Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για συγχώνευση - μετακινήσεις εργαζομένων στην Εθνοdata

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395
Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr ,  email: somateioethnodata@gmail.com


23/ 9 /2011

Την Τρίτη 13/9/2011 έγινε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata με την Διοίκηση της εταιρείας με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την συγχώνευση της ανώνυμης εταιρεία «ETHNOPLAN ERP SERVICES Α.Ε.» με την «ΕΘΝΟDATA Α.Ε.» και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες των εργαζομένων.
Σαν ΔΣ ζητήσαμε να επιβεβαιωθεί εγγράφως η δέσμευση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ότι δεν θα αλλάξει το περιεχόμενο και η ισχύς των ατομικών συμβάσεων εργασίας των συναδέλφων. Η διοίκηση αρνήθηκε να προχωρήσει πέρα από τις προφορικές διαβεβαιώσεις που ήδη είχε κάνει για διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Η ερμηνεία της επιστολής της εταιρίας στις 28/7/11 , για «διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Εταιρείας, που δεν σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και λειτουργικής στήριξης πληροφοριακών συστημάτων και συναφών δραστηριοτήτων» σημαίνει: μετακινήσεις προσωπικού της «EΘΝODATA Α.Ε» σε άλλη ή άλλες εταιρίες του ομίλου. Η εταιρία ή οι εταιρίες αναζητούνται. Επιπλέον σχεδιάζεται μείωση μισθών άμεσα και προς το παρόν, αφορά τους «υψηλόμισθους» συναδέλφους.
Στο ΔΣ που έγινε στις 21/9/11 αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν πρέπει να δεχτούμε ούτε μείωση μισθών, ούτε μείωση προσωπικού. Θεωρούμε ότι οι περικοπές στους ήδη πολύ χαμηλούς μισθούς της Εθνοdata δεν δικαιολογούνται από την κερδοφορία της εταιρίας και βεβαίως ούτε για αστείο μπορούν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας της Εθνικής. Οι «μετακινήσεις» δε σε μια εποχή κλεισιμάτων και απολύσεων μόνο άγχος και ανασφάλεια παράγουν. Για όλα τα παραπάνω θα υπάρξει καλύτερη ενημέρωση σε όλους τους χώρους εργασίας από τα μέλη του ΔΣ ώστε να πάμε μαζικά σε Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσουμε συλλογικά τις περεταίρω κινήσεις μας.
Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους αν τύχουν «προτάσεων» υπογραφής «νέων συμβάσεων» με την εταιρία, να δηλώσουν επιφύλαξη και να μας ειδοποιήσουν αμέσως ώστε να το αντιμετωπίσουμε μαζί και με τον νομικό μας σύμβουλο.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Δεν υπάρχουν σχόλια: