Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για απολύσεις ενοικιαζόμενων

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ!


Την Παρασκευή 27/5 στις 2.40 δεκάδες συνάδελφοι της εταιρείας First Data ενημερώθηκαν με μήνυμα στο κινητό ότι απολύονται και ότι την 1η Ιουνίου θα πρέπει να περάσουν από τα γραφεία της εταιρείας για να πάρουν την αποζημίωσή τους. του. Πρόκειται για 60 – 100 συνάδελφους που εργάζονταν σε υπηρεσίες της Εθνικής - στο ΚΕΑΕΦ, στο Contact Center, στη Συγγρού, στο Γέρακα κλπ - για πάνω από 2 και έως και για 10 χρόνια, με λιγότερα πάντα χρήματα και δικαιώματα από τους αντίστοιχους «μόνιμους» της Εθνικής.

Διαδίδεται ότι η Εθνική ζήτησε από την εταιρεία ενοικίασης να μειώσει το κόστος κατά 20%, η εταιρεία δεν δέχθηκε κι έτσι η Εθνική διέκοψε τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, αφού, προφανώς, εξασφάλισε πιο φθηνούς ενοικιαζόμενους από άλλη εταιρεία. Ήδη δε ακούγεται και για τους απολυμένους, ότι ίσως ξαναπροσληφθούν μέσω άλλης εταιρείας με μικρότερο κόστος. Άρα, όχι μόνο δεν υπάρχει κατεύθυνση, όπως και ακούστηκε, να σταματήσουν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην Εθνική, αλλά αντίθετα η ομηρία της υπενοικίασης και η τρομοκρατία των απολύσεων αναδεικνύεται στο δημοφιλέστερο εργαλείο στα χέρια της διοίκησης για να περικόψει μισθούς και δικαιώματα και να μειώσει το εργασιακό κόστος.



 Την Πέμπτη 2/6 ανακοινώθηκε και σε άλλους 10 συναδέλφους από την ICAP που εργάζονταν στο κτίριο της Λ. Θησέως ότι απολύονται. Συνάδελφοι με έως και 10 χρόνια στην Εθνική.


Αυτή είναι η μεγάλη μας φίλη, που αφού εκμεταλλεύεται για χρόνια τους σύγχρονους “δούλους” των 700 ευρώ και των μηδέν δικαιωμάτων, στο τέλος τους απολύει και τους στέλνει στην ανεργία - ακόμη και οικογενειάρχες με παιδιά -. Που τώρα κόβει και τα δικό μας επίδομα παιδικής μέριμνας και προσπαθεί να καταργήσει το ανθυγιεινό επίδομα στο ΚΜ.
Η Εθνική με τα 7 δις ευρώ κέρδη για τα έτη 2002-2010, που μαζί με τις άλλες τράπεζες πήρε τα τελευταία χρόνια 100 δις ενίσχυση και εγγυήσεις από το κράτος, όσα δηλαδή ήταν το δάνειο που μας οδήγησε στο μνημόνιο.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ήρθε η ώρα να παλέψουμε μαζί μόνιμοι κι ενοικιαζόμενοι για να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η σκλαβιά της ενοικίασης. Για να έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Για να σταματήσουμε ΜΑΖΙ τις απολύσεις και την άγρια επίθεση στους μισθούς και δικαιώματά μας, που τώρα πλήττουν τους πιο αδύναμους, πολύ σύντομα όμως θα «φτάσουν και στη δική μας πόρτα». Ήρθε η ώρα να καλυφθούν συνδικαλιστικά και οι ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι. Ο ΣΥΕΤΕ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ να εγγράψει ΑΜΕΣΑ όλους τους συναδέλφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ «ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ» !
  • Να ενταχθούν όλοι οι υπενοικιαζόμενοι στον κανονισμό εργασίας.
  • Να καταργηθεί ο θεσμός της υπενοικίασης. Ενιαίο εργασιακό καθεστώς για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο με μόνιμη, πλήρη απασχόληση. Όχι στις συμβάσεις, την ελαστική απασχόληση, τον θεσμό της ενοικίασης, στην εκχώρηση εργασιών σε εταιρείες (καθαριότητα, πληροφορική κ.α.).
  • Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις υπαλλήλων μέσα από δημόσιες, διαφανείς διαδικασίες για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.
Η εργασία είναι δικαίωμα όλων. Να μην περάσουν η διάσπαση και ο εκφοβισμός.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ το δικό μας όπλο.

Τακτικό μέλος ΔΣ: Ξιφαρά Μαρία (Σόλωνος) 6974861242, 2103695042 (25042)
Αναπληρ. Μέλος ΔΣ: Τρυφερού Ευγενία (ΔΙΔΑΛΤ) 6985866002, 2103344432 (14432)

Δεν υπάρχουν σχόλια: