Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτό κάλεσμα προς συναδέλφους, Πέμπτη, 3.00, ΣΥΕΤΕ

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε...

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
η ώρα μηδέν για τα εργασιακά μας δικαιώματα έφτασε.
● Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει χτυπηθεί από την ανεργία. Απολυμένοι, νέοι που δε βρίσκουν δουλεία, ελαστικά απασχολούμενοι, άνθρωποι που δεν μπορούν να συμπληρώσουν λίγα ένσημα για συνταξιοδότηση.
● Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει πληγεί από την ακρίβεια. Πλέον γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ψωνίσεις τα βασικά αγαθά. Το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο για πολλούς γίνονται απλησίαστα, ήδη 1 στα 3 νοικοκυριά στην Αττική δεν πληρώνει ΔΕΗ.
● Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει πληγεί από τη μείωση μισθών και συντάξεων. Ήδη μας πήγαν σε σύνταξη στα 40 χρόνια δουλειάς και με μικρότερες συντάξεις, απειλούνται άμεσα και τα επικουρικά μας με πλήρη διάλυση.

Τι μας ετοιμάζουν? Με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ανοίγει Πλέον ο δρόμος για την ατομική σύμβαση που τόσο επιθυμούσαν οι τραπεζίτες. Αυτό σημαίνει:
● Ελευθερία στις απολύσεις.
● Αναπροσαρμογή του μισθού προς τα κάτω και διαπραγμάτευση απευθείας με τον εργαζόμενο όπως και όταν αυτοί θέλουν, κατάργηση επιδομάτων.
● Κατάργηση όλων των εργασιακών σχέσεων που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες. Επέκταση της ενοικίασης εργαζομένων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Και για όλα αυτά το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα τι κάνει?
Ο ΣΥΕΤΕ και η ΟΤΟΕ αφού ξεπούλησαν τις διεκδικήσεις μας και τις έκαναν κουρέλι στα χέρια των τραπεζιτών, πανηγύριζαν για την υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΜΕΔ. Τώρα που καταργούν τον ΟΜΕΔ?
Ο ΣΥΕΤΕ κλωσάει τα αυγά του με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, δήθεν ότι είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα ενώ έχει χάσει την εμπιστοσύνη των συνάδελφων.
Η ΟΤΟΕ διακηρύσσει την προστασία της εργασίας και του μισθού και για Αυτό το μόνο που κάνει είναι να τρέχει από υπουργό σε υπουργό κάνοντας προτάσεις και διαβουλεύσεις.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Είμαστε συνάδελφοι που καταλάβαμε ότι για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μας! Ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι προνόμιο των εκλεγμένων, και ότι όλοι πρέπει να βγούμε μπροστά αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε δικαιώματα ως εργαζόμενοι, να ζούμε αξιοπρεπώς από το μισθό μας, να έχουμε σταθερή εργασία.
Η εργασία μετατρέπεται σε δουλεία και εμείς αρνούμαστε να μπούμε στη γαλέρα.
Για αυτό και αποφασίσαμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για έναν αλλού είδους συνδικαλισμό. Αυτόν που θα στηρίζεται στον κάθε συνάδελφο και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας όχι από τη θέση του “προστάτη” αλλά στην ίδια θέση με κάθε εργαζόμενο.
Συναντηθήκαμε ανοιχτά και δημιουργήσαμε μια ανοιχτή επιτροπή συναδέλφων. Είμαστε εργαζόμενοι ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης στην Εθνική και θέλουμε να ξεπεράσουμε την εγκληματική αδράνεια του επίσημου συνδικαλισμού που μας έφερε ως εδώ. θέλουμε να παλέψουμε, με όλους τους τρόπους, χτίζοντας αυτήν την πρωτοβουλία ως μια ανοιχτή διαδικασία συζήτησης και πράξης μαζί με όλους τους συνάδελφους που αναγνωρίζουν το έλλειμμα στο συνδικαλισμό και θέλουν και αυτοί να δράσουν.
Σας καλούμε όλους, ανεξάρτητα αν ανήκει κανείς σε παράταξη ή όχι, στην επόμενη ανοιχτή συνάντηση μας για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα μας

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ, 3.00 (μετά τη στάση εργασίας) ΣΥΕΤΕ
(Σοφοκλέους 15, 3ος ΟΡΟΦΟΣ)

Η ανοιχτή επιτροπή ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: