Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata για την απεργία της 17/01


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395
 Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr ,  email: somateioethnodata@gmail.com

Παναττική απεργία
Τρίτη 17/1/2012,
09/01/2012
Συνάδελφοι, -ισσες
Χαλυβουργία, ALTER, Ελευθεροτυπία, Γερολυμάτος, 3Ε, NOTOS Galleries, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Αlex Pak είναι μερικοί μόνο από τους δεκάδες εργασιακούς χώρους της Αττικής που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να αντιμετωπίσουν απολύσεις, απλήρωτη εργασία, επιβολή εκ περιτροπής εργασίας κ.α.
Επιχειρηματίες που συσσώρευαν κέρδη τα προηγούμενα χρόνια, κέρδη που δεν μοιράστηκαν με τους εργαζόμενους, τώρα ζητούν συναίνεση για να τους οδηγήσουν στην απόλυτη φτώχεια. Σε καμιά ιδιωτική εταιρεία δεν ασκείται διοίκηση από τους εργαζόμενους, η λογική είναι «το μαγαζί ήταν δικό μου και εγώ αποφασίζω».  Τώρα θέλουν να συναποφασίσουμε την κατάργηση οποιουδήποτε εργατικού δικαιώματος. 
Έχουν βέβαια την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης που ως φαίνεται δεν θεωρεί τοκογλυφία το ότι οι Τράπεζες δανείζονται με επιτόκιο 1%, για να δανείσουν στη συνέχεια με 5πλάσιο τόκο το κράτος και 20πλάσιο τους πελάτες τους. Αντίθετα κάθε εργαζόμενος, συνταξιούχος, άνεργος φοιτητής θα πρέπει να πληρώσει τo χαράτσι του για να συμπληρώσει στις επιδοτήσεις τους. Αν με τόσες επιδοτήσεις με τόσες περικοπές μισθών δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, κλπ.  δεν έχει καν αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ,  είναι κάτι πιο βαθύ που πρέπει να αλλάξει.
Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που αγωνίζονται. Αλληλεγγύη που ζήτησε και το δικό μας σωματείο και θα την χρειαστεί οπωσδήποτε στο επόμενο διάστημα. Οργανώνουμε επίσκεψη αντιπροσωπείας του σωματείου στο σταθμό του Alter, την Κυριακή 15/1, ώρα 15:00. 
Συμμετέχουμε στην παναττική απεργία της 17 Ιανουαρίου 2011 που αποφάσισαν και συμμετέχουν τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Ελευσίνας.  
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata.

Δεν υπάρχουν σχόλια: