Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Σωματείο Εργαζομεών στη Vodafone: 24ωρη απεργία στις 14 Οκτώβρη και κάλεσμα στα σωματεία

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
www.pasevodafone.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-> 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στην VODAFONE ενάντια στη μεταφορά συναδέλφων στην HOL
-> Πρόσκληση για ενημέρωση και συμπαράσταση στην απεργιακή κινητοποίηση

Συνάδελφοι, Η VODAFONE δρομολογεί την μεταβίβαση των τμημάτων ADSL και Broadband στη HOL, με την μεταφορά 30 συναδέλφων που απασχολούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Το Σωματείο μας τοποθετείται ενάντια στην μείωση του προσωπικού με οποιονδήποτε τρόπο και την απαξίωση/διαλύση τμημάτων της εταιρίας με την παραχώρησή τους σε άλλες εταιρίες ή εργολάβους, που έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, χειροτέρευση των μισθών και των εργασιακών συνθηκών, περισσότερη ανασφάλεια για όλους τους εργαζόμενους.
Σε διαδοχικές συναντήσεις με την Διοίκηση της Εταιρίας και με την επιτυχημένη Παράσταση Διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη θέσαμε το αίτημα οι συνάδελφοι να μην μεταφερθούν στην HOL αλλά να απορροφηθούν σε αντίστοιχα τμήματα της εταιρίας. Η Διοίκηση της εταιρίας - αν και παραδέχται ότι υπάρχουν ανάγκες σε προσωπικό- αρνείται την απορρόφησή τους. Επιπλέον, επιμένει ότι η μεταφορά θα γίνει «αυτόματα» σύμφωνα με το Π.Δ. 178/2002 και η άρνησή της ισοδυναμεί με παραίτηση, ενώ στην πραγματικότητα δεν πληρούνται στοιχειώδεις όροι αυτού του διατάγματος.
Στη συνέλευση του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση για πρώτη φορά 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην VODAFONE την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου με το ίδιο αίτημα.

Καλούμε όλα τα σωματεία και εργαζομένους σε συνάντηση-σύσκεψη την Κυριακή 11 Οκτώβρη, στις 11:00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για:
=> ενημέρωση και συζήτηση πάνω στην επιχειρούμενη μεταφορά των συναδέλφων στην HOL,
=> παρουσίαση του σχεδίου απεργιακής κινητοποίησης του Σωματείου μας,
=> οργάνωση της ευρύτερης δυνατής συμπαράστασης και κινητοποίησης για την στήριξη της απεργίας

Η στήριξή σας είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την επιτυχία του αγώνα μας, για να εμποδίσουμε τον διωγμό των συναδέλφων απ’ το ADSL/Broadband σήμερα, για να σώσουμε κάθε θέση εργασίας που θα απειληθεί αύριο.

Συναδελφικά,

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
www.pasevodafone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: