Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αναδημοσίευση: Τραπεζίτες: παίρνουν εκατομμύρια, ενώ ο κόσμος πεινάει!

Την ώρα που ο ελληνικός λαός περνάει τη χειρότερη μεταπολεμική οικονομική κρίση, με μισθούς και συντάξεις πείνας, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και το μέλλον μας ως κράτος είναι αβέβαιο… μισθούς "μαμούθ" απολαμβάνουν οι 'Ελληνες τραπεζίτες. Αποδοχές χιλιάδων αλλά και εκατομμυρίων ευρώ το μήνα παίρνουν οι κύριοι που καθημερινά οδηγούν έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση. Ντροπή τους! Τη στιγμή, μάλιστα, που οι –υπό τη διοίκησή τους- ελληνικές τράπεζες δεν είναι καν σε θέση να σταθούν μόνες τους στα πόδια τους και παίρνουν δισεκατομμύρια κρατικές επιχορηγήσεις για την επιβίωσή τους

.....Την ίδια ώρα στην Εθνική δόθηκαν υπό τη μορφή των bonus περίπου 48 με 50 εκατ. ευρώ. Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Απ. Ταμβακάκης, λαμβάνει 270 χιλιάδες ως καθαρή αμοιβή και 370 χιλιάδες υπό την μορφή bonus δηλαδή 640 χιλιάδες ευρώ. Οι απολαβές του αντιπροέδρου ανέρχονται σε 230 χιλιάδες και μαζί με το bonus στις 600 χιλιάδες ευρώ.
Οι γενικοί διευθυντές κ.κ. Τουρκολιάς, Λεόπουλος, Χριστοδούλου κ.ά. λαμβάνουν βασικές απολαβές 250, 170 και 180 χιλιάδες αντίστοιχα ενώ μαζί με τα bonus θα φθάσουν τις 350 με 400 χιλιάδες ευρώ. Τα συνολικά bonus σε 16 άτομα αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα πληρώνονται ασφάλιστρα στην διοίκηση τον χρόνο από 5 χιλιάδες ευρώ έως 28 χιλιάδες ευρώ (στην περίπτωση του κ. Τουρκολιά).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: