Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα ανακοίνωση Συλλόγου Εισπρακτόρων Εθν. Ασφαλιστικής- νέα 24ωρη απεργία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΕΕΓΑ " Η ΕΘΝΙΚΗ "
                                                                23/09/2011

Η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής όχι μόνο επιμένει στην απόφαση της να μας πετάξει στο δρόμο της ανεργίας και της εξαθλίωσης, αλλά με τον τρόπο που προσπαθεί να παρουσιάσει όλη αυτή την επιχείρηση, δείχνει πως υποτιμά και την νοημοσύνη μας.
·         Αρχικά, ενώ διαδίδει τεχνιέντως προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα γιατί υπάρχει συμβατικός όρος ( γραπτή δέσμευση ) να εργαστούμε όλοι " οι καλοί " στη Mellon, στη συνέχεια παραδέχεται πως η δέσμευση είναι προφορική....
·         Παράλληλα από τις 14 / 09 2011 ( ημέρα που πήραμε την προσωπική ειδοποίηση να παραδόσουμε τα χαρτοφυλάκια μας από  10 μέχρι 21 / 10 / 2011 ), ενώ ακόμη δουλεύουμε προσπαθεί επίμονα με απανωτά τηλεφωνήματα σε έναν έναν προσωπικά να μας " δώσει " στη Mellon λες και είμαστε εμπόρευμα. Συγχρόνως, ενώ ακόμα δουλεύουμε, η είσοδος στο χώρο δουλειά μας επιτρέπεται μόνο με συνοδία της ασφάλειας του κτιρίου και  παρακολούθηση λες και είματε τρομοκράτες.
·         Είτε υπήρχε  προφορική  δέσμευση από τη  Mellon, είτε προκύψει στη συνέχεια γραπτή, τελικά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η Mellon πρότεινε ήδη σε συναδέλφους, που διερευνητικά την επισκέπτηκαν, "εξασφάλιση " με 580 ευρώ αμοιβή το μήνα ( είτε με ποσοστά επί των εισπράξεων, είτε με μισθό ), την ίδια δηλαδή " εξασφάλιση " που προσφέρει σε οποιονδήποτε ζητήσει δουλειά εκεί.
·         Ξέρουμε πως στόχος της Διοίκησης είναι να αναγκάσει σιγά-σιγά τους πελάτες να χρησιμοποιούν στο εξής τους νέους εναλλακτικούς τρόπους είσπραξης στερώντας τους τη ζωντανή επαφή με την εταιρία και την εξυπηρέτηση που μέχρι τώρα είχαν από το δικό τους εισπράκτορα. Άρα, είναι φανερό πως ακόμη και η εξασφάλιση που προσφέρει η Mellon θα έχει πολύ περιορισμένη διάρκεια.
·         Ευχαριστούμε λοιπόν πολύ τη διοίκηση, που στην προσπάθεια της να εναρμονιστεί πλήρως με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, μας υποχρεώνει εκβιαστικά στα 40-50 μας να διαλέξουμε ανάμεσα στην ανεργία και στην " εξασφάλιση " της Mellon
Καλούμε τη Διοίκηση να μας ακούσει, να ακούσει τους υπαλλήλους και το παραγωγικό δίκτυο, που επιμένουν πως είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του ιστού της εταιρίας, την καλούμε να αφήσει  τους πελάτες να επιλέξουν ελεύθερα με ποιόν τρόπο θέλουν να πληρώνουν. Να μην αντικαταστήσει την εξυπηρέτηση που προσφέρουμε και την αγωνιώδη προσπάθεια που μαζί με τους παραγωγούς κάνουμε για τη διατήρηση των συμβολαίων, με την άψυχη ταχυπληρωμή και την απρόσωπη εισπρακτική εταιρία.
Απαιτούμε δουλειά στην Εθνική Ασφαλιστική που ισχυρίζεται πως " βάζει τα δυνατά της για να νοιώθουμε ασφαλείς ", γιατί θεωρούμε πως έχει τουλάχιστον ηθική υποχρέωση απέναντι μας μετά από τόσα χρόνια δουλειάς.
Απαιτούμε, ακόμη κι αν δεν αλλάξει την απόφαση της για την ανάθεση της δουλειάς μας στη Mellon , να αξιοποιήσει την πολύχρονη και πολύπλευρη εμπειρία μας και να μας απασχολήσει  σε κάποιον άλλο τομέα,  δείχνοντας έτσι πως κάπου πίσω από τα " νούμερα θεούς " διακρίνει και ανθρώπους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29/09/2011 και συγκέντρωση έξω από το κτίριο.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστέκονται, εργαζόμενους-ανέργους-φορείς, και τους καλούμε να συνεχίσουν να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους,εκφράζοντας και μ' αυτό τον τρόπο    την αντίθεση τους στα βάναυσα μέτρα που μας πλήττουν όλους ανεξαίρετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: