Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου από σωματείο Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ


Σεπόλια: 24/02/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι Εργαζόμενοι του Μετρό έζησαν εχθές πρωτόγνωρες καταστάσεις από τις κινήσεις της Αστυνομίας η οποία χρησιμοποίησε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς για να παίξει κλεφτοπόλεμο και να δημιουργήσει εντάσεις έξω από το σταθμό του Συντάγματος.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας γιατί χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος μετακίνησε δύο διμοιρίες των ματ από τον σταθμό της Ομόνοιας στο σταθμό του Συντάγματος σε ώρα λειτουργίας. Όχι μόνο μετακινήθηκαν αλλά απέκλεισαν τις εισόδους του σταθμού απαγορεύοντας σε επιβάτες και εργαζόμενους να εισέλθουν και να εξέλθουν από αυτόν.

Επίσης καταγγέλλουμε την Διοίκηση της ΑΜΕΛ η οποία παρά την απόφαση των Σωματείων μας να μην πραγματοποιήσουν καμία κινητοποίηση για την διευκόλυνση των απεργών στο χθεσινό συλλαλητήριο, για μια ακόμη φορά έδειξε την αδυναμία της να διαχειριστεί την κατάσταση κλείνοντας επιλεκτικά σταθμούς του δικτύου που δεν αντιμετώπιζαν κανένα απολύτως πρόβλημα (π.χ. σταθμός Ομόνοιας).

Ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες σε άπαντες αρμοδίους και υπευθύνους που προκαλούν δημιουργώντας εντάσεις και επεισόδια σε περιβάλλον ηρεμίας προπηλακίζοντας φιλήσυχους πολίτες.

Προειδοποιούμε άπαντες πως σε περίπτωση που ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την εξασφάλιση προϋποθέσεων ασφάλειας Επιβατικού Κοινού και Εργαζομένων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΔΑΓΛΑΡΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: