Πληροφορίες για Εκλογές

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 3349911 (19911) ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ 6980925499

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, αθέτησε όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις σε λίγους μήνες. Στο πλαίσιο των οδηγιών της Ε.Ε και του Συµφώνου Σταθερότητας και με πρόσχημα το Δηµόσιο Χρέος προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόµενους για το «µονόδροµο» µιας τέτοιας πολιτικής. Στην πραγματικότητα θέλουν: ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ εις βάρος των εργαζομένων, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΙΔΙΑ υπέρ της οικονομικής ολιγαρχίας.


ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ (ΤΑ) ΜΕΤΡΑ


Για τους εργαζόμενους στις τράπεζες τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τα νέα που έρχονται, σημαίνουν:
- Ετήσια απώλεια από 1 - 2 μισθούς μέσα από την εισοδηματική και φορολογική πολιτική την επόμενη 3ετία.
- Αμφισβήτηση των συμβάσεων εργασίας και επέκταση της ελαστικής απασχόλησης
- Αύξηση
των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 με 40 έτη εργασίας και μέση σύνταξη 1.200-1500€.

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!


Η ανάδειξη του Δημόσιου Ελλείμματος σαν σημαντικότερη προτεραιότητα από την ανεργία, την διανομή του εισοδήματος και του πλούτου, είναι ταξική επιλογή που χρησιμοποιεί πολιτικές διαχείρισης του «φόβου» (όπως με την υστερία για τον Ιό της γρίπης). Τα ΜΜΕ προσπαθούν καθημερινά με «πλύση εγκεφάλου» και τρομοκρατική προπαγάνδα να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε κι είμαστε υπεύθυνοι για τα άδεια ταμεία του κράτους και το αδιέξοδο του Ασφαλιστικού, κι άρα εμείς και μόνο πρέπει να πληρώσουμε. Η εισφοροδιαφυγή, οι χαριστικές ρυθμίσεις στους εργοδότες που χρωστούσαν σε ΙΚΑ κ΄ ΦΠΑ, η ανασφάλιστη εργασία, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών εξακολουθούν να «βασιλεύουν». Όμως οι τραπεζίτες, βιομήχανοι, εργοδότες και τα κέρδη τους μένουν αλώβητοι. Σε αυτούς δεν αυξάνουν καν τη φορολογία τη στιγμή που καταργούν το αφορολόγητο για τους χαμηλόμισθους.

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ!
Οι αυταπάτες για τον ρόλο της Ε.Ε και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ γκρεμίζονται. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κομισιόν, στην κηδεμονία των οποίων υπήχθη η Ελλάδα αποτελούν δυνάμεις ενίσχυσης για την ελληνική αστική τάξη, στην κοινή τους πάλη για νέα αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πλουσίων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (με την στήριξη Ν.Δ και ΛΑΟΣ) επενδύει στη στήριξη της ελληνικής αστικής τάξης η οποία, σήμερα είναι πρόθυμος συνεργάτης της Νέας Κατοχής που δεν θα περιοριστεί μόνο στον οικονομικό τομέα.

Το δίλημμα για τους εργαζόμενους τίθεται ωμά: Αγώνας μέχρι εσχάτων το επόμενο διάστημα για να ζήσουμε την Ανάσταση του κόσμου της εργασίας ή παρακολουθούμε παθητικά την ατελείωτη εργατική Σταύρωση, τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που μας οδηγούν.


Δεν έχουμε καμιά άλλη επιλογή από μαζικό κι ανυποχώρητο αγώνα. Πρέπει η εργατική τάξη να «δείξει τα δόντια της», να πιστέψει στη δύναμή της! Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΟΤΟΕ, που δεν φαίνεται να θέλουν να κλιμακώσουν τον αγώνα και να συγκρουστούν με την κυβέρνηση. Να βγούμε όλοι στους δρόμους, σε πιο μαζικές συγκεντρώσεις κι απ΄ του Γιαννίτση, που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν! Να τους απειλήσουμε ότι αν δεν πάρουν πίσω τα μέτρα, θα κλιμακώσουμε με νέες 24ωρες απεργίες, με καταλήψεις, με διαδηλώσεις καθημερινά! Να συγκαλέσουμε Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς και να αποφασίσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις!


ΚΑΤΩ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ Δ.Ν.Τ.- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ALPHA BANK
ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ
AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: