Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για Απεργία 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Συνάδελφοι συναδέλφισσες                                                                      Οκτώβρης 2011

Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση είναι το κερασάκι στην τούρτα για τους εργαζόμενους.
Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ- Ε.Ε.-ΔΝΤ και οι υποστηριχτές του Ν.Δ. – ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους, των ελλειμμάτων και της ανταγωνιστικότητας, επιτίθενται σκληρά για να καταργήσουν κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, για να μας μετατρέψουν στην κυριολεξία σε σκλάβους.
Δεν σταματάνε πουθενά, θέλουν να σαρώσουν τα πάντα. Έχουν στείλει και στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, με τους νέους να φτάνουν το 40% στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Διαλύουν τη δημόσια παιδεία και υγεία. Βάζουν ταφόπλακα στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, θέλουν να τις μετατρέψουν σε πεδίο κερδοσκοπίας των τραπεζών, των ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία. Θα πληρώνουμε πανάκριβα για όλα τα κοινωνικά αγαθά, τίποτα δεν θα είναι δωρεάν (υγεία, παιδεία, φως, νερό, συγκοινωνίες κλπ.)
Ταυτόχρονα, με το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, ακόμη και των κοινωνικών επιδομάτων, έχουν ξεκινήσει μια φορο-λεηλασία χωρίς όρια και τέλος. Χαράτσια και κεφαλικοί φόροι απομυζούν και την τελευταία σταγόνα από το πενιχρό εισόδημα και τις όποιες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει στον κόσμο.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, δεν είμαστε σε ξεχωριστή μοίρα. Ήδη η Εθνική έχει ξεκινήσει τις περικοπές επιδομάτων από τον Ιούνιο (τέκνων, παιδικής μέριμνας, ανθυγιεινά κλπ). Αφού απολύθηκαν δεκάδες ενοικιαζόμενοι, αφού τους μείωσαν τους μισθούς 10-12 % τον Ιούνιο, τώρα έχουμε σειρά οι μόνιμοι, σύμφωνα και με τις δηλώσεις Ταμβακάκη.
Όλος ο κλάδος κινδυνεύει. O νόμος Βενιζέλου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα φέρει απολύσεις χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων. Το πολυνομοσχέδιο, χειρότερο από τους χειρότερους εφιάλτες κάθε εργαζόμενους, αχρηστεύει τις κλαδικές σύμβασεις. Αναφέρει (άρθρο 37) ότι μπορεί σε επιχειρησιακή σύμβαση να περάσουν δυσμενέστερες διατάξεις από ότι στην κλαδική. Καταλαβαίνουμε ότι έτσι θα οδηγηθούμε στον παράδεισο του κάθε τραπεζίτη. Την ίδια στιγμή, το άρθρο 31 εντάσσει την Αγροτική (που έχει ήδη υποστεί περικοπή 10% στους μισθούς), το Ταχ. Ταμιευτήριο, και την Τράπεζα Αττικής στο ενιαίο μισθολόγιο, που προβλέπει ως μέσο όρο κόστους του εργαζόμενου στον εργοδότη τα 1900 € (συμπεριλαμβανομένων εισφοράς εργαζόμενου, αποζημίωσης, φόρου κλπ), και μεταφράζεται σε μέσες καθαρές αποδοχές περί τα 1000 €. Αυτό σημαίνει ότι αύριο κάθε τράπεζα, άρα κι η ΕΤΕ, στο όνομα του ανταγωνισμού, θα ζητήσει άμεσα μείωση μισθού. Αυτά που διαδίδουν κύκλοι της ΟΤΟΕ ότι ο κλάδος μας θα εξαιρεθεί και ότι εμείς δήθεν θα τη γλιτώσουμε είναι ψέματα. Επίσης, στο ίδιο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η μείωση των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΑΤ
Το βαρέλι τους με τα πιο αντιλαϊκά μέτρα μετά τον πόλεμο, ούτε και για μας έχει πάτο. Το θράσος τους δεν έχει όρια. Αύριο με περίσσιο θράσος θα αποκαλέσουν κι εμάς «προνομιούχους, τεμπέληδες» κλπ. Ποιοι; οι κλέφτες, τα λαμόγια, οι μιζαδόροι, μαζί με τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια τους στην τηλεόραση και τις εφημερίδες, αυτοί που μας έφεραν μέχρι εδώ. Λες και «μαζί τα φάγαμε» τα κλεψιμαίικα της κάθε SIEMENS, των υποβρυχίων που γέρνουν, του κάθε Βατοπεδίου. Αυτοί που τους χειροκροτούν οι γερμανοί βιομήχανοι, πουλώντας «πατριωτισμό», διατυμπανίζουν πως θα μας σώσουν με την άγρια λιτότητα και τη φοροκλοπή, τη διάλυση και το μαζικό ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας κάθε δημόσιου αγαθού όπως υπαγορεύει η τρόικα , οι βιαστές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Επιδιώκουν με τη βρωμερή προπαγάνδα τους να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, τον άνεργο απέναντι σε αυτόν που εργάζεται, τον Έλληνα απέναντι στον ξένο. Να πείσουν ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι υπεύθυνοι για την κρίση και όχι το σάπιο σύστημα που στηρίζουν. Χύνουν χολή για τους δήθεν υπερβολικούς μισθούς και την σταθερή εργασία και όχι για τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου των εφοπλιστών, τα αμύθητα πλούτη που συσσωρεύουν με την άγρια εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και την τοκογλυφία. Εμείς όμως δεν γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα σκανδαλώδη υπερκέρδη των τραπεζιτών την τελευταία δεκαετία, που χτίστηκαν πάνω στις πλάτες μας;
Χτυπώντας το δημόσιο, η κυβέρνηση και τα αφεντικά της στοχεύουν όλο το λαό, παίρνοντας πίσω τις κοινωνικές κατακτήσεις δεκάδων χρόνων, θέλοντας να επιβάλουν παντού την εργασιακή ζούγκλα , την κινεζοποίηση,  χωρίς σταθερή εργασία, με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις.

Το εργατικό κίνημα δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη…

Καμιά εμπιστοσύνη δεν έχουμε στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, που έβαλε γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη (1 μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων) αλλά και της ΟΤΟΕ, που προσπαθεί δήθεν να εξαιρεθεί ο κλάδος μας, όπως διαδίδουν. Με την τακτική τους στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και βάζουν πλάτη να περάσουν τα μέτρα. Ακόμα και ο ΣΥΕΤΕ, με τη στάση του στο θέμα του Γέρακα, έδειξε ότι προτιμάει να στηρίξει την Τράπεζα από το να στηρίξει τους συναδέλφους. Εμείς προειδοποιούμε: ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!
Ήδη αυτή τη βδομάδα αποφασίστηκαν έκτακτα μια σειρά απεργιακές κινητοποιήσεις από εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και του δημοσίου (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, συντονιστικό εφεδρείας, γιατροί, συγκοινωνίες κλπ). Ξεχώρισαν δε οι καταλήψεις στα Υπουργεία, με αποφάσεις έκτακτων Γεν. Συνελεύσεων, μετά από χρόνια αδράνειας, ενώ οι κινητοποιήσεις συντονίζονται σε μεγάλα εργατικά ποτάμια. Κανείς κλάδος δεν θα εξαιρεθεί, κανείς μόνος του δεν θα νικήσει, όλοι μαζί να παλέψουμε για τα δικαιώματα και την ίδια μας τη ζωή! Να συντονιστούμε με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες που έχουν εξαγγείλει απεργίες και καταλήψεις.
Στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ στις 11/10, προτείναμε μεταξύ άλλων έκτακτη Γ. Συνέλευση στις 22/10 και κατάληψη κάποιου κτιρίου της Τράπεζας που θα μετατραπεί σε κέντρο αγώνα του κλάδου.
Εμείς που δουλεύουμε στις τράπεζες, το κέντρο σήμερα του συστήματος, έχουμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας. Μια μαζική απεργία από όλους μας θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα. Για να νικήσουμε, πρέπει ΟΛΟΙ, ΜΑΖΙΚΑ και ΜΑΧΗΤΙΚΑ, να ξεπεράσουμε τον ατομισμό και τους φόβους μας, να υπερβούμε το συμβιβασμό των ηγεσιών της ΟΤΟΕ και του ΣΥΕΤΕ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουμε συνελεύσεις στα καταστήματα και σε όλους τους νομούς. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ! Πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους μαζί με όλους τους εργαζόμενους! Το μεροκάματό μας δεν είναι τίποτα μπροστά στις μειώσεις που θα υποστούμε αν περάσουν τα μέτρα. Προσπαθούν με κάθε μέσο κι απεργοσπαστικό μηχανισμό να αποτρέψουν την απεργία. Είναι ψέματα ότι δήθεν δεν έχει αποτέλεσμα. Να μην τους περάσει! Ξέρουμε καλά ότι αν όλοι ενωμένοι απεργήσουμε και κατέβουμε στους δρόμους, θα δημιουργήσουμε σοβαρές προϋποθέσεις για τη νίκη. Η συμμετοχή μας στην απεργία και στη συγκέντρωση είναι ζήτημα επιβίωσης! Δεν απεργούμε για κανέναν συνδικαλιστή, αλλά για να μην μας κλέψουν τη ζωή, να μην οδηγηθούμε στη φτώχεια. Απεργούμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ!
Ανατροπή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ, Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο (μισθολόγιο, εφεδρεία, φορολογικό),
 Αύξηση μισθών και συντάξεων, Μείωση χρόνου εργασίας, Διαγραφή του χρέους

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ!
ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝ ΔΕ ΦΥΓΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: