήσεις, ομάδες, ανεξάρτητους ή μεμονωμένους συναδέλφους).

Σας καλούμε όλους σε συνάντηση την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ώρα 4.30μ.μ. στην ΟΤΟΕ, Σίνα και Βησαρίωνος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

protasiprooptik@in.gr,

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Επιστολή συναδέλφου προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

Αθήνα 4 Γενάρη 2008


ΠΡΟΣ ΤΟ :
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Σοφοκλέους 15 Αθήνα 10551


Αγαπητοί Συνάδελφοι, Καλή Χρονιά,

ΘΕΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ-
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Όπως γνωρίζετε, από τις 22 Νοέμβρη 2007, κατατέθηκαν 543 υπογραφές συναδέλφων μας μελών του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.(πάνω από το 1/20 των μελών) οι οποίοι ζητούν με βάση το άρθρο 12 του καταστατικού τη προκήρυξη ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με θέμα το Ασφαλιστικό.
Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε αυθόρμητα από τη βάση των συναδέλφων του δικτύου και καταδεικνύει την αγωνία και την ανησυχία των συναδέλφων που ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση αλλά πάνω απ’ όλα απαιτούν δράση από τα συλλογικά όργανα (και εν προκειμένω από τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. )που αδρανούν προκλητικά και ύποπτα!
Σήμερα, 45 μέρες μετά την κατάθεση το Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., δεν έχει προκηρύξει ως όφειλε την Έκτακτη Γενική Συνέλευση αγνοώντας τη θέληση των συναδέλφων, αλλά πάνω απ’όλα παρανομώντας μην εφαρμόζοντας το Καταστατικό του Συλλόγου (άρθρο 12)

Συνάδελφοι,
Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί,εδώ και τρεις μήνες υπάρχουν δύο περιστατικά που ανησυχούν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους:1. Η υπουργική απόφαση να αλλάξει το ΔΣ του Ταμείου Συντάξεων, ώστε να αποκτήσουν πλειοψηφία κυβέρνηση και εργοδότες, δείχνει τη βούληση να ενταχτεί το συντομότερο το ταμείο κύριας σύντ. στο ΙΚΑ (νόμος 3029/02, Ρέππας) κάτι που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.2. Η ένταξη των νέων συναδέλφων που προλήφθηκαν από 1-1-2005 στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ για την επικουρική τους ασφάλιση αποτελειώνει το έργο της διάλυσης των επικουρικών μας ταμείων, όπως προέβλεπε ο νόμος 3371/05. Επιτείνει το διαχωρισμό των συναδέλφων σε νέους και παλιούς, βάζει ταφόπλακα με αντιδημοκρατικό τρόπο σε κατακτήσεις χρόνων στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.Μπροστά σε αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις ο εφησυχασμός του Συλλόγου μας ανησυχεί ιδιαίτερα τους συναδέλφους που θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει συλλογική αντίδραση.
Για το λόγο αυτό μαζεύτηκαν από τη βάση οι υπογραφές πάνω του 1/20 των μελών σύμφωνα με το άρθρο 12 του Καταστατικού του Συλλόγου μας προκειμένου να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Συνάδελφοι,
Δεν ξέρω αν έχετε συναίσθηση για τις σοβαρές συνδικαλιστικές και ποινικές ευθύνες που αναλαμβάνετε μην εφαρμόζοντας το Καταστατικό του οποίου υποτίθεται ότι είστε θεματοφύλακες.
Ευθύνες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε έκπτωση το Δ.Σ. και το διορισμό Προσωρινής Διοίκησης.
Το γεγονός ότι σε αντίθεση με τη πλειοψηφία του Δ.Σ.( που με την άρνησή της να εφαρμόσει το καταστατικό οδηγεί το Σύλλογο σε περιπέτειες) υπάρχουν συνάδελφοι που λειτουργούν μέχρι στιγμής με σύνεση επιθυμώντας να εξαντλήσουν κάθε καταστατική λύση στο πρόβλημα, σε καμία περίπτωση να μη εκληφθεί σαν αδυναμία!
ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ….

Συναδελφικά,


Γιώργος Θ. Δημητρόπουλος
Ε.Τ.Ε. Πλ.Κάνιγγος (129)

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Απεργία εργαζομένων στο χώρο του βιβλίου

“ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ”


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου απεργούν στις 17 Γενάρη.
Απεργούμε ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με την πλήρη σύμπραξη ΣΕΒ- ΕΕ και ΠΑΣΟΚ.
Απεργούμε ενάντια στο ενδεχόμενο να δουλεύουμε ανασφάλιστοι ή ιδιωτικά ατομικά ασφαλισμένοι, χωρίς δικαιώματα υγείας και πρόνοιας, ενάντια στην προσπάθεια για επιμήκυνση του χρόνου εργασίας ως και τα 70, ίσως και ως το θάνατο.
Απεργούμε για να μπορούμε να ζούμε από ένα και μόνο αξιοπρεπή μισθό. Ενάντια στην ακρίβεια και τη λιτότητα που ξεκοκκαλίζει το πενιχρό εισόδημά μας. Απεργούμε για 1400 ευρώ καθαρά βασικό μισθό.
Απεργούμε για να μη δουλεύουμε ήλιο με ήλιο. Για να σταματήσει τώρα η επιμήκυνση του ωραρίου των καταστημάτων, για να μην γινόμαστε λάστιχο με σπαστά ωράρια και σπασμένες ζωές. Για να μην υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες. Για να μην υπάρχουν τελικά υπερωρίες.
Απεργούμε για το βιβλίο. Ενάντια στην εργοδοτική - κυβερνητική λογική που θέλει το βιβλίο είδος πανάκριβο - απρόσιτο, μακριά από την πλειοψηφία της νεολαίας και των εργαζομένων.
Απεργούμε γιατί τα «παλάτια» και οι «αλυσίδες» καταστημάτων βιβλίου δε χτίζονται από την «δημιουργικότητα» και την «εργατικότητα» των αφεντικών μας, αλλά από την υπερεκμετάλλευσή μας, τις χαμένες μας υπερωρίες, τα 600 - 700 ευρώ μισθό, τις πενιχρές αυξήσεις και τα ακριβά βιβλία.
Απεργούμε για όλους ΕΜΑΣ.


Ενώνουμε τις φωνές μας με τους απεργούς συναδέλφους μας στα λιμάνια, τους χιλιάδες απολυμένους της Θεσσαλονίκης, του κόσμου της παιδείας και τη νεολαία που συνεχίζει να αντιστέκεται κόντρα στις μελωδίες της παρακμής που η τηλεόραση και οι εφημερίδες τόσο έντεχνα πλασάρουν.
Παλεύουμε για ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Γιατί τα 1400 ευρώ βασικό μισθό, το 6ωρο- 5ήμερο- 35ωρο και τα άλλα μας αιτήματα δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι αιτήματα μόνο του δικού μας κλάδου. Πρέπει και μπορούν να γίνουν αιτήματα κάθε πολίτη που δεν βλέπει τον εαυτό του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, αλλά ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, στο πλάι μας και μαζί μας.
Οι εργαζόμενοι του βιβλίου ΑΠΕΡΓΟΥΝ στις 17/01.
Δεν επαιτούν, δεν ζητιανεύουν, δεν παρακαλούν και γι’ αυτό δεν περιμένουν από την ηγεσία της ΓΣΕΕ πλέον και πολλά πράγματα. Παίρνουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια και διεκδικούν για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 17/01 ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ.


Καλούμε τον κόσμο του πνεύματος, τους λογοτέχνες, τους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων να σταθούν στο πλάι μας, αλληλέγγυοι στον αγώνα μας.

Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου & Χάρτου Ν. Αττικής και Θεσ/νίκης