Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Εργαζόμενοι ALTER

Το blog των απλήρωτων εργαζόμενων του ALTER που από 10 Νοεμβρίου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Πατήστε πάνω στον τίτλο.
  
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ! 

Ο αγώνας των εργαζομένων του ALTER που παραμένουν απλήρωτοι παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης του σταθμού, συνεχίζεται και κλιμακώνεται.
Το blog αυτό είναι μια ακόμη προσπάθειά τους να βγάλουν προς τα έξω ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο δικό τους, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, πρέπει να καταλάβουν ότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στη θέση μας.
Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει είναι αμείλικτος και οι επιχειρηματίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση καταστρατηγώντας κάθε εργατική κατάκτηση, αφήνοντας κατά μέρος τα προσχήματα.
Εμάς εδώ στο ALTER, μας βρήκαν ήδη αντιμέτωπους και θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν αμετακίνητους, όσο δεν καταβάλλουν αυτά που μας οφείλουν.
Είμαστε σίγουροι ότι οι δικές μας καρδιές ματώνουν πολύ περισσότερο από τις δικές τους, βλέποντας νεκρό τον «αέρα» του καναλιού που αποτελεί δεύτερο σπίτι μας.
Όμως, είμαστε αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε. Γιατί, αν κάνουμε εμείς πίσω, τότε η λαίλαπα που απειλεί όλα τα ΜΜΕ –και όχι μόνο- θα είναι αμείλικτη και το μέλλον του κάθε εργαζόμενου ζοφερό.
Δεν ανήκουμε κάπου, δεν υποκινούμαστε από κάποιον παρά μόνο από την ανάγκη μας για επιβίωση. Αλλά δεν είμαστε και μόνοι…
Μας στηρίζει η αγάπη του κόσμου που μας σταματάει στον δρόμο και μας ρωτάει τι θα απογίνει το κανάλι. Μας στηρίζει η συμπαράσταση από ανθρώπους που ως τώρα δεν είχαμε ξανασυναντήσει, αλλά μέχρι τρόφιμα μας στέλνουν!
Τους ευχαριστούμε και τους δηλώνουμε ότι δεν θα προδώσουμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους… Κρατάμε γερά!
Μας στηρίζει η συμπαράσταση των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών της ιδιωτικής και δημόσιας τηλεόρασης, των ραδιοφώνων και των εφημερίδων.
Τους ευχαριστούμε και τους δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη ως το τέλος. Και να είναι σίγουροι ότι θα νικήσουμε!
Καλούμε όλους όσοι αντιμετωπίζουν απειλές για συγχωνεύσεις, περικοπές και μειώσεις μισθών, απολύσεις, εφεδρείες, περιστασιακή εργασία και ό,τι άλλο σκαρφίζονται οι επιχειρηματίες να συνταχθούν, να ενωθούν, να οργανωθούν και να δώσουν κι εκείνοι τη μάχη τους.
Στο email ergazomenoialter@gmail.com μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, αλλά και να διαβάζετε τα νέα μας. Νέα αληθινά και όχι ό,τι κατεβάζει η κούτρα του κάθε ευφάνταστου που δήθεν «γνωρίζει» και δεν διστάζει να παίζει στην πλάτη οικογενειών που δεν έχουν να φάνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: