Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απόφαση Συλλόγου Δασκάλων "Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια!"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γρ. Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας
Τ. Κ. 10442 Αθήνα
Τηλέφωνο - Φαξ: 2105151072
e-mail: sylaristo@gmail.com Αθήνα, 19-9-2011

Προς: ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου μας, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ,ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας


ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.

Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο, την ώρα που μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, ενώ επεξεργάζονται, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας. Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενώ προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δε θα ανεχθούμε να ληστεύουν τα βιβλία των μαθητών μας. Δε θα ανεχθούμε να στερούν στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους το ρεύμα. Δε θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.
Καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας να μην πληρώσουν τα χαράτσια που δεν έχουν τέλος. Καλούμε σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στις έκτακτες ληστρικές εισφορές, οι οποίες μόνο έκτακτες δεν είναι.
Συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία και με τα σωματεία της ΔΕΗ για κοινές δράσεις ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και προστασίας των συναδέλφων από την κρατική αυθαιρεσία.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πράξει το ίδιο και να συντονιστεί και με άλλες ομοσπονδίες και να οργανώσει σε πανελλαδικό επίπεδο πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν την αντίδραση και την άρνησή μας να πληρώσουμε αυτά τα κεφαλικά χαράτσια. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι συνάδελφοι νιώθουν απροστάτευτοι στο μένος της Τρόικας και της κυβέρνησης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: