Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Επιστολή Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζόμενων προς Γ. Συνέλευση ΣΥΕΤΕ

Η επιστολή αυτή δυστυχώς δεν διαβάστηκε στη ΓΣ από μικροφώνου...
ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ & ΜΕΛΗ Δ.Σ.
(παρακαλούμε να διαβαστεί στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ στις 7-03-09)

ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
06-03-2009

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε οι εργαζόμενοι του διπλανού σας γραφείου. Δουλεύουμε καθημερινά μαζί σας έχοντας τα ίδια καθήκοντα και ίδιες υποχρεώσεις αλλά επειδή έχουμε προσληφθεί μέσω τρίτων εταιρειών, ενοικίασης ή εργολάβων, δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα.

Είναι τουλάχιστον εφτά οι εταιρείες που παρέχουν προσωπικό χαμηλού κόστους στην Τράπεζα. Δουλεύουμε περισσότερο, πληρωνόμαστε λιγότερο. Καμία από τις επιπλέον παροχές που έχουν αποκτηθεί με αγώνες, δικούς σας αγώνες, δεν ισχύουν για μας. Οι ενοικιαζόμενοι δεν παίρνουν επίδομα παιδικού σταθμού, όσοι θα μεταστεγαστούν στο Γέρακα δεν πήραν επίδομα μετακίνησης, δεν δικαιούνται ανθυγιεινές άδειες κ.α. Δεν ισχύει η αρχή «ίση αμοιβή για ίση εργασία».
Αντί για αυτό συνάδελφοι υποχρεώθηκαν, για να γλιτώσουν την απόλυση να υπογράψουν νέες συμβάσεις με δυσμενέστερους όρους εργασίας, κάτι που για την Επιθεώρηση Εργασίας είναι παράνομο. Οι τηλεφωνήτριες δεν παίρνουν επίδομα ακουστικών και δουλεύουν πλέον με 24ωρο κυλιόμενο ωράριο και νυχτερινές βάρδιες.
Σε κάποιες διευθύνσεις οι ενοικιαζόμενοι είναι πάνω από το 50% και συνεχώς αυξάνονται. Κοστίζουν λιγότερο και αφήνουν περισσότερο περιθώριο στα golden boys να επιδίδονται σε παιχνίδια υψηλού ρίσκου που τελικά φέρνουν τις ίδιες τις Τράπεζες στα όρια της κρίσης και της κατάρρευσης.

Την ίδια στιγμή το μόνιμο προσωπικό μειώνεται με εθελούσιες εξόδους που το κόστος τους επιβαρύνει τα Ταμεία που ήδη υποφέρουν από έλλειψη πόρων αφού νέοι ασφαλισμένοι δεν εγγράφονται σε αυτά. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις όσων σήμερα πληρώνουν, μετά από μερικά χρόνια;

Οι Τράπεζες απαξιούν να συζητήσουν με την Ο.Τ.Ο.Ε. για την κλαδική συλλογική σύμβαση. Έχοντας ήδη καλύψει νευραλγικούς τομείς της παραγωγής με ενοικιαζόμενους οι οποίοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στις απεργίες, αρνούνται να έλθουν σε διαπραγματεύσεις. Ακόμα και όσοι ενοικιαζόμενοι τολμούν να συμμετέχουν σε απεργίες Γ.Σ.Ε.Ε. δέχονται απειλές και εκφοβισμό.

Πρόσφατα οι εταιρείες ενοικίασης έδειξαν το πιο άγριο πρόσωπό τους με την επίθεση με βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, καθαρίστρια στον ΗΣΑΠ μέσω εταιρείας εργολάβου επειδή δεν δέχθηκε να υπογράψει και να πάρει λιγότερα για δώρο Χριστουγέννων. Όποιον τολμήσει να ζητήσει τα νόμιμα δικαιώματά του προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εκφοβίσουν.

Γράψτε όλους τους ενοικιαζόμενους στο σωματείο σας και προστατέψτε μας από την ασυδοσία των εργοδοτών. Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων μπορούμε να υπερπηδήσουμε όλα τα "κωλύματα" και να κάνουμε την ενότητα των εργαζόμενων πράξη. Ακόμα και αν δεν είστε στη θέση του νοικιασμένου σήμερα, αύριο θα είναι τα ίδια σας τα παιδιά.

Ζητάμε την άμεση εγγραφή όλων των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων στις Τράπεζες στα σωματεία των μονίμων.
Ζητάμε την ένταξη των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων στους οργανισμούς των Τραπεζών.


Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζομένων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΦΑΝΗΚΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ. ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.