Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΗ: Αντιστεκόμαστε στη διευθυντική τρομοκρατία κ αυθαιρεσία

Ανακοίνωση 14-06-2010

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντισυναδελφική στάση του Δ/ντη του καταστήματος Λαγκαδά Χαχαγιόπουλου Σωτήρη και της τομεάρχου Βαρσαμή - Μελίδη Ευδοκίας, (υποψηφίων μάλιστα με τη ΔΑΚΕ στις εκλογές του ΣΕΑΤΕ), οι οποίοι με στόχο να τιμωρήσουν και να τρομοκρατήσουν συναδέλφισσα συνέταξαν αρνητική εισήγηση με αποτέλεσμα η ΔΑΔ να αναστείλει για ένα εξάμηνο τη μονιμοποίηση της.
Ως βασικούς λόγους, σύμφωνα με την επιστολή της συναδέλφου που απεστάλλει στη ΔΑΔ, και κοινοποιήθηκε στο ΣΕΑΤΕ, αναφέρουν μειωμένη ποιοτική και ποσοτική απόδοση και πολλές ημέρες ασθένειας (12).
Ρωτάμε τους εν λόγω επικριτές:
1) Με πόσες συμβάσεις ΤΕΜΠΜΕ είναι ικανοποιημένοι από ένα νεοπροσληφθέντα συνάδελφο;
2) Πόσους μήνες πρέπει να δουλεύει στο ταμείο κάποιος για να δικαιούται το διαχειριστικό επίδομα;
3) Από ποιο αριθμό χρηματεφοδιασμών εξωτερικών ΑΤΜς και πάνω πρέπει να αισθάνεται ένας συνάδελφος αγχωμένος;
4) Πόσες ημέρες ασθένειας δικαιούται το πρώτο χρόνο ένας νεοπροσληφθείς;
Πιστεύουμε ότι οι πραγματικοί λόγοι μη μονιμοποίησης ήταν η επιλογή της συναδέλφισσας (αν και νέας στην ΑΤΕ) να μη σκύψει το κεφάλι, να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Πιστεύουμε επίσης ότι η αναστροφή γεγονότων που φαίνονται τετελεσμένα όπως η διευθυντική τρομοκρατία και αυθαιρεσία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από ενημέρωση, πληροφόρηση των συλλογικών μας οργάνων και συλλογική αντίδραση, κινητοποίηση.
Ζητάμε λοιπόν από το ΣΕΑΤΕ να καλέσει σε απολογία το Δ/ντη και την τομεάρχη του καταστήματος Λαγκαδά.
Σε μια περίοδο που κατεδαφίζονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενός αιώνα, αμφισβητούνται κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με αίμα από τους εργαζόμενους, στη νέα εποχή της τρομοκρατίας και των απολύσεων που καθημερινά ζούμε είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε να υπερασπιζόμαστε στην πράξη την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης. Η ενεργοποίηση ρυθμίσεων όπως αυτή της «δοκιμαστικής περιόδου» που βαφτίζουν ως «περίπτωση διαπιστωμένης ανικανότητας και ανεπάρκειας προς εργασία» κάθε διεκδίκηση δεν πρέπει να επιτραπεί .
Απέναντι στην εργοδοτική και διευθυντική τρομοκρατία και αυθαιρεσία προτάσσουμε το συλλογικό αγώνα και την συναδελφική αλληλεγγύη.

Διεκδικούμε :
την άμεση μονιμοποίηση της συναδέλφισσας.
κάθε συνάδελφος να μονιμοποιείται από τη στιγμή της πρόσληψής του και να καταργηθεί το ένα έτος δοκιμασίας - ομηρίας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΑΤΕ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: