Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για Το Μεγαλειώδη Αγώνα των Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Εδώ και 23 μέρες οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας βρίσκονται σε απεργία. Συνεχίζουν για 4η εβδομάδα την απεργία διαρκείας. Αυτή είναι η απάντηση τους στον εκβιασμό του βιομηχάνου Μάνεση. Η εργοδοσία απαίτησε από τους εργάτες να δουλεύουν ωρομίσθιοι με 5ωρο και μείωση των αποδοχών τους κατά 40%, αλλιώς θα προχωρήσει σε 150 απολύσεις. Οι χαλυβουργοί απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό, ενωμένοι σαν γροθιά έδωσαν τη μόνη απάντηση που αρμόζει στους εργάτες: ¨NO PASARAN- ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ¨.

Ο ιδιοκτήτης της Ε.Χ. προχώρησε σε 34 απολύσεις προσπαθώντας να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργατών. Στην επίθεση του ενάντια στους εργαζόμενους στηρίζεται στα πλούτη που έχει συσσωρεύσει από τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών (τα ατυχήματα στο εργοστάσιο είναι πολλά, ενώ πέρσι σκοτώθηκε ένας εργάτης). Στηρίζεται από την πολιτική και τους νόμους του μαύρου μνημονιακού μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τις πλάτες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Στηρίζεται από τα Μ.Μ.Ε που αποσιωπούν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων.

Τώρα που και η Διοίκηση της Τράπεζας θέλει να μειώσει τους μισθούς μας, καταλαβαίνουμε την αξία του πανεργατικού μετώπου όλων των εργαζόμενων. Ξέρουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο. Γι΄ αυτό στεκόμαστε ολόπλευρα στο πλευρό των απεργών εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας και προσφέρουμε 300 ευρώ στο απεργιακό τους ταμείο.
Καλούμε το ΣΥΕΤΕ, όλα τα σωματεία των τραπεζών και τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν εμπράκτως στους εργαζόμενους της Ελ. Χαλυβουργίας.
Είμαστε μαζί σας μέχρι την νίκη.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αθήνα, 25 Νοέμβρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: