Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει 2 μεγάλα έργα

Αναδημοσιεύουμε από τον οικονομικό τύπο σχετικά με το έργο "Ήλιος" που ανέλαβε η Εθνική Τράπεζα. Είναι το πρόγραμμα ξεπουλήματος εδαφών στη Γερμανία και άλλες χώρες για να βάλουν φωτοβολταϊκά.
Ενημερώσαμε ήδη το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ.  
Την επιλογή χρηματοοικονομικών συμβούλων για την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος», ανακοίνωσε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων ύστερα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών.
Πρόκειται για τις εταιρείες «Guggenheim Partners» και Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα από κοινού με την «Ecco International», υπό την αίρεση, όπως αναφέρεται, της επιτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων για τις σχετικές συμβάσεις που θα υπογραφούν με το Δημόσιο.
Το πρόγραμμα «Ήλιος» προβλέπει την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα και την εξαγωγή της, φυσική ή στατιστική, στη Γερμανία ή και άλλες χώρες της Ευρώπης που θα ενδιαφερθούν. Τα έσοδα από την υλοποίηση της επένδυσης προβλέπεται να διατεθούν για τη μείωση του Δημοσίου χρέους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΙΣΗΣ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΩΣ ΚΕΡΔΟΣ? ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ?

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα JESSICA για την Αττική, Δυτική Ελλάδα – Ιόνια Νησιά και για το Ταμείο Περιβάλλοντος, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 85 εκατ. ευρώ, ανέλαβε να διαχειρισθεί η Εθνική Τράπεζα, με σύμβαση που υπέγραψε (9-12-2011) με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Το πρόγραμμα JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas) χρηματοδοτεί με τη μορφή επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων ανταποδοτικά έργα που εντάσσονται σε ολοκληρωμένα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Η χρηματοδότηση των έργων καλύπτεται με μέγιστο ποσοστό 70% από τους πόρους του προγράμματος JESSICA, ενώ τουλάχιστον 10% θα είναι τραπεζικό δάνειο και εν προκειμένω για τα αντίστοιχα έργα στην Αττική, Δυτική Ελλάδα – Ιόνια Νησιά και για έργα του Ταμείου Περιβάλλοντος, δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Τα έργα που μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα αφορούν:
• Επαναξιοποίηση εγκαταλελειμμένων περιοχών
• Αστικές Υποδομές (χώροι στάθμευσης και πρασίνου, διαμόρφωση υποδομών δρόμων)
• Δημόσια Δίκτυα (μεταφοράς, ύδρευσης, αποχέτευσης, ενεργειακά)
• Υποδομές ανάπτυξης επιχειρηματικότητας (τεχνολογικά πάρκα κλπ)
• Υγεία / εκπαίδευση (νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης κλπ)
• Τουρισμό (ξενοδοχεία, χώροι αναψυχής)
• Αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων
• Πολιτιστικά κέντρα και χώρους αναψυχής πολλαπλών χρήσεων.
Οι πόροι του JESSICA, που για το σύνολο της χώρας ανέρχονται σε 258 εκατ. ευρώ, με την Εθνική να διαχειρίζεται το 33% αυτών, πρέπει να έχουν επενδυθεί μέχρι 30/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: