Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση: Δεν θα περάσει η κατάργηση της ασφάλισης!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ!

Το έκτρωμα Λοβέρδου για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα στην εκστρατεία που έχει κηρύξει η κοινωνική και πολιτική χούντα της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Είναι η καρατόμηση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, η πιο τρανταχτή απόδειξη του κανιβαλικού χαρακτήρα της κοινωνίας που μας ετοιμάζουν, η πιο χαρακτηριστική απόδειξη πως αυτό που ονομάζουν «σωτηρία της εθνικής οικονομίας», «αποφυγή της χρεοκοπίας», «διέξοδο από την κρίση» είναι το νεκροταφείο των εργατικών δικαιωμάτων και των όποιων κατακτήσεων δεκαετιών είχαν απομείνει από τα προηγούμενα «έργα και ημέρες» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ανάλογος με το περιεχόμενο είναι και ο τρόπος προώθησής του: με συνοπτικές διαδικασίες και πλήρη περιφρόνηση ακόμη και των πολυδιαφημισμένων «δημοκρατικών θεσμών». Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, δηλαδή, ανάλογο με εκείνο της 6ης Μαΐου, οπότε ψηφίστηκαν τα μέτρα-σφαγείο του «μηχανισμού στήριξης», ή με αυτό του πακέτου της 3ης Μαρτίου και του Προγράμματος Σταθερότητας.
Απέναντι στο ασφαλιστικό-λαιμητόμο και γενικότερα στην πολιτική που προωθεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΛΑΟΣ - ΕΕ – ΔΝΤ - ΝΔ – εργοδοσίας - ΜΜΕ πρέπει να ξεσηκωθούμε εδώ και τώρα! Δεν αφήνουμε στιγμή να περάσει, ούτε περιμένουμε πότε η ΓΣΕΕ θα ξυπνήσει από το «λήθαργο», για να δει ότι εκτός από τους κερδοσκόπους υπάρχουν και τα αφεντικά, η ΕΕ, η κυβέρνηση, που εκτελούν εν ψυχρώ τα δικαιώματά μας. Πιάνουμε το νήμα των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα στις 5 Μαΐου και ξεδιπλώνουμε μαζικούς, συντονισμένους κι αποφασιστικούς αγώνες, για την απόκρουση της επίθεσης, την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, την ανατροπή της αντεργατικής καταιγίδας.

-
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΡΑ!
- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Δεν πάει άλλο με την αδράνεια της ΟΤΟΕ, που δεν έχει προχωρήσει σε μια δυναμική ενέργεια (κλείσιμο ΚΜ, Ντίλινγκ Ρουμ τραπεζών), δεν έχει προσπαθήσει καν να σπάσει την εργοδοτική τρομοκρατία των ιδιωτικών τραπεζών, δεν ασχολείται με τη συνδικαλιστική δράση των χιλιάδων ενοικιαζόμενων και συμβασιούχων στις τράπεζες…
Δεν πάει άλλο με την ανυπαρξία του ΣΥΕΤΕ, που με πλήρη ευθύνη της ΠΑΣΚΕ δεν έχει συνεδριάσει καν το ΔΣ τους τελευταίους 3 μήνες που έχουν περάσει όλα αυτά τα μέτρα, δεν έχει οργανώσει τους συναδέλφους, δεν έχει κάνει καν μια απεργιακή περιφρούρηση σε ζωτικούς χώρους, δεν έχει κάνει συνελεύσεις σε κατ/τα και νομούς, απουσιάζει πλήρως από τους αγώνες κι «ακολουθεί» την ΟΤΟΕ χωρίς να παίρνει καμία αγωνιστική πρωτοβουλία ούτε καν για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης…
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Όλοι μαζί ενωμένοι να πιστέψουμε στη δύναμή μας! Με δυναμικότητα και αποφασιστικότητα ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ όπως στην περίπτωση Γιαννίτση, που πήραν πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο! Με συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, με περιφρουρήσεις, να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας.
Δεν απεργούμε ούτε για τη ΓΣΕΕ, ούτε για την ΟΤΟΕ, ούτε για ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που παζαρεύουν και ξεπουλούν τα δικαιώματά μας. Να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗ ΖΩΗ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

˜
Δημόσια, πλήρης, καθολική, υποχρεωτική ασφάλιση όλων των εργαζόμενων.
˜ Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
˜ Να επιστραφούν ΟΛΑ τα κλεμμένα στα ταμεία απ΄ το χρηματιστήριο και τα δομημένα.
˜ Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στην ηλικία των 55 (γυναίκες στα 50) - Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων (να πληρώνουν κράτος και εργοδότες).
˜ 1400 ευρώ (όριο φτώχειας) κατώτερη σύνταξη για όλους.
˜ Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθεί η ελαστική κι ανασφάλιστη εργασία.
˜ Δημόσια και δωρεάν –χωρίς καμιά επιβάρυνση- ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη όλων των ασφαλισμένων. Άμεση απόδοση των ανείσπρακτων οφειλών στο ΙΚΑ.
˜Πλήρης εργατικός έλεγχος των Ταμείων από τα συνδικάτα και τις οργανώσεις των συνταξιούχων με επιτροπές αιρετές και ανακλητές.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: