Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία την 1η Μάη, 11.00 π.μ., Μουσείο


Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία την 1η Μάη, στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο.

Στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης και της αντεργατικής επίθεσης, απαιτείται η προβολή των στόχων της χειραφέτησης του κόσμου της εργασίας από τα δεσμά του κεφαλαίου, των καπιταλιστικών ολοκληρώσεων και της εκμετάλλευσης. Η πάλη για εργατική, αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση με αποφασιστικό παράγοντα ένα ταξικά αναγεννημένο εργατικό κίνημα, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς διαχωρισμό από το αστικοποιημένο συνδικαλιστικό κίνημα, από την πολύπλευρη και μη αντιστρέψιμη κρίση του. Μάλιστα, σε συνέχεια της υποταγμένης στάσης τους το Δεκέμβρη, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν θα κάνουν φέτος συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως, αλλά "χρέωσαν" την εθιμοτυπική γιορτή τους στο Ε.Κ.Α., με μια συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος, δίπλα από το Σύνταγμα, ώστε να αποφύγουν ακόμα και μια μαζική και μεγάλη διαδήλωση!


Οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, σε συσκέψεις, αποφάσισαν να διοργανώσουν μαζική ανεξάρτητη συγκέντρωση στο Μουσείο, την 1η Μάη, στις 11.00 π.μ. και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε. Για την διοργάνωση της συγκέντρωσης στο Μουσείο, συγκροτήθηκε "Πρωτοβουλία για ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς" με τη συμμετοχή ταξικών συνδικαλιστών από πολλούς εργασιακούς χώρους, σωματεία και εργατικά σχήματα-συσπειρώσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Καλούν επίσης η "επιτροπή συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις" ενώ στηρίζουν την ανεξάρτητη συγκέντρωση πολλές οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς. Συσκέψεις για την πρωτομαγιά και στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Επιτροπή συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Απρίλη σύσκεψη της επιτροπής συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα των επιχειρήσεων και την ανεργία στην ΕΣΗΕΑ.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Η επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία και συνδικαλιστές στο Μουσείο στις 11πμ. Τα σωματεία που συμμετέχουν στην επιτροπή θα κάνουν την προσπάθεια να οργανώσουν το κατέβασμα των συναδέλφων στο Μουσείο. Γι' αυτόν τον λόγο θα κυκλοφορήσει προκήρυξη της επιτοπής τις επόμενες μέρες.
2. Η Επιτροπή θα ξεκινήσει καμπάνια συλλογής υπογραφών απο συνδικαλιστές αλλά και απλούς εργαζόμενους για την νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων διεκδικώντας απο τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να προωθήσουν αυτό το αίτημα που στό σήμερα απαντάει στην προσπάθεια των εργοδοτών να φορτώσουν την κριση στις δικές μας πλάτες.
3. Αποφασίστηκε η επιτροπή να πραγματοποιήσει δύο εξορμήσεις τις επόμενες μέρες εν' οψη και της Πρωτομαγιάς. Την Τρίτη 28/04 στις 6πμ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, και την Πέμπτη 30/04 στη ΝΕΟΚΕΜ που απολύει εργαζόμενους.
4. Επόμενο μάζεμα της επιτροπής ορίστηκε για την Δευτέρα 11 Μάη στις 7μμ στην ΕΣΗΕΑ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΕΤΕ 2009 για ΕΚΑ

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα αναλυτικά για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, συγκριτικά με τα αντίστοιχα του 2006:

http://protasiprooptikis.googlepages.com/EKLOGES_EKA_2009.xls

Οικονομική ενίσχυση για συναδέλφισσα στη Ζάκυνθο

ΛΑΒΑΜΕ ΜΕ E-MAIL ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.. (ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤ/ΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ..)

Συνάδελφοι,

Στις 20/03/2009 καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά η οικία της συναδέλφου Γούλιαρη Λαμπρινής , μαζί με όλη την οικοσκευή και όλα τα αντικείμενα διαβίωσης .
Η συνάδελφος δεν έχει άλλους πόρους , πλην του μισθού της , και αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης , μαζί με τα δυο ανήλικα τέκνα της ,τον οποίον έχει την επιμέλεια.
Ανάγκη λοιπόν να ενεργοποιηθεί η συναδελφική αλληλεγγύη μας για την ανακούφιση της .
Ο λογαριασμός της είναι : 345/808240-59

ΕΤΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 345


Παρακαλούμε προωθήστε αυτό το μήνυμα

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΕΤΕ 2009


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ -
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΨΗΦΩΝ, 172 ΑΠΟ 111!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ:

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Εξελίξεις στον ΗΣΑΠ: νέα σύσκεψη της πρωτοβουλίας σωματείων για την Κων/να Κούνεβα κ δουλεμπόριο


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Απρίλη συνάντηση της ΠΕΚΟΠ, των Σωματείων του ΗΣΑΠ και της Πρωτοβουλίας Σωματείων με τη διοίκηση του ΗΣΑΠ.
Στη συνάντηση αυτή η διοίκηση του ΗΣΑΠ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε προκήρυξη θέσεων μέσω ΑΣΕΠ για την καθαριότητα και ζήτησε προτάσεις πάνω στους όρους της προκήρυξης.
Στη συνάντηση αυτή τέθηκε επίσης το θέμα της καταγγελίας της σύμβασης με την ΟΙΚΟΜΕΤ αλλά και της μεταβατικής πρότασης για το τι θα γίνει με τους ήδη απασχολούμενους.
Σημειώνουμε εδώ ότι στη σύσκεψη υπήρξε για πρώτη φορά και παρουσία συνδικαλιστών από το χώρο της ΕΘΕΛ οι οποίοι σε αντίθεση με τη στάση που μέχρι τώρα είχε ακολουθηθεί και από την πρωτοβουλία σωματείων αλλά και από τα σωματεία του ΗΣΑΠ (ανάγκη να φύγουν οι δουλέμποροι) πρακτικά πρότειναν ως καλύτερη λύση να μείνουν οι εταιρείες ενοικίασης αλλά να τηρείται η εργατική νομοθεσία.
Με αυτά τα δεδομένα υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί μαζική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Σωματείων, μαζί με την ΠΕΚΟΠ, για να συζητήσουμε:
α) Ποιες ακριβώς είναι οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις σε σχέση με τα ζητήματα που έχουν προκύψει στον ΗΣΑΠ (σημειώνουμε ότι έχουν ήδη οριστεί συνεδριάσεις του ΔΣ του ΗΣΑΠ που θα πάρουν αποφάσεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα).
β) Ποιες είναι οι συγκεκριμένες κινηματικές δράσεις το επόμενο διάστημα
γ) Ποιες άλλες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες.
Για το σκοπό αυτό, σε συνεννόηση και με την ΠΕΚΟΠ, έχει οριστεί νέα συνάντηση της Πρωτοβουλίας τη Δευτέρα 13 Απρίλη στα γραφεία των σωματείων (Ανδρέα Λόντου 6, β΄ όροφος, 8.30 μ.μ., 210-3820537)

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΕΤΕ 2009

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 8.30 - 18.00
ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ Ή ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/4 ΣΤΟ ΣΥΕΤΕ (ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 15, 3ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ) 8.30 - 6.00 ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.