Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Συνταξιούχων ΕΤΕ για τον Αποκλεισμό Της από τις Εκλογές

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας
arpasinta@gmail.com, http://aristeriparemvasintaxiouhon.blogspot.com,   τηλ. 6973 848654, 6970 404252
                                                                                                                                               
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

Καταθέσαμε ψηφοδέλτιο για συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου Συνταξιούχων, σύμφωνα με τις ημερομηνίες που καθόριζε η εφορευτική επιτροπή. Πλην, όμως πληροφορηθήκαμε ανεπίσημα και όχι γραπτώς ότι η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε τον αποκλεισμό μας από τις εκλογές του Συλλόγου. Μετά την ένσταση, που τους καταθέσαμε, μας ενημέρωσαν γραπτά για την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής. Πρόκειται για διάτρητη απόφαση, πολιτικής σκοπιμότητας, που αντίκειται στην ισοτιμία όλων των μελών του Συλλόγου απέναντι στο δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η ευθύνη  ανήκει στις παρατάξεις, που έχουν τα μέλη τους στην εφορευτική επιτροπή και ψήφισαν αυτή την απόφαση.  Η σκοπιμότητα καθίσταται φανερή, αφού τα καταστατικά κωλύματα που επικαλούνται είναι σαθρά, ανυπόστατα και η ερμηνεία των άρθρων του καταστατικού,  γίνεται κατά το δοκούν.  Αν είναι σίγουροι ότι προβλέπεται αυτή η αντιδημοκρατική ερμηνεία τότε η πολιτική τους ευθύνη για τον αποκλεισμό μικρών δυνάμεων είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού το καταστατικό το ψήφισαν ομόφωνα οι κυρίαρχες παρατάξεις.

Στο καταστατικό υπάρχει η διατύπωση στο άρθρο 12 ότι «τα ψηφοδέλτια, όταν πρόκειται για εκλογές περιέχουν τα ονόματα των υποψηφίων για Δ.Σ. – ΟΣΤΟΕ- Εξελεγκτική κλπ και περιλαμβάνουν τουλάχιστον τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων που προβλέπεται από το Καταστατικό». Πουθενά όμως δεν προβλέπεται σε άλλο σημείο του Καταστατικού ότι,  ο απαραίτητος αριθμός των υποψηφίων ταυτίζεται με τον αριθμό των εδρών του Δ.Σ.  και της εξελεγκτικής επιτροπής ή τον αριθμό των εκλεγόμενων για την ΟΣΤΟΕ συνέδρων, πράγμα το οποίο εξάλλου δεν εφαρμόστηκε για άλλους συνδυασμούς κατά το παρελθόν. Τα μόνα σημεία που αναφέρουν όρους για τον αριθμό των υποψηφίων είναι στο άρθρο 13, που δεν επιτρέπουν υπερβάσεις στον αριθμό των υποψηφίων. Σε κανένα άλλο σημείο δεν αναφέρεται ότι,  δεν επιτρέπεται μειωμένος αριθμός.  Η διατύπωση λοιπόν του άρθρου 12 μπορεί να ερμηνευτεί ότι,  χρειάζεται να υπάρχει αριθμός υποψηφίων τουλάχιστον για τις 4 κατηγορίες που αναδεικνύουν οι εκλογές και το ψηφοδέλτιο μας περιείχε αριθμό υποψηφίων και για Δ.Σ. Αθήνας και για Δ.Σ. επαρχίας και για εξελεγκτική επιτροπή και για συνέδριο ΟΣΤΟΕ. Η έννοια του πλήρους ψηφοδελτίου, που αναφέρεται στο άρθρο 13, και καθορίζει τον αριθμό 18 υποψηφίων συνολικά για το Δ.Σ. και την εξελεγκτική επιτροπή δεν συναρτάται πουθενά στο καταστατικό με τη συμμετοχή στις εκλογές, παρά μόνο με την οικονομική ενίσχυση. Στο άρθρο 14 αναφέρεται ότι «Δικαίωμα οικονομικής ενίσχυσης έχουν μόνο οι συνδυασμοί που περιλαμβάνουν πλήρες ψηφοδέλτιο» που καθιστά σαφές ότι μπορεί να υπάρχουν και μεμονωμένοι υποψήφιοι ή συνδυασμοί με μη πλήρες ψηφοδέλτιο, αλλά αυτοί δεν δικαιούνται οικονομικής ενίσχυσης.

Η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το καθεστώς λογοκρισίας και μη ισότιμης προβολής των απόψεων που έχει επιβληθεί από τις παρατάξεις του συνδικαλιστικού κατεστημένου στο σύλλογο συνταξιούχων. Να θυμίσουμε ότι, παλιότερα δημοσίευαν όλες τις ομιλίες που γινόταν σε συνελεύσεις ακόμα και με φωτογραφία του ομιλούντος στο περιοδικό «Μεταξύ μας». Όταν δημιουργήσαμε την κίνηση και αρχίσαμε να μιλάμε στις συνελεύσεις, μας έδιναν το λόγο για 3 λεπτά, όταν ο κόσμος ψήφιζε και ήταν εκτός της αίθουσας, δεν δημοσίευαν τις ομιλίες μας, ακόμα και όταν τις καταθέταμε γραπτές. Τώρα, έχουν αρχίσει, αφού οι άλλες παρατάξεις δεν διαμαρτυρήθηκαν, να εφαρμόζουν αυτό το κόλπο  και πάνω σε όσες δεν έχουν έδρα στο Δ.Σ.. 
Το συνδικαλιστικό κατεστημένο έχει καλά αγκιστρωθεί στις καρέκλες του Δ.Σ. και διαχειρίζεται τα συλλογικά δικαιώματα των συνταξιούχων, αλλά και τη μεγάλη οικονομική περιουσία του Συλλόγου. Είναι φανερό ότι με νύχια και δόντια προσπαθεί να διατηρήσει την εξουσία του και τη δυνατότητα να παρέχει εκ μέρους μας συναίνεση στα μέτρα της τρόικας, της κυβέρνησης και των τραπεζιτών. Δεν μας εκφράζουν όμως. Η εκπροσώπηση μας είναι πλαστή, βασισμένη σε πελατειακές σχέσεις, μικροσυμφέροντα και τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.
Η πλειοψηφία των σδ. δεν έχει κανένα όφελος από αυτές τις παρατάξεις και τα κομπρεμί τους.
Να πάρουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων στα χέρια μας.
Μαύρο στις παρατάξεις του συνδικαλιστικού κατεστημένου και σε όσους νοιάζονται μόνο για να αβγατίζει σε ψήφους το δικό τους μαγαζάκι. 
15/3/2011
ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: