Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή συναδέλφου από το Γέρακα προς τον Πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ

Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ                                                                    Γέρακας   8.9.2011
    Συνάδελφο Γιώργο Γιαννακόπουλο

Αγαπητέ Γιώργο,
Μπορεί να έχεις άλλες προτεραιότητες. Μπορεί η εποχή να μη σου ταιριάζει. Μπορεί το βάρος της ευθύνης εκπροσώπησης χιλιάδων εργαζομένων τη παρούσα περίοδο να είναι δυσβάστακτο. Δέχομαι όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα. Αυτό που δεν δέχομαι είναι η κοροϊδία.
Με την παρουσία σου πραγματοποιήθηκε η Γενική μας Συνέλευση, η οποία παραδόξως ,είχε απρόβλεπτη για σένα εξέλιξη. Εκεί κάτι είπες στη αρχή γενικά και ηρωικά, κάτι ψιθύρισες που δεν ακούσαμε. Ήταν ο σχεδιασμός σου ελλιπής, ήταν η εκτέλεση άστα να πάνε, δεν έχει και πολύ σημασία. Τέλος πάντων έχασες τη ψηφοφορία.
Πήραμε λοιπόν την απόφαση για αιφνιδιαστική και άμεση προκήρυξη απεργίας διαρκείας από Δευτέρα 5/9 ή από Τρίτη 6/9, εφόσον έπρεπε να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες αναγγελίας, με ηθική υποχρέωση της Διοίκησης του ΣΥΕΤΕ να πράξει τα δέοντα.
Αγαπητέ Γιώργο,
Αν είχες άλλη γνώμη, όφειλες με παρρησία να τη διατυπώσεις στη Γενική Συνέλευση. Δεν το έπραξες. Εκεί κώφευσες.
Αντιθέτως από την επομένη μέρα στέλνεις διαρκώς τη μπάλα στην εξέδρα. Αποφασίσατε να συγκαλέσετε Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ την Τετάρτη 14.9 για να εξετάσετε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Γέρακα της 1.9. Αυτός είναι  ορισμός του αιφνιδιασμού για τον οποίο μιλούσαμε στη συνέλευση.
Στρίβειν διά του αρραβώνος – ή μάλλον της ΔΕΘ. Και στα παλιά σου τα παπούτσια ο Γέρακας και οι αποφάσεις του. Καλές τσάρκες στα Λαδάδικα.
Επί της ουσίας
Είναι απολύτως  λογικό να έχετε ως πρώτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας. Και εμείς μαζί σας. Ότι περισσεύει όμως θα πάει στον Καιάδα; Και με τίνος ευθύνη τα χρόνια τα καλά, δεν κλειδώθηκαν τα εκτός συμβάσεων; Γιατί θα πρέπει να δούμε τη Μηχανογράφηση στο ρόλο της Ιφιγένειας, που θα πρέπει να θυσιαστεί, για τις δικές σας αμαρτίες;
Αν δεν μπορείτε, να μας το πείτε. Αν δεν θέλετε, να μας το πείτε. Αν έχετε συμφωνήσει με τη Διοίκηση, μη μας το πείτε, θα το καταλάβουμε και μόνοι μας.
                                                                                   Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς
                                                                                               Βαγγέλης Βότσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: