Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Απολύσεις στη First Data (Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΘΝΟDATA)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395
Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr , email: somateioethnodata@gmail.com
31/5/2011
Συνάδελφοι, -ισσες,
60 άτομα ειδοποιήθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι (27/5) ότι θα χρειαστεί να λήξει η σύμβασή τους με την First Data, επειδή η Εθνική δεν ανανεώνει την σύμβασή της με την εταιρεία. Σε κάποιες περιπτώσεις θα αντικαταστήσει την First Data με άλλη εταιρεία, η οποία μάλλον της έδωσε καλύτερη τιμή οπότε οι συνάδελφοι περισσεύουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως μιλάμε για συναδέλφους που δουλεύουν 2 - 10 χρόνια στην Εθνική (Κέντρο φερεγγυότητας, Καταναλωτική Πίστη), οι οποίοι την εποχή που υπήρχε μεγάλος φόρτος εργασίας έπρεπε να κάνουν δεκάδες ώρες υπερωρίας, απλήρωτης, για να μην μείνει η δουλειά πίσω. Tώρα που η δουλειά έχει μειωθεί τους το ανταποδίδουν με τον χειρότερο τρόπο!
Πολλοί από αυτούς είναι οικογενειάρχες με στεγαστικά δάνεια από την Εθνική, στην πληρωμή των οποίων δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν με κίνδυνο να χάσουν εκτός από τη δουλειά τους και το σπίτι τους.
Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι με αυτό τον τρόπο - απολύοντας ενοικιαζόμενους - μειώνεται το outsourcing στην ΕΤΕ (!!!) άρα τόσο το καλύτερο! Το έχουμε ακούσει και αυτό!
Η ΕΤΕ έχει πάρει μαζί με άλλες Τράπεζες κρατική επιδότηση πάνω από 100 δισ., επίσης για το πρώτο 3μηνο του 2011 εμφανίζει κέρδη. Δεν δικαιολογούνται λοιπόν απολύσεις στον όμιλο και είναι σίγουρο ότι αν αρχίσουν δεν θα αφορούν μόνο το ενοικιαζόμενο προσωπικό αλλά όλους.
Όλοι οι Σύλλογοι των Εργαζομένων στην Εθνική και όλες οι παρατάξεις σε αυτούς πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα τους. Πρέπει να παρθούν πίσω οι απολύσεις.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Δεν υπάρχουν σχόλια: