Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΤΥΠΕΤ - Απεργία 11/11

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1978. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 65 – 105 64 ΑΘΗΝΑ – τηλ : 210/3212251 – φαξ : 210/3219759.

Αθήνα, 9/11/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο45

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 11-11-2010

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Συνάδελφισσες, -οι,

Τα Σωματεία Γιατρών και εργαζομένων αποφάσισαν από κοινού την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 11/11/2010, καταγγέλλοντας για μια ακόμα φορά τη διοίκηση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ για αδιαφάνεια και προκλητικότητα στις τελευταίες προαγωγές προκαλώντας απογοήτευση και αγανάκτηση των εργαζομένων βλέποντας μονίμως κάποιους συναδέλφους να βρίσκονται στις λίστες των αναβαθμίσεων.

Πριν τρία χρόνια είχαμε καταγγείλει την τότε Διοίκηση του Ταμείου για τον τρόπο με τον οποίο είχαν γίνει οι προαγωγές, σήμερα αδυνατούμε να κατανοήσουμε την αναγκαιότητά τους.

Αδυνατούμε επίσης να κατανοήσουμε την κάθετη άρνηση για την όποια αύξηση στους εργαζόμενους σε σχέση με τη Σ.Σ.Ε., λέγοντάς μας ότι δεν μπορούν να δοθούν αυξήσεις από τη στιγμή που ούτε οι ίδιοι δεν έχουν υπογράψει Σ.Σ.Ε. Δεσμεύονται βέβαια ότι ό,τι προβλέψει η υπογραφή για τους τραπεζοϋπαλλήλους από την Ο.Τ.Ο.Ε. θα ισχύσει και για εμάς. Σε μια χρονική στιγμή που οι εργαζόμενοι ζουν με το φόβο, την ανασφάλεια τόσο για τη βιωσιμότητα του Ταμείου όσο και γενικότερα για τις κυβερνητικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό αλλά και στον εργασιακό τομέα, η Διοίκηση αντί να συνεργαστεί με το Σωματείο επιλέγει την πολιτική της σύγκρουσης.

Το Σωματείο μας λειτουργώντας υπεύθυνα και έχοντας σαν γνώμονα την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, έκανε τρεις συναντήσεις με τη διαπραγματευτική ομάδα του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. για τη Σ.Σ.Ε. Μετά από μεγάλες πιέσεις προκάλεσε συνάντηση και συζήτηση με το προεδρείο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ τους επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και τη συμμετοχή όλων των Σωματείων του Ταμείου με θέμα τη βιωσιμότητά του. Αποδεικνύοντας πόσο μας απασχολεί το θέμα, σας γνωρίζουμε ότι η τελευταία συνάντηση για τη ΣΣΕ έγινε στα μέσα του Σεπτέμβρη, οπότε και υπήρξε δέσμευση από την πλευρά τους ότι θα υπάρξει απάντηση έως τις 15 Οκτώβρη (ακόμα περιμένουμε). Το σωματείο μπήκε σε διαδικασία συζήτησης για θεσμικά αιτήματα και με μόνο οικονομικό κόστος αυτό του επιδόματος πολυετίας. Καθώς αντέδρασαν σε αυτό το αίτημά μας λέγοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τέτοιου είδους αυξήσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι η αύξηση αυτή όλων των εργαζόμενων ισοδυναμεί με τις αυξήσεις που πήραν οι προαχθέντες.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά πως το σωματείο δεν έχει τίποτα με κανένα συνάδελφο, όπου αυτός και αν ανήκει, έχουμε όμως κάθετη αντίρρηση με την επιλεκτική κρίση των αναβαθμίσεων, χωρίς τη συμμετοχή των Σωματείων, παρόλη τη σαφή δέσμευση της ολομέλειας.

Θα θέλαμε μία σαφή απάντηση για το πόσο θα κοστίσει στο Ταμείο αν στους εργαζόμενους με 25 χρόνια υπηρεσίας, που δεν έχουν πάρει βαθμό, τους δοθεί το 90% του επιδόματος προϊσταμένου υπηρεσίας), δεδομένου βέβαια του αριθμού αυτών των συναδέλφων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή τα μέλη της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ θα αντιληφθούν ότι με τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα θα κατανοήσουν και τους δίκαιους αγώνες των συνδικαλιστών εργαζομένων τους. Όλοι παλεύουμε για κάποια δίκαια και την καλύτερη θέση του κάθε εργαζόμενου, πράγμα το οποίο θα συμβάλλει θετικότατα στη μελλοντική πορεία του Ταμείου μας..

Καθώς οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά από πολύ κοντά τα προβλήματα στους χώρους και αφουγκράζονται τις πραγματικές ανάγκες του Ταμείου, θα ήταν συμφέρον να κληθούν από τη Διοίκηση προς συζήτηση και αναζήτηση λύσεων.

Στόχος των σωματείων δεν είναι η συνδιοίκηση, αλλά η βελτίωση των παροχών υγείας ώστε οι ασφαλισμένοι να απολαμβάνουν τα μέγιστα και οι εργαζόμενοι να έχουν τη σιγουριά και την ασφάλεια που χρειάζεται.

Για το Δ.Σ./Σ.Ε.Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σπύρος Κουρσάρης Βασιλική Νικολοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: