Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Για Άλλη Μια Φορά Η ΟΤΟΕ Μας Εμπαίζει…

Με τρίωρη παναττική στάση εργασίας στις 22/12 (ενάντια σε έναν προϋπολογισμό – κόλαση) προσπαθεί η ΟΤΟΕ να ξεφύγει από την οργή και την αγανάκτηση της εξαθλιωμένης τάξης των εργαζομένων... Με απεργίες – άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα, προσπαθεί να ξεγελάσει όλους εκείνους που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μόνο με αγώνες διαρκείας μπορεί η εργατική τάξη να αλλάξει το σκηνικό του τρόμου και του παραλόγου που ΤΡΟΙΚΑ – κυβέρνηση - κεφαλαιοκράτες έχουν δημιουργήσει στις πλάτες όλων μας.Ακόμη περισσότερο και πιο έντονα από ποτέ φαίνεται η απόλυτη ανάγκη να συντονιστούν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και να οργανώσουν την αντεπίθεση, αντιδρώντας σε πείσμα των ξεπουλημένων και καρεκλοκένταυρων εργατοπατέρων! Να μπει ένα τέλος πια στη στάση αναμονής που τόσο καιρό κρατάει η Κοινωνία μας, σαν καζάνι που βράζει!! Να ακυρώσουμε στην πράξη τα κατάπτυστα νομοσχέδια και μνημόνια τύπου Μεσαίωνα: Αντιδρώντας συντονισμένα και μαζικά, μπορούμε να πετύχουμε να αλλάξουμε τους όρους του παιχνιδιού.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόση δύναμη κρατάμε στα χέρια μας και πόση πίεση μπορούμε να ασκήσουμε κατευθείαν στην καρδιά της Κυβέρνησης- Μαριονέτας. Με συμμετοχή όλων στις απεργίες και συνολικό black out, με αποκλεισμό του ΚΜ και του Dealing Room μπορούμε να πετύχουμε, να απειλήσουμε, να διεκδικήσουμε, να ανατρέψουμε!!

Τώρα είναι η ώρα!! Τώρα που οι συγκοινωνίες τράβηξαν χειρόφρενο, να συντονιστούμε με τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να παραλύσει το Κράτος! Πρέπει να αντιδράσουμε! Να μην υποκύψουμε στη συμβιβασμένη και ξεπουλημένη ΟΤΟΕ! Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να οργανώσουμε τη δράση μας! Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο ΣΥΕΤΕ αν είναι να συνεχίσουν να «κάνουν πλάτες» στην κυβέρνηση αλλά και τη Διοίκηση μην αντιδρώντας για τίποτα, ας παραιτηθούν καλύτερα. Δεν τους χρειαζόμαστε.

Οι Μεσαιωνικές τακτικές ήδη εισχωρούν και στον δικό μας Κλάδο, τους βλέπουμε δίπλα μας τους ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, να δουλεύουν υπό το καθεστώς τρομοκρατίας και δουλείας! Μην κλείνουμε τα μάτια μας νομίζοντας πως η εξαθλίωση δε θα κτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Δικαιώματα και μισθοί τείνουν να γίνουν πια παρελθόν στον εργασιακό τομέα. Το ΔΝΤ διέταξε να γίνει στις τράπεζες εξίσωση με τον ιδιωτικό τομέα, που σημαίνει: κατάργηση κανονισμού εργασίας, αλλαγή ωραρίου, μισθών. Λαμπρό παράδειγμα εργασιακού μεσαίωνα δίπλα μας: η Eurobank.. Το Νομοσχέδιο της ντροπής μας αφορά άμεσα! Είναι κομμάτι του μέλλοντός μας, του μέλλοντος των παιδιών μας.

Δράση τώρα! Αυτό πρέπει να γίνει σύνθημα όλων μας και επιδίωξή μας. Τώρα, γιατί ο Φλεβάρης δεν είναι μακριά, και μία απεργία- παράδοση άνευ όρων της ΟΤΟΕ δεν θα είναι αρκετή να κρατήσει τη λαίλαπα των απανωτών «μεταρρυθμίσεων» που μας ετοιμάζουν.. Τώρα να τρίξουμε τα δόντια μας, να ξεχυθούμε στους δρόμους και να δείξουμε αυτό που διακρίνει την κοινωνία μας: το αστείρευτο πείσμα και την ασταμάτητη αγωνιστικότητά μας κόντρα στα σημάδια των καιρών!

24-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: