Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή της Πρότασης Προοπτικής προς τον πρόεδρο και το γραμματέα του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

Η επιστολή που ακολουθεί στάλθηκε προς τον πρόεδρο και το γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΕΤΕ και κοινοποιήθηκε στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και τις παρατάξεις του Συλλόγου με αφορμή ένα ακόμα περιστατικό που καταδεικνύει την αλαζονεία και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά - αντίληψη της "ηγεσίας" του συλλόγου.

Αθήνα, 1-9-2010

Πληροφορηθήκαμε τυχαία πριν λίγες μέρες ότι την Τρίτη 31/8 υπήρχε κάλεσμα της ΟΤΟΕ προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων για πρωινή σύσκεψη με θέματα τις εξελίξεις στην κλαδική σύμβαση και την κινητοποίηση της ΔΕΘ. Ο εκλεγμένος μας σύμβουλος συμμετείχε τελικά στη σύσκεψη αυτή, ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε τα εξής:

Η πληροφόρηση αυτή δεν μας έγινε από τον πρόεδρο ή άλλο μέλος του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ ή από τη γραμματεία, όπως έχετε υποχρέωση, αφού ως γνωστόν εδώ και 15 μήνες εκπροσωπούμαστε στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ της Αθήνας με 1 έδρα. Και δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε αυτό το έλλειμμα δημοκρατίας στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, καθώς κι άλλες φορές στο παρελθόν δεν μας έχουν κοινοποιηθεί όλες οι επιστολές της ΟΤΟΕ προς τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων, αλλά ούτε ενημερωνόμαστε για τις συσκέψεις που καλούνται στην ΟΤΟΕ ή αλλού και καλούνται όλα τα μέλη του Συμβουλίου. Σε ερώτηση του Συμβούλου μας μάλιστα, μας απαντήθηκε καταρχήν -και για 2η φορά- από τον Πρόεδρο ότι «αυτά αφορούν τους αποσπασμένους στα γραφεία του Συλλόγου», ενώ στο καταστατικό του ΣΥΕΤΕ δεν γίνεται διάκριση μεταξύ αποσπασμένων και μη Συμβούλων ως προς τη συμμετοχή τους και την πρόσβαση στην ενημέρωση.

Παρόλο που στο ΔΣ εμείς κι άλλες παρατάξεις έχουμε κατά καιρούς διαμαρτυρηθεί για την ελλιπή ενημέρωση, δυστυχώς τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και η κίνησή μας δεν τυγχάνει ισότιμης μεταχείρισης ως προς την ενημέρωση.

Επειδή είστε εκτεθειμένοι δημόσια με αυτή σας τη στάση, παρακαλούμε από δω και πέρα να γίνεται επιτέλους το αυτονόητο: να μας κοινοποιούνται άμεσα μέσω της Γραμματείας του Συλλόγου ή από μέλος του ΔΣ όλες οι επιστολές από την ΟΤΟΕ ή άλλους φορείς (ή συναδέλφους) που απευθύνονται προς τα ΔΣ των Συλλόγων και να διευκολύνεται ο εκλεγμένος μας Σύμβουλος να λαμβάνει μέρος σε όλες τις συσκέψεις – εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις όπου καλούνται τα μέλη του ΔΣ. Παράλληλα, διατηρούμε από την πλευρά μας το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωσή μας να καταγγέλλουμε δημόσια τη μη σωστή λειτουργία του Συλλόγου, σε μια περίοδο με αυξημένες απαιτήσεις για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Συναδελφικά

Πρόταση Προοπτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: