Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ 11-10-2011


 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ 11-10-2011

Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση είναι το κερασάκι στην τούρτα για τους εργαζόμενους, μετά από όλα τα αντεργατικά μέτρα το τελευταίο διάστημα. Ξεπερνάει τους χειρότερους εφιάλτες μας. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και απολύσεις-εφεδρεία στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, μείωση συντάξεων κύριας και επικουρικής, κατάργηση φοροαπαλλαγών και φορο-ληστεία. Και βέβαια, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων μέσα από την υπερίσχυση των επιχειρησιακών, που σημαίνει διάλυση της κλαδικής σύμβασης στις τράπεζες κι άρα μειώσεις μισθών-απολύσεις-ατομικές συμβάσεις. Ήδη από ότι φαίνεται η Αγροτική – μετά τη μείωση μισθού 10% πέρσι – αλλά ίσως και το Ταχ. Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Αττικής και η Εθνική εντάσσονται στις κρατικές επιχειρήσεις ενταγμένες στο χρηματιστήριο στο οποίο μπαίνει μέσος όρος μεικτού μισθού τα 1900 ευρώ!

Το μεγαλύτερο σωματείο της χώρας, ο ΣΥΕΤΕ, πρέπει να ενταχθεί στην πάλη όλου του εργατικού κινήματος για την ανατροπή των μέτρων.
Ήδη αυτή τη βδομάδα αποφασίστηκαν έκτακτα μια σειρά απεργιακές κινητοποιήσεις από εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και του δημοσίου (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, συντονιστικό εφεδρείας, γιατροί, εργαζόμενοι στα πετρέλαια, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συγκοινωνίες κλπ). Ξεχώρισαν και οι καταλήψεις στα Υπουργεία, με αποφάσεις έκτακτων Γεν. Συνελεύσεων μετά από χρόνια αδράνειας, ενώ οι κινητοποιήσεις συντονίζονται και συμπίπτουν με συνέπεια μεγάλα εργατικά ποτάμια. Κανείς κλάδος δεν θα εξαιρεθεί, κανείς μόνος του δεν θα νικήσει, όλοι μαζί να παλέψουμε για τα δικαιώματα και την ίδια μας τη ζωή!
Οι ευθύνες της μη συμμετοχής θα είναι εγκληματικές και θα καταδικαστούν από τους εργαζόμενους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ü      Στάση εργασίας την Πέμπτη 13/10 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη 1 στην πλ. Κλαυθμώνος μαζί με υγεία (ΠΟΕΔΗΝ), εκπαίδευση (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) , ΔΕΚΟ (συντονιστικό φορέων για συγχώνευση-εφεδρεία και συγκοινωνίες).
ü      Έκτακτες Συνελεύσεις του ΣΥΕΤΕ στην Αττική και σε κάθε νομό το Σάββατο, για εκλογή επιτροπών αγώνα για τη 48ωρη απεργία της ΟΤΟΕ 18-19 Οκτώβρη και πρόταση για κλιμάκωση με κατάληψη κτιρίου της Τράπεζας και μετατροπή του σε κέντρο αγώνα για τον κλάδο, έκτακτη Γ. Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ (στις 10 στο κεντρικό) το Σάββατο 22/10.
ü      Συμμετοχή και κάλεσμα στο Σύνταγμα το Σάββατο το απόγευμα, μέρα πανευρωπαϊκής δράσης ενάντια στα αντεργατικά μέτρα σε όλες τις πλατείες της Ευρώπης.
ü      Συντονισμό με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες που αγωνίζονται, απεύθυνση σε όλα τα σωματεία των Τραπεζών και την ΟΤΟΕ για συντονισμό με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους σε ένα κοινό απεργιακό μέτωπο μέχρι την ανατροπή των μέτρων.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ 
Τακτικό μέλος ΔΣ: Ξιφαρά Μαρία (Σόλωνος) 6974861242, 2103695042 (25042)
Αναπληρ. Μέλος ΔΣ: Τρυφερού Ευγενία (ΔΙΔΑΛΤ) 6985866002, 2103344432 (14432)

Δεν υπάρχουν σχόλια: