Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωση: Η αλληλεγγύη των εργαζομένων δείχνει το δρόμο...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

25 Ιανουαρίου 2009
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ...


Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των συναδέλφων στο κάλεσμά μας για οικονομική ενίσχυση προς τη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, που στις 22/12 δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, επειδή ενοχλούσε με τη συνδικαλιστική της δράση τα δουλεμπόρια των εργολαβικών εταιρειών καθαρισμού.

Καλέσαμε τους συναδέλφους της Εθνικής, με ανακοίνωσή μας (14/01) όπου καταγγείλαμε τη δολοφονική επίθεση στη συνδικαλίστρια, να την ενισχύσουν οικονομικά, διευκολύνοντάς τους να καταθέσουν σε λογ/σμό ΕΤΕ της κίνησής μας για μια εβδομάδα.

Συγκεντρώσαμε συνολικά 958 ευρώ μέσα σε μια βδομάδα– από 24 καταθέσεις στο λογαριασμό μας - που στις 21/01 στείλαμε με έμβασμα στο λογαριασμό που υπάρχει ήδη στην Τράπεζα Πειραιώς στο όνομα της Κούνεβα.
Ακόμα και στις 22 Γενάρη, ημέρα που ήταν και η διαδήλωση συμπαράστασης στην εργάτρια, συνάδελφοι μας έπαιρναν τηλέφωνο γιατί ήθελαν να στηρίξουν οικονομικά και να καταθέσουν χρήματα!

Ως Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής, εμείς είχαμε ήδη ενισχύσει οικονομικά με ένα ποσό από το ταμείο μας που παραδώσαμε στα χέρια της ίδιας της μητέρας της Κούνεβα.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η κίνηση της ΕΤΕ, που ενοχλήθηκε από το μεγάλο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εκδήλωσαν οι συνάδελφοι, να προσπαθήσει να τους αποτρέψει να καταθέτουν, βάζοντας την ένδειξη «καλέστε προϊστάμενο» στο λογαριασμό μας. Η επέμβασή της, ενώ δεν έχει ασχοληθεί άλλη φορά με παρατάξεις που καλούν σε οικονομική ενίσχυση (πχ ΔΑΚΕ), έδειξε ότι δε συμφωνεί με τέτοιες κινήσεις αλληλεγγύης, αφού θέλει τους εργαζόμενους αδιάφορους και διασπασμένους.

Καλούμε όποιον συνάδελφο θέλει να στηρίξει τη συνδικαλίστρια, που ακόμη νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με σοβαρά προβλήματα υγείας, να καταθέτει απευθείας στον προσωπικό λογαριασμό της Κούνεβα στην Τράπεζα Πειραιώς (DECHEVA ELENA TODORKUNEVA KOSTADINA 5012-019021-277).

Καλούμε και άλλες εργατικές συλλογικότητες και σωματεία να προβούν σε αντίστοιχες συμβολικές κινήσεις αλληλεγγύης, για να δείξουμε στους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι είναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ και όταν πειράζουν έναν από εμάς, θα μας βρίσκουν όλους απέναντι!

* Να μην επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.
* Να σπάσουμε το κλίμα εκφοβισμού της εργοδοσίας με τη μαζική μας δράση και αντίσταση σε όλους τους χώρους δουλειάς, με συνελεύσεις και εκλογή επιτροπών σε όλα τα καταστήματα.


Τηλ. Επικοινωνίας: 2103695042 (25042), 6974861242, 6978198912, 6974787669
e-mail: protasiprooptik@in.gr, www.protasiprooptikis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: