Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση - Καταγγελία Για Απόλυση στην ALPHA BANK


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ALPHA BANK, η οποία απέλυσε για «σπουδαίο λόγο» το συνάδελφο Καράμπελα Ν. ο οποίος είχε το θάρρος να αντιπαλέψει με σθένος μέσα από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες, τις συνεχείς αήθεις προκλήσεις ηγετικών στελεχών της τράπεζας προς το πρόσωπό του. 
Αυτή η ενέργεια της εργοδοσίας μαζί με την εκδικητική μετάθεση του βασικού του μάρτυρα και μέλους του προεδρείου (ταμίας) του συλλόγου εργαζομένων προερχομένων εκ της Ιονικής, καθώς και τη δυσμενή μετάθεση και άλλου μέλους του προεδρείου (έφορος) από τον Πειραιά στον Άγιο Στέφανο Αττικής, σηματοδοτεί μια γενικότερη επίθεση από την πλευρά της τράπεζας, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των συναδέλφων, η οποία αν περάσει θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους. 
Η απόλυση του συνάδελφου Καράμπελα, χωρίς μάλιστα να περάσει από τα πειθαρχικά όργανα της τράπεζας, καταπατά βάναυσα τον Οργανισμό της ALPHA BANK, όπως και οι μεταθέσεις των μελών του προεδρείου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εργατική νομοθεσία. 
Εκτός από τις δικαστικές ενέργειες που δρομολογούνται από την πλευρά του συλλόγου, για την ανάκληση της απόλυσης, είναι απαραίτητες οι παρουσίες με πρόσθετη παρέμβαση τόσο της ΟΤΟΕ, όσο και του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ. 
Θεωρούμε δε αναγκαία τη δημοσιοποίηση με όλα τα μέσα των παράνομων και καταχρηστικών ενεργειών της ALPHA BANK, από το σύλλογο της τέως Ιονικής και από τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΤΟΕ, ΕΚΑ, ΓΣΕΕ) και πριν από όλα την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ τους στον ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ για την ανάκληση της απόλυσης και των μεταθέσεων, πριν κάθε δικαστική ενέργεια. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ALPHA BANK προερχομένων εκ της ΙΟΝΙΚΗΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ
ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ π. ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ


σημ: την Τρίτη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα του Συλλόγου κατά της απόλυσης, στις 11, κτίριο 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: