Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον απολυμένο των εκδόσεων Άγρα

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΤΙΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ

Μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία που τσακίζει κόκαλα, οποιαδήποτε καταπάτηση των δικαιωμάτων, οποιαδήποτε απόλυση κάθε συναδέλφου σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο αποτελεί και δική μας υπόθεση.

Ο συνάδελφος είχε προσληφθεί το Μάη του 2004 ως υπάλληλος γραφείου (και για εξωτερικές εργασίες). Όμως με τη μεταφορά των εκδόσεων ΑΓΡΑ στο κτίριο της Ζωοδόχου Πηγής (Ιούλης 2007) και την έναρξη λειτουργίας του βιβλιοπωλείου (Οκτώβρης 2007), ο συνάδελφος τοποθετείται στο βιβλιοπωλείο και τα καθήκοντά του αλλάζουν.
Στις 2/12/2009 ο εργαζόμενος στέλνει εξώδικο στην εταιρεία και λέει πως αν μέχρι τις 8/12/2009 δεν αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που τον απασχολούν, θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η εταιρεία «απαντά» με εξώδικο γεμάτο ανακρίβειες και ψεύδη. Την Παρασκευή 8/1/2010 γίνεται η 3μερής συνάντηση στην Επιθεώρηση. Η Επιθεωρήτρια Εργασίας γνωμοδοτεί ότι, «η εταιρεία θα μπορούσε να επανεξετάσει το αίτημα του εργαζόμενου με προοπτική επίλυσης».
Στις 13/1 η εταιρεία προχωρά σε απόλυση του συναδέλφου για «αντισυμβατική συμπεριφορά» (!!!). Ο εργοδότης, κύριος Πετσόπουλος εκτός του ότι θεωρεί πως στην εταιρεία όλοι πρέπει να κάνουν τα πάντα, θεωρεί επίσης και πως το να ζητάς τα δικαιώματά σου είναι αντισυμβατική συμπεριφορά.

Όλοι εμείς που εκτός από συνάδελφοι του Ντίνου Παλαιστίδη είμαστε και πελάτες των εκδόσεων Άγρα αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια και να συναινέσουμε σιωπηρά μπροστά στην κατάφωρη αδικία των εργοδοτών στο χώρο των εκδόσεων που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζόμενων σε αυτές.

Όλοι εμείς που θεωρούμε πως η γνώση διευρύνει τις απελευθερωτικές δυνατότητες του ανθρώπου από το σκοτάδι της αμάθειας και την εκμετάλλευση, αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι τα βιβλία που αγοράζουμε είναι προϊόν εργασίας συναδέλφων που γίνονται αναλώσιμο προκειμένου να διογκώνονται τα κέρδη των εκδοτικών οίκων.

Θέλουμε τα βιβλία που κρατάμε στα χέρια μας να είναι πόνημα ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, και ταυτόχρονα απαιτούμε όλοι οι εργαζόμενοι που συμβάλλουν στη δημιουργία, τη διανομή και την πώλησή τους να δουλεύουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με το κεφάλι ψηλά!

3-2-2010

Να ανακληθεί τώρα η εκδικητική απόλυση!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ : 3/02 & 05/02

Για το σκοπό αυτό θα δώσουμε ένα συμβολικό ποσό από το ταμείο της κίνησής μας στο απεργιακό ταμείο των συναδέλφων (Λογ/σμός Εθνικής 137/769971-92).
Καλούμε όλα τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να συμπαρασταθούν έμπρακτα στο Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: