Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

2η Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για το Μεγαλειώδη Αγώνα των Εργαζομένων στη Ελληνική Χαλυβουργία

Ο αγώνας των εργατών της Ελ. Χαλυβουργίας
 είναι και δικός μας αγώνας!
Συγκλονιστικό είναι το κύμα της αλληλεγγύης στην απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η απεργία έκλεισε ήδη 1 μήνα. Πρωτοφανές για αγώνα στον ιδιωτικό τομέα, που αποδεικνύει ότι η εργατική τάξη δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα. Πρωτοφανής κι η συμπαράσταση που εκδηλώνεται από όλη την Ελλάδα, από εκατοντάδες σωματεία κι ομοσπονδίες. Όλοι συμβάλλουν με οικονομική ενίσχυση, τρόφιμα, καθένας με ό,τι μπορεί, μαθητές κατακλύζουν συχνά το εργοστάσιο.
Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας στέκονται όρθιοι, μπροστά στην πύλη του εργοστασίου και απεργούν για 5η εβδομάδα. Αρνούνται να γυρίσουν στο καμίνι της δουλειάς, μέσα στη φωτιά και το σίδερο, για 500 ευρώ. Απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά οι 50 συνάδελφοί τους που απολύθηκαν, επειδή η Γενική τους Συνέλευση απέρριψε ομόφωνα την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40%. Οι ίδιοι οι χαλυβουργοί μεταξύ άλλων λένε στο Ψήφισμά τους:

Συνάδελφοι εργάτες
Ο βιομήχανος Μάνεσης έδειξε για ακόμα μια φορά το πρόσωπο που έχουν όλοι οι βιομήχανοι. Έκανε άλλες 16 απολύσεις την ώρα που διαδηλώναμε μπροστά στο Υπουργείο, μετά από 32 μέρες απεργίας. Είναι αδίστακτοι αλλά και τρομοκρατημένοι. Νομίζουν ότι μπορούν να μας φοβίσουν, ότι μπορούν να μας λυγίσουν.
Κύριοι βιομήχανοι, εμείς δεν είμαστε σαν τους ανθρώπους σας! Για το χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! 35 μέρες απεργίας είναι μεγάλο σχολείο! Είναι πανεπιστήμιο που δεν έχετε πάει!
Βιoμήxανε Μάνεση. Η γενική συνέλευση των χαλυβουργών σου απαντάει!
Άκουσέ το καλά! Είμαστε όλοι απολυμένοι! Πίσω στη δουλειά θα γυρίσουμε όλοι! Σκλάβους δεν θα μας κάνεις! Έλα εσύ μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ!
Συνάδελφoι εργάτες, εργαζόμενοι
Στην Ελληνική Χαλυβουργία, οι βιομήχανοι με την μαύρη κυβέρνησή τους δοκιμάζουν την αντοχή όλης της εργατικής τάξης. Αν σπάσουμε εμείς δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους τίποτα δεν θα είναι το ίδιο!
Τη δύναμη που μας δίνετε δεν πρόκειται να την προδώσουμε! Δεν κατεβήκαμε σε τέτοιο σκληρό αγώνα για να περάσουμε την ώρα μας! Για να τα διπλώσούμε στις δυσκολίες και τις απειλές. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και το ψωμί των παιδιών μας!
Θα γυρίσουμε μόνο αν νικήσουμε! Για αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, πιο κοντά στον αγώνα. Σε όλα τα εργοστάσια ετοιμάζονται να κάνουν τα ίδια, σε αρκετά ξεκίνησαν κιόλας εκ περιτροπής εργασία, διήμερα, τριήμερα, μειώσεις μισθών πάνω από 30%, απολύσεις, απλήρωτοι για μήνες.
Οι βιομήχανοι κλιμακώνουν την επίθεσή τους .. Και οι εργάτες θα κάνουμε το ίδιο! Εμείς είμαστε πιο δυνατοί! Και είμαστε ακόμα στην αρχή!     .
...Είναι προσκλητήριο αγώνα, να μην λείψει κανείς...Η νίκη των χαλυβουργών, νίκη όλων των εργατών!
Η Γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Ασπρόπυργος 4/12/2011
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σας καλούμε να δείξουμε κ εμείς έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε αυτόν τον αγώνα ως τη νίκη. Ήδη η κίνησή μας συνέβαλε με ένα μικρό ποσό.
Την Τετάρτη 7/12 μαζεύουμε στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ χρήματα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, 16.00 – 18.00. Καλούμε όλους τους συν/φους να συνεισφέρουν. Την Πέμπτη 8/12 πάμε στη Χαλυβουργία να παραδώσουμε όσα έχουν μαζευτεί, ραντεβού στο ΣΥΕΤΕ (Σοφοκλέους 15) στις 16.00.
Τηλ. Επικοινωνίας 6974861242, 2103695042 (25042), 6946465296

Δεν υπάρχουν σχόλια: