Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας "αντι-λογισμοί"

Αφιερωμένο..
Σε πρώτη ανάγνωση το εκλογικό προσκλητήριο της ΔΗΣΥΕ μοιάζει με κάλεσμα σε μάχη για το συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργατοϋπαλληλικά κεκτημένα δικαιώματα. Όσες φορές, όμως, κι αν το ξαναδιαβάσει κανείς δυσκολεύεται να διακρίνει το ελάχιστο ίχνος αυτοκριτικής, συλλογικής και ατομικής, για τις υποχωρήσεις και της παραχωρήσεις που έχει κάνει η επί χρόνια πλειοψηφούσα παράταξη με τα ψηφοδέλτια-σεντόνια και τις αναγγελλόμενες απεργίες μέσω fax.
Λείπουν οι αναφορές για τις ελεγχόμενες και χειραγωγούμενες Γενικές Συνελεύσεις, που εξουσιοδοτούσαν εν λευκώ το προεδρείο να διαπραγματεύεται μειώσεις μισθών και τροποποιήσεις συμβάσεων, αλλά και για την αποφυγή σύγκλησης Διοικητικών Συμβουλίων ακόμα κι όταν έτσι προβλεπόταν στο Καταστατικό μετά τη συλλογή τεράστιου αριθμού υπογραφών.
 Πουθενά δεν τονίζονται οι υποσχέσεις "ανατροπής της επαράτου κατάστασης, από δικιά μας πολύ καλύτερη" στη ΓΣ της 7-3-09 ούτε οι πραγματικές κομματοκρατικές αιτίες που οδήγησαν στη χαλαρή και χλιαρή αντιμετώπιση της παρούσας εργασιακής και κοινωνικής λαίλαπας από τα ίδια πρόσωπα, που πάλευαν με τους φουσκωτούς σε σκάλες και τζαμαρίες του Κεντρικού καλώντας Εισαγγελείς.
Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε μα...έχουν ονόματα που καθένας ξέρει: Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου και Παπαδήμου! Το μόνο που κατάφερε δεκαετίες τώρα ο υποταγμένος συνδικαλισμός με νοοτροπία κλαδικής Τοπικής Οργάνωσης ήταν η διαφθορά και τα παρακάλια όσων συναδέλφων, δυστυχώς, στοιβάζονται στην ουρά μιας χαλιναγωγούμενης εξυπηρέτησης από κουπόνια μπουζουκιών ως θεσούλα-απόσπαση στο ΤΥΠΕΤ, τη διαχείριση ρευστών διαθεσίμων και τη λούφα. Σας τον χαρίζουμε μαζί με τον απίστευτης ανισότητας διαχωρισμό συναδέλφων σε παλιούς-νέους ασφαλιστικά και μισθολογικά,ημέτερους-υμέτερους και προνομιούχους ή μη.
Δεν χορηγούμε, βέβαια, ούτε καν 1 λεπτό κι όχι 10 Ευρώ για οικονομική ενίσχυση όσων αύξησαν τις εισφορές μας εν μέσω κρίσης για να καλυφθούν τουλάχιστον άστοχες, αν όχι κατευθυνόμενες από ψηλότερα κλιμάκια, επιλογές επενδυτικών και δανεισμών, μειώνοντας παράλληλα την αποζημίωση του απεργιακού ταμείου σε 20%!
Στηρίζουμε και ενισχύουμε την Πρόταση Προοπτικής των εργαζομένων για αντιπαράθεση, αγώνα, ανατροπή και παρουσία στην πρώτη γραμμή όσων γίνονται για μας χωρίς εμάς. Θα συνεχίσει να μας δικαιώνει όπως μέχρι σήμερα κάνει!

Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: