Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Αναδημοσίευση: "Στα σκαριά" η ΑΕΕΑΠ της ΕΤΕ

"Στα σκαριά" η ΑΕΕΑΠ της ΕΤΕ

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Τη σύσταση κοινού σχήματος επένδυσης ακίνητης περιουσίας με μεγάλη εταιρεία real estate αναμένεται να ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα στις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού. Με την ίδρυση της Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) επιδιώκεται η αξιοποίηση της – αξίας άνω των 2 δις. ευρώ - ακίνητης περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας, ενώ απώτερος στόχος είναι η δραστηριοποίηση της στη διεθνή αγορά.
«Την περίοδο αυτή βρισκόμαστε στο στάδιο των συζητήσεων με υποψήφιους στρατηγικούς εταίρους και παράλληλα αξιολογούμε ποια από τα ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του χαρτοφυλακίου της εταιρείας που πρόκειται να ιδρύσουμε» δηλώνει ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, γενικός διευθυντής ακίνητης περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ελληνική αγορά και αποτελείται από το πανελλαδικό δίκτυο των καταστημάτων της (ξεπερνά τα 600), γραφειακές εγκαταστάσεις, εκτάσεις γης αλλά και ακίνητα από πλειστηριασμούς. Ιδιαίτερα υψηλής αξίας είναι τα ακίνητα που το τραπεζικό ίδρυμα ιδιοχρησιμοποιεί, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αυτά που βρίσκονται επί της οδού Σταδίου και της πλατείας Κοτζιά....

ΌΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
http://www.capital.gr:80/Articles.asp?id=703067

Δεν υπάρχουν σχόλια: