Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Έκτακτη Γ Συνέλευση του Συλλόγου Αγροτικής

Λάβαμε και δημοσιεύουμε.

Σωματείο των εργαζομένων ή των γραφειοκρατών;

Οι πρόσφατες μειώσεις στους μισθούς μας δεν ήταν η τελευταία πράξη μιας καταιγίδας που πέρασε, αλλά τα πρωτοβρόχια της θύελλας που έρχεται. Θα ακολουθήσει σάρωμα των κανονισμών εργασίας σε όλες τις τράπεζες, συγχωνεύσεις, απολύσεις, πλήρης διάλυση της κλαδικής σύμβασης. Η προοπτική για την ΑΤΕ είναι πλέον η πώληση, αφού πρώτα θα έχουν μειωθεί καταστήματα και προσωπικό και θα έχει «εξυγιανθεί» το χαρτοφυλάκιο. Ο περίφημος «δημόσιος πυλώνας» έχει ήδη πάει περίπατο και τα κυβερνητικά στελέχη αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά επαγγελματίες απατεώνες.

Είναι φανερό ότι η θέση μας σαν εργαζόμενοι στην ΑΤΕ θα χειροτερέψει κι άλλο μέσα στους επόμενους μήνες, όπως θα συμβεί άλλωστε και με το σύνολο των εργαζόμενων της χώρας. Η κατακρεούργησή των δικαιωμάτων μας έχει ήδη καταγραφεί στη δανειακή σύμβαση του μνημονίου και είναι θέμα χρόνου να μετατραπεί σε νόμους ψηφισμένους από τη Βουλή.

Απέναντι σε αυτήν την προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, απαιτείται κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων και σύγκρουση μέχρις εσχάτων. Μια τέτοια μάχη δεν μπορεί και δε θέλει να τη δώσει η πλειοψηφία του ΔΣ που το μόνο που ξέρει καλά να κάνει είναι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, δικαστικές προσφυγές, και αναστολή των κινητοποιήσεων την κρίσιμη στιγμή. Μια τέτοια μάχη δεν μπορεί να είναι νικηφόρα αν δεν ενεργοποιηθούμε εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από διαδικασίες συνελεύσεων όπου θα αποφασίσουμε τον τρόπο και το πλαίσιο του αγώνα μας και θα εκλέξουμε επιτροπές αγώνα, ενάντια στη λογική των καρεκλοκένταυρων εργατοπατέρων της πλειοψηφίας του ΔΣ, που βάζουν πλάτη στη διοίκηση και στην κυβέρνηση. Αυτήν την αναγκαιότητα υπηρετεί η πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ), είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση στο ΣΕΑΤΕ. Η συλλογή υπογραφών και η ενεργοποίηση του άρθρου 19 του καταστατικού γίνεται γιατί αυτοί δεν θέλουν να προκηρύξουν και να οργανώσουν έκτακτη Γ.Σ. Το 2007 η ΔΗΣΥΕ για να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση καλώς οργάνωσε έκτακτη Γ.Σ. Τώρα μπροστά στο αντεργατικό τσουνάμι που ήδη βιώνουμε και που θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, πεισματικά αρνούνται. Γιατί; Tί φοβάστε; Την άποψη των συναδέλφων; Ή μήπως τώρα που κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ δίνετε τα διαπιστευτήριά σας στον κομματικό σας φορέα, ξεπουλώντας τους εργαζόμενους και στηρίζοντας ουσιαστικά τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων χρόνων;

ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ πρέπει ν’ αφήσουν τις απειλές περί διάσπασης, γιατί υπονομευτές και διασπαστές με την αποχή τους θα γίνουν οι ίδιοι. Ν’ αφήσουν τα τερτίπια περί αμφισβήτησης της γνησιότητας των υπογραφών και τυπικότητας κατάθεσης, γιατί μπορεί να είναι πλειοψηφία στα όργανα, αλλά είναι μειοψηφία μπροστά σε όσους υπέγραψαν και θέλουν να πραγματοποιηθεί Έκτακτη ΓΣ. Ας δουλέψουν για να πραγματοποιηθεί μαζική ΓΣ και ας θέσουν εκεί τις απόψεις τους.

Συνάδελφοι της Συντονιστικής Επιτροπής της Συσπείρωσης. Η θέση του Ποντίου Πιλάτου αυτή την κρίσιμη περίοδο, μόνο σε αδιέξοδο μπορεί να οδηγήσει. Σας καλούμε να τηρήσετε, έστω και καθυστερημένα, την υπόσχεση που δώσατε στο κάλεσμα της Τρίτης 21/12, για άμεσες ενέργειες για τη διεξαγωγή έκτακτης Γ.Σ. Σας καλούμε όχι μόνο να στηρίξετε την έκτακτη ΓΣ με τη συμμετοχή και την παρουσία σας, αλλά να ζητήσετε και από τους συναδέλφους, μέσω της ιστοσελίδα σας, να συμμετέχουν μαζικά.

Συνάδελφοι της ΕΣΑΚ, η καθυστέρηση στην κατάθεση των υπογραφών, η έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης με τις παρατάξεις και τους συναδέλφους που στήριξαν με τις υπογραφές τους το αίτημα για έκτακτη ΓΣ, ακόμα και η επιλογή του χώρου των γραφείων του ΣΕΑΤΕ, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζητούμενη μαζικότητα της συνέλευσης.

Γι’ αυτό πιστεύουμε πως όσοι επιθυμούμε πραγματικά μια μαζική, δημοκρατική, ενωτική, αποφασιστική Γενική Συνέλευση, είμαστε υποχρεωμένοι να διοργανώσουμε άμεσα μια κοινή σύσκεψη συνεννόησης και συντονισμού για την καλύτερη δυνατή οργάνωσή της.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στην ιδρυτική μας διακήρυξη υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα λήψης αποφάσεων από διαδικασίες βάσης, δηλαδή διαδικασίες πραγματικών Γενικών Συνελεύσεων. Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητη αυτή την περίοδο της γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, τη συμμετοχή μας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 22/1/2011.

Καλούμε ταυτόχρονα όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά με την παρουσία τους, τις απόψεις και τις προτάσεις τους, για να διαμορφωθεί ένα κοινό, ενιαίο, αγωνιστικό μέτωπο άμεσης δράσης και πάλης όλων μας, γιατί ο Φλεβάρης δεν είναι μακριά.


Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: