Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αθήνα, 09/10/2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, παράνομη και αντεργατική ενέργεια της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας να απολύσει το συνάδελφο και συνδικαλιστή, επικεφαλής  του σχήματος Οδός Ευπόλιδος, Πέτρο Κωνσταντινίδη, πρώην μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εμπορική και σύνεδρο της ΟΤΟΕ.
Η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί πρωτοφανή συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη της αποικιοκρατικής διοίκησης της Εμπορικής.
Οι λόγοι που επικαλούνται για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μη αποδοχή του συστήματος αξιολόγησης και άσκηση νομίμων δικαιωμάτων (προσφυγή στη δικαιοσύνη, επιθεώρηση εργασίας, μάρτυρας σε υποθέσεις αντιδικίας συναδέλφων του με την εργοδοσία) αποδεικνύουν την ενόχληση, τον πανικό και το φόβο τους απέναντι στη συνεπή, μαχητική και αγωνιστική στάση του συναδέλφου.
Μερικοί από τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ  λόγους που προκάλεσαν την πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη του σδ. Κωνσταντινίδη είναι.

  1. Κατέθεσε την με αριθμ. Πρωτοκόλλου 4931/05-05-/2011 καταγγελία προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατά της Διοίκησης του Ε.Τ.Α.Τ. για την άρνηση του να εφαρμόσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση την οποία συστήθηκε και λειτουργεί το Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε.
  2. Κατέθεσε σε συνεργασία νε μέλος της Κίνησης την υπ’αριθμ. 392/03-05-2011 κατά της Εμπορικής Τράπεζας προσφυγή στο Σώμα Επιθεώρησης  Εργασίας – Διεύθυνσης Αθηνών η οποία γνωμάτευσε στις 02/08/2011 ότι « Διαπιστώθηκε η μη τήρηση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που ίδρυσε το Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε. και το Καταστατικό του και η Τράπεζα κλήθηκε σε γραπτές εξηγήσεις με το 336 Δελτίο Ελέγχου για παράβαση του Νόμου 1876/1990» . Μετά τη γνωμάτευση αυτή, αναμένουμε  τη συμμόρφωση της στις συμβατικές τις υποχρεώσεις όπως αυτές καθορίζονται από την παραπάνω ΕΣΣΕ και το καταστατικό του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε. και την ανάκληση της επιστολής της προς το ΕΤΑΤ όπου ισχυρίζεται ότι δήθεν το Καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ τροποποιήθηκε κατόπιν «ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»
  3. Κατέθεσε στις 03-06-2011 μηνυτήρια αναφορά  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του ΕΤΑΤ και κατά όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών του οργάνων  για Παράβαση Καθήκοντος, Υπόθαλψη Εγκληματία, Απείθεια, Ηθική Αυτουργία και  ευθύνες τρίτων προσώπων – πιθανών συναυτουργών.
4.   Κατέθεσε στο Γραφείο Υφυπουργού Εργασίας 67 επώνυμες ενυπόγραφες
             καταγγελίες  συναδέλφων οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο: Την ΑΜΕΣΗ
             και ΑΚΡΙΒΗ εφαρμογή του Καταστατικού του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε.
             (αριθμ. Πρωτ. 19703/746/17-08-2011).
      5. Μετά από προσφυγή του απολυμένου Συναδέλφου  μας και μέλους της Κίνησης μας  Σπύρου Ξυπολόπουλου στην Επιθεώρηση Εργασίας και την παρέμβαση του ως εκπροσώπου της Κίνησης μας κατά την διάρκεια της διαδικασίας, η Επιθεώρηση Εργασίας συνέταξε το υπ.αριθμ. 391 δελτίο εργατικής διαφοράς στο οποίο συστήνει στην Εμπορική Τράπεζα να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόλυση.
6. Κυκλοφόρησε στις 28/09/2011 (δύο μέρες πριν την καταγγελία της Σύμβασης Εργασίας του) την υπ. Αριθμ. 45 Ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε τους Εργαζόμενους ότι η «ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ» με δικιά της πρωτοβουλίας θα ξεκινήσει μεσω της Δικαστικής Οδού την διεκδίκηση της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων επίπλεον 2% εισφορών μας από την Εμπορική Τράπεζα.

Καλούμε τη Διοίκηση της Εμπορικής να ανακαλέσει ΤΩΡΑ την απόλυση. Καλούμε το Δ.Σ. του ΣΕΕΤ, την ΓΣΕΕ,  την ΟΤΟΕ, όλους τους Συλλόγους των τραπεζών και το ΕΚΑ να κάνουν όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση ανάκληση της απόλυσης. Καλούμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό του συναδέλφου Κωνσταντινίδη.  Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: