Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας στην Αγροτική για την απεργία και το ταμείο υγείας

Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ


Παράνομη για άλλη μια φορά κρίθηκε η 48ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για τις 29 και 30 Απρίλη από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα για το ταμείο υγείας. Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε 1 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα (!) με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων.
Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, «γυμνή» δείχνει με ποια πλευρά είναι. Από πότε αποφάσεις που βγαίνουν ξημερώματα κρίνουν παράνομες κινητοποιήσεις εργαζομένων που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή εργασία και ποιότητα ζωής; Ποιος νόμος τους δίνει το δικαίωμα να βγάζουν στην παρανομία τους αγώνες των παραγωγών του πλούτου, την ώρα που σημαίνοντα πρόσωπα εμπλεκόμενα σε σκάνδαλα δις κυκλοφορούν ανενόχλητα και θεωρούνται μάλιστα ευυπόληπτοι πολίτες;


ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ.
«ΚΟΥΚΟΥΛΑ» ΦΟΡΟΥΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
για να κρύβουν το αντεργατικό τους πρόσωπο. Την ώρα που δήθεν κόπτονται για την οικονομική κρίση, ενδιαφέρονται μόνο για την διατήρηση και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. Την ώρα που υποστηρίζουν ότι νοιάζονται για τη ζωή μας, μας αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας, μειώνοντας τους μισθούς μας. Αφήνουν απροστάτευτους τους άνεργους, τους απολυμένους, χωρίς να πειράζουν τις περιουσίες και τα κέρδη των εργοδοτών και τους χαρίζουν και φοροαπαλλαγές από πάνω.
Μίζες για πολιτικούς και δικαστές, μέτρα στήριξης για τους βιομήχανους, «δώρα» δισεκατομμυρίων στις τράπεζες και για τους εργαζόμενους λιτότητα, συναίνεση να επικρατήσει η λογική του «εφικτού» και να αποδεχθούμε την ολοκληρωτική ισοπέδωση των κατακτήσεων που έχουν αποκτηθεί με σκληρούς εργατικούς αγώνες, απεργίες, πολλές φορές ακόμη και με αίμα.


Το αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο υγείας των εργαζομένων της Αγροτικής στα μάτια τους είναι ένα πολύ καλό «φιλέτο» (βλ. περιουσία) που σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης και φυσικά της διοίκησης πρέπει να υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε η μετάβασή μας στο ΙΚΑ και -όταν η κατάσταση και σε αυτό φτάσει στο απροχώρητο- σε διάφορα «πακέτα υγείας» με ιδιωτικές εταιρείες να έρθουν σαν ώριμο φρούτο!
Το θέμα του ταμείου υγείας σχετίζεται με το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του. Μέχρι στιγμής η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου μας όχι μόνο δεν το αντιμετώπισε έτσι, αλλά μας έβαλε σε μια διαδικασία να «διεκδικήσουμε» αύξηση των δικών μας εισφορών!!!;;; και συμπληρωματικά να απαιτήσουμε το ίδιο και από τη διοίκηση! Είναι η ίδια γραμμή που εφαρμόζει η υποταγμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ που καλούν την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τον ΣΕΒ αντίστοιχα σε κοινή δράση και Διάλογο με αντικείμενο «την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών στα πλαίσια της αναγκαίας συμβολής τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης». Κάτι σαν πρόσκληση σε συνέδριο λύκων με θέμα τη διάσωση του προβάτου!


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δεν υπάρχουν χαμένοι αγώνες, χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν γίνονται και που δεν είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων. Μεσσίες και «ειδικοί», δεν υπάρχουν. Κάθε εν λευκώ εξουσιοδότηση διαχείρισης των δικαιωμάτων μας στους «λίγους» είναι ολοκληρωτισμός. «Εφικτό» είναι μόνο το κοινωνικά αναγκαίο. Η αύξηση της δικής μας εισφοράς δε θα ελαττώσει το πρόβλημα του ταμείου, θα μεγαλώσει απλώς το κενό στην τσέπη μας. Πρέπει άμεσα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις να γίνουν γενικές συνελεύσεις ΤΩΡΑ των εργαζομένων ανά κατάστημα ή περιοχή, να συνταχθεί πλαίσιο αιτημάτων που θα βγει από τις συνελεύσεις αυτές, να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές από τα κάτω που θα συντονίζουν τις κινητοποιήσεις ανοίγοντας το θέμα στις κατά τόπους περιοχές, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Πρέπει να λάβουν γνώση τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα εργατικά κέντρα των περιοχών μας, δημιουργώντας ένα ευρύ εργατικό μέτωπο αλληλεγγύης με άμεσο αίτημα να καλύψει όλο το οικονομικό κόστος η εργοδοσία και όχι οι εργαζόμενοι.
Πρέπει να αναγκάσουμε την ΟΤΟΕ να καλύπτει τις κινητοποιήσεις μας κάθε φορά που η δικαιοσύνη θα θυμάται ποιον οφείλει να υποστηρίξει και κηρύσσει παράνομες τις κινητοποιήσεις μας. Το ζήτημα του ταμείου υγείας είναι υπόθεση όλων μας, όλων των τραπεζοϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων γιατί σχετίζεται με τα γενικότερα σχέδια πλήρους ιδιωτικοποίησης της υγείας, και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.


«ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει
αλλά ότι μπορεί να συνεχίσει όπως είναι»

29-04-2009

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: