Πληροφορίες για Εκλογές

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 3349911 (19911) ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ 6980925499

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα Γ. Συνέλευσης ΣΥΕΤΕ 3/3 - Όχι στη μείωση των μισθών μας

 ΨΗΦΙΣΜΑ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΕΤΕ 3/3 ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Η κυβέρνηση του «Μαύρου Μετώπου» με εφαρμοστικούς νόμους και υπουργικές αποφάσεις προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την ψήφιση και εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Οξύνουν την επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, παίρνουν μέτρα για την καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων.
Την ίδια στιγμή, και ενώ η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας έχει κάνει σαφείς τους σκοπούς της για χτύπημα των μισθών και των δικαιωμάτων και των εργαζόμενων στην Εθνική, οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργάνων συνδιαλέγονται, υιοθετούν στάση άμυνας, κάνουν λόγο για διαπραγμάτευση προκειμένου να χάσουμε το λιγότερο δυνατό. 
  • Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς και τις πιέσεις.
  • Δε δεχόμαστε καμία μείωση μισθών. Μόνο οργανωμένα μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων. 
  • Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν εν λευκώ να αποδεχτεί και να υπογράψει μειώσεις μισθών. Κάθε συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γ.Σ. των εργαζομένων.
  • Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις στα καταστήματα και τις υπηρεσίες. Προχωράμε σε δράσεις, πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις.
  • Διεκδικούμε κλαδική σύμβαση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Γυρνάμε την πλάτη στις παρατάξεις που με τη στάση τους βάζουν πλάτη να περάσουν τα μέτρα, που περνούν τη λογική του μικρότερου κακού, παλεύουμε για αλλαγή των συσχετισμών. 
  • Δίνουμε ταξική απάντηση με συντονισμό των κλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: