Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Εργαζόμενοι ξυλοκοπούν εργαζόμενους συναδέλφους τους…

Εργαζόμενοι ξυλοκοπούν εργαζόμενους συναδέλφους τους…


Το Σάββατο 9.5.2009, τριμελής αντιπροσωπεία του Σωματείου μας πήγε στην Τέμενη Αιγίου, όπου διεξαγόταν το τριήμερο τακτικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, και απ’ όπου έφυγε κυριολεκτικά κλωτσηδόν, προπηλακιζόμενη από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-μέλη του προεδρείου, υπό την ανοχή, δυστυχώς, μελών της ΠΑΣΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξή του δύο μέρες μετά το περιστατικό, ο πρόεδρος Π. Κούτρας μίλησε για «ιδιότυπο τραμπουκισμό»: …των δαρμένων!!
Δεν ξεκίνησαν όλα το Σάββατο. Στις 29 Απρίλη, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου μας είχε στείλει επιστολή στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, ζητώντας να συμπεριληφθεί στους ομιλητές του συνεδρίου της εκπρόσωπος του Σωματείου. Λίγες μέρες πριν, μάλιστα, είχαμε στείλει αναθεωρημένο το καταστατικό μας, το οποίο έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και του οποίου η πρώτη εκδοχή είχε κριθεί από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ασύμβατη με το καταστατικό της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Μαντέψτε: δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση σε καμία από τις δυο περιπτώσεις (τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου). Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου λοιπόν, αντιπροσωπεία του Σωματείου πήγε στο χώρο του Συνεδρίου για να (ξανα)ζητήσει να τοποθετηθεί και να μοιράσει στους συνέδρους υλικό με τα αιτήματά μας.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής έδωσε γραπτώς στο προεδρείο το αίτημά να γίνει μια σύντομη ανακοίνωση από μέλος του Σωματείου. Η απάντηση του προεδρείου ήταν να περιμένουν, «γιατί εδώ είναι συνέδριο, δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε"» και να δείξουν σεβασμό (!). Παρεπιμπτόντως, νωρίτερα την ίδια μέρα είχε κάνει σχεδόν τριαντάλεπτη παρέμβαση ομιλητής εκτός προγράμματος και μη σύνεδρος.
Περνώντας η ώρα, και αφού οι συνάδελφοι δεν έπαιρναν καμία απάντηση (ούτε ναι, ούτε όχι), ζήτησαν και πάλι από το προεδρείο να έχουν μόλις για τρία λεπτά τον λόγο. Η απάντηση αυτή τη φορά ήταν αποστομωτική: «δε σας γνωρίζουμε», «ποιοι είστε εσείς;», «δεχόμαστε τόσες e-mail, δεν μπορούμε να τα κοιτάμε όλα», «φτιάξτε πρώτα Σωματείο» (!). Μην έχοντας άλλη επιλογή, τα μέλη της αντιπροσωπείας μοίρασαν το κείμενό με τα αιτήματα του Σωματείου και, απευθυνόμενα από κάτω στο σώμα των συνέδρων, κατήγγειλαν την άρνηση του προεδρείου να τους δώσει το λόγο.
Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απείρου κάλλους, τουλάχιστον γηπεδικού χαρακτήρα και, στην καλύτερη, θυμίζουν «νύχτα», με τη μόνη διαφορά ότι εκτυλίχθηκαν μέρα μεσημέρι. Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-μέλη του προεδρείου όρμησαν με απίστευτο μένος εναντίον των μελών του σωματείου (αλήθεια γιατί τόσος φόβος; -μήπως έφταιγε ο τρομακτικός και ασύλληπτος αριθμός της ...τριμελούς αντιπροσωπείας;). Συνδικαλιστές της αριστεράς παρενέβησαν, προσπαθώντας να προστατεύσουν τα μέλη του σωματείου, με αποτέλεσμα να τους ξυλοφορτώσουν και αυτούς δεόντως διότι τόλμησαν να υποστηρίξουν τους νέους συναδέλφους τους, ενώ ένας από αυτούς πήρε το μικρόφωνο για να ζητήσει να επιτραπεί από το προεδρείο να γίνει η παρέμβαση. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του προεδρείου και των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ απέδωσαν έναν δεύτερο γύρο σωματικής και λεκτικής βίας, ορισμένους αριστερούς συνδικαλιστές στη μέση και όλη την αίθουσα να έχει μετατραπεί σε ρινγκ από τους συνέδρους που, πάνω απ'όλα …σέβονταν το συνέδριο.

Αυτή ήταν η αντίδραση συνδικαλιστών που σε καιρό κρίσης μιλάνε με μεγάλα και πομπώδη γράμματα στην ανακοίνωση του Συνεδρίου τους για "ασφαλή εργασία", όχι μόνο αφήνοντας τους επισφαλείς εργαζομένους συναδέλφους τους -οργανικό κομμάτι του ΟΤΕ πλέον- απ’ έξω, αλλά κυριολεκτικά πετώντας τους έξω και ξυλοφορτώνοντάς τους. Άραγε το ίδιο μαχητικά αντέδρασαν και αντιπαρατέθηκαν, αφενός στην μετοχοποίηση και, αφετέρου, στην παραχώρηση του ΟΤΕ στην Deutche Telecom; Απώθησαν ποτέ βίαια μετόχους, όπως το έκαναν μ’εμάς; Έτριξαν ποτέ σε κανέναν τα δόντια απειλητικά;

Ας το ακούσουν όσοι μας κήρυξαν πόλεμο με τα σώματα επειδή θέλαμε να μιλήσουμε εμείς για εμάς: τέτοιες επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας δυναμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα κόντρα στην επισφάλεια και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν. Βάζοντάς τα μαζί μας, οι εν λόγω «συνδικαλιστές» έδειξαν έμπρακτα ότι είναι με συμφέροντα άλλα από τα δικά μας.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους να καταδικάσουν τον ωμό τραμπουκισμό, που στόχο έχει την αναπαραγωγή των επαγγελματιών μεγαλοσυνδικαλιστών και τον κατακερματισμό των εργαζομένων, εξυπηρετώντας, σε τελική ανάλυση, τα συμφέροντα της εργοδοσίας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΟΤΕ

Επικοινωνία: www.swmateiostonote.blogspotcom, swmateiostonote@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: