Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου - Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ


23-11-2011


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Μετά τη σημερινή συνέλευση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου στην οποία αναπτύχθηκε αναλυτική συζήτηση για τον επαίσχυντο νόμο που προβλέπει την απόλυση  χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με το κόλπο του προσυνταξιοδοτικού, της εφεδρείας ή όπως αλλιώς λέγεται με πιο …μοντέρνο τρόπο το πέταγμα στον Καιάδα της ανεργίας αποφασίσαμε την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κατάληψη & Γενική Συνέλευση στο Γραφείο Προσωπικού 7πμ – 3μμ προκειμένου να μην αποσταλεί καμία λίστα εφεδρείας στο Υπουργείο (μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τελευταία ημέρα υποβολής της λίστας της ντροπής).
Οι επαίσχυντες αυτές μεθοδεύσεις σε συνδυασμό με τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος κάνουν το βίο αβίωτο για όλο το λαό. Ήδη δεκάδες υπάλληλοι αναγκάστηκαν κάτω από την απειλή της «εφεδρείας» να υποβάλουν πρόωρα αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Η «νέα» κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, η Τρόικα κι η ΕυρωΈνωση αδιαφορούν ξεδιάντροπα για την Υγεία του λαού αλλά και τα στοιχειώδη πλέον εργασιακά μας δικαιώματα. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι ενδιαφερόμαστε εμείς και θα παλέψουμε ανυποχώρητα  για:
Ø  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ (εφεδρεία – προσυνταξιοδοτικό).  ΟΧΙ στην απλήρωτη δουλειά. ΟΧΙ στο μισθολόγιο - φτωχολόγιο
·         Καμιά κατάργηση – συρρίκνωση δημ. υπηρεσιών. Διασφάλιση κι αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους. ΔΗΜΟΣΙΑ –ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλο το λαό. Έξω οι εργολάβοι – οι ΜΚΟ – οι ιδιώτες, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
·         Καμιά άμεση ή έμμεση απόλυση εργαζόμενου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – μονιμοποίηση συμβασιούχων κι εργολαβικών!
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, το εφάπαξ, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.  ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.1.400€ κατ.βασικό.
·         Ένταξη στα ΒΑΕ. 6ωρο – 5μερο – 30ωρο με 1 νύχτα ή εφημερία τη βδομάδα.

Καλούμε σε ανοιχτή ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ αύριο ΠΕΜΠΤΗ 24 Νοέμβρη 2011 στις 11.00πμ στο  Γραφείο Προσωπικού (παλιό κτίριο γρ. 303)


ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: