Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Κάλεσμα σε συζήτηση για την κλαδική σύμβαση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

25/6/2009


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε ήδη σε τροχιά διεκδίκησης της νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης, μετά την καταγγελία της περσινής στις 3/6 από την ΟΤΟΕ.

Προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα γιατί:
· Οι τραπεζίτες εξακολουθούν ξεκάθαρα να επιδιώκουν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της σύμβασης που υπογράφτηκε στον ΟΜΕΔ πέρσι και μετά την άρνησή τους να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις που τους κάλεσε η ΟΤΟΕ πριν λίγες μέρες.
· Η ΟΤΟΕ εξακολουθεί στην ίδια τακτική που την οδήγησε πέρσι στον ΟΜΕΔ, δηλαδή της μη απεύθυνσης στους εργαζόμενους για τη διαμόρφωση αφενός του πλαισίου διεκδίκησης και των αιτημάτων και αφετέρου για την οργάνωση του αγώνα, με αποτέλεσμα να προκηρύξει μια απεργία «για τα μάτια του κόσμου» και μόνο, ενώ μόλις προχθές κατέφυγε κιόλας στον ΟΜΕΔ!

Οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και απαιτούν να έρθουμε σε επικοινωνία με ζωντανό διάλογο, να διερευνήσουμε τη δυνατότητα για σύγκλιση σε κοινές θέσεις και να βρούμε τρόπους για συντονισμό της δράσης μας με συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να συμβάλουμε στην ενεργοποίηση του κλάδου σε αγωνιστική κατεύθυνση.


ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους που έχουν διάθεση για συντονισμό και κοινή δράση (συνδικαλιστικές κινήσεις, ομάδες, ανεξάρτητους ή μεμονωμένους συναδέλφους).

Σας καλούμε όλους σε συνάντηση
τη Δευτέρα 29/6 ώρα 12 μ.μ.
(μετά τη συγκέντρωση στο κεντρικό της ΕΤΕ)
στον ΣΥΕΤΕ (Σοφοκλέους 15, 3ος όροφος).



ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ- Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

e-mail: protasiprooptik@in.gr, Ιστοσελίδα: www.protasiprooptikis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: