Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης της Διεύθυνσης Περιουσίας

ΠΡΟΣ:
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ:
ΔΑΚΕ-ΔΑΣ-ΕΝΙΑΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 
ΑΘΗΝΑ 11/03/2011

      Εμείς οι εργαζόμενοι στη Δ/νση Περιουσίας , βιώνουμε καθημερινά, όπως άλλωστε και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε « πλήρη εξέλιξη». Μιας κρίσης, που ενώ δημιούργησαν άλλοι, καλούμαστε εμείς οι εργαζόμενοι να την πληρώσουμε για άλλη μια φορά. Δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα μας. Μετά την ανατροπή του ασφαλιστικού μας συστήματος και των εργασιακών μας σχέσεων, σειρά έχουν τώρα οι περικοπές των αμοιβών μας, η κατάργηση των Συλλογικών και Κλαδικών Συμβάσεων εργασίας, η εξίσωση των τραπεζοϋπαλλήλων μισθολογικά και εργασιακά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, και ότι άλλο προβλέπει το περίφημο μνημόνιο 4 που συναποφάσισαν κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
      Ευθυγραμμισμένος πλήρως με τις διατάξεις του παραπάνω μνημονίου ήταν άλλωστε και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου , στην πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου, και ως προς την καταβολή του επιδόματος ισολογισμού, αλλά και σε ότι αφορά την μείωση του λειτουργικού κόστους της τράπεζας κατά 10%,η οποία εκτός των άλλων μέτρων (μείωση δανείων και πώληση περιουσίας) περιλαμβάνει και μείωση του μισθολογικού κόστους. Όλα τα παραπάνω, θυμίζουν έντονα τον σχεδιασμό που υλοποιήθηκε στην Αγροτική Τράπεζα, και είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 10%. 
      Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις, εμείς , οι εργαζόμενοι στην Δ/νση περιουσίας της Τράπεζας, στην σημερινή Γενική μας συνέλευση, αποφασίσαμε, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε κανένα μέτρο που θα αφαιρεί ακόμα περισσότερες κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα. Θα υπερασπιστούμε τις Κλαδικές και Συλλογικές μας Συμβάσεις, τους μισθούς μας και οτιδήποτε μας εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή για μας και τις οικογένειές μας. 
Θεωρούμε ότι η λογική της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει, και το μόνο σίγουρο είναι ότι οδηγεί σε εξελίξεις που είναι σε βάρος των εργαζομένων.
      Θα πρέπει και οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα να δώσουμε αγωνιστική απάντηση σ΄όλους αυτούς που πιστεύουν ότι εύκολα θα εκχωρήσουμε ό,τι μας έχει απομείνει από τις κατακτήσεις μας.
      Οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα από την πλειοψηφία του Συλλόγου, όχι μόνο αποτέλεσμα δεν έχουν, αλλά αντίθετα σπέρνουν απαισιοδοξία και ηττοπάθεια και καλλιεργούν την εντύπωση ότι τίποτα δεν γίνεται και η μοίρα μας είναι προδιαγεγραμμένη. 
      Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε στην Γενική Συνέλευση να αποφασίσει άμεσα να προγραμματιστούν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, ή και κατά περιοχή, όπου οι συνάδελφοι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε και να προτείνουμε εμείς οι ίδιοι τους τρόπους που θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας και το δίκιο μας.
      Με μορφές που θα συσπειρώνουν τους συναδέλφους, θα εξασφαλίζουν την μαζικότητα, θα έχουν συνέχεια και διάρκεια, εντός και εκτός ωραρίου, και με αιτήματα που θα έχουν σαν βάση τις δικιές μας ανάγκες και όχι το κόστος του εργοδότη. 
ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. 
ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: