Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Συνένοχοι στο φόνο του ταμείου εφάπαξ οι συνδικαλιστές ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ! Να παραιτηθούν!

6-3-2012

   «Ό,τι πείτε κύριε Νταλάρα», είπαν με μια φωνή οι συνδικαλιστές των δύο παρατάξεων ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ στο ΔΣ του ταμείου αυτασφάλειας χθες. Ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής στη συνέλευση των κατόχων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και υπέρ της συμμετοχής στο κούρεμα των ομολόγων του ταμείου που θα φτάσει το 70%. Το εγκληματικό κούρεμα που θα οδηγήσει σε απώλειες συνολικά 10 δις ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία.
   Μόλις πληροφορηθήκαμε για τη συνεδρίαση του ταμείου χθες το πρωί, κι αφού προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, εγκαλώντας τον για τη μη συνεδρίαση του οργάνου που εκπροσωπεί, δηλ. το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, στείλαμε επιστολή σε όλο το ΔΣ ζητώντας τη σύγκληση του οργάνου και την τοποθέτηση όλων των παρατάξεων για το κούρεμα των ομολόγων. Άλλωστε, 2 ημέρες πριν στη Γ. Συνέλευση του Συλλόγου ουδείς τοποθετήθηκε για το θέμα και κανείς, απ’ όσους γνώριζαν, ούτε η παράταξη της ΔΑΣ, δε μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τους συναδέλφους για το τόσο σοβαρό ζήτημα και την εν λόγω κρίσιμη συνεδρίαση. Διακοσμητικό το ΔΣ για τον Πρόεδρο του Συλλόγου, της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», που μόνο δημοκρατική δεν είναι αλλά λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, ως κυβερνητική παράταξη για άλλη μια φορά.
   Ψήφισαν ναι στο κούρεμα λοιπόν οι συνάδελφοι Γιαννακόπουλος (ΔΗΣΥΕ), Παπαιωάννου (πρόεδρος του ΣΥΤΑΤΕ - ΔΗΣΥΕ), Κατσίκας (ΔΑΚΕ). Να γνωρίζουν ότι θα λογοδοτήσουν! Μόνη εξαίρεση ο συνάδελφος Πεπές, που καταψήφισε και δεν επανέλαβε το λάθος του Σεπτέμβρη να ψηφίσει υπέρ του τότε προγράμματος της ανταλλαγής ομολόγων.
Τα ομόλογα του Ταμείου αυτασφάλειας ανέρχονται σε 71 εκ. ευρώ. Η εφαρμογή του κουρέματος θα σημάνει μείωση της αξίας τους κάτω από το μισό. Ταφόπλακα για την περιουσία του Ταμείου, του οποίου κινδυνεύει πια ουσιαστικά η ύπαρξη. Κάτι ήξεραν τα μεγαλοστελέχη της Εθνικής που πρόλαβαν πριν 2-3 μήνες να φύγουν με εφάπαξ 200.000 ευρώ και πάνω. Τι θα γίνει με τα 70 εκ ευρώ που χρωστάει σε δάνεια το Ταμείο στην Τράπεζα; Τι θα γίνει με τα ομόλογα που έχει σε ενέχυρο; Τι θα γίνει με τα 50 εκ. δάνειο στο Ταχ. Ταμιευτήριο και τις μετοχές που έχει ενέχυρο; Πέρσι πήραν νέο δάνειο για να συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής – ποιον ρώτησαν αλήθεια; Η περιουσία του ταμείου με το τζογάρισμα στις μετοχές έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Συνεχίζουν όμως μέχρι την τελική σφαγή. Άλλωστε, έτσι θα εφαρμοστεί πιο εύκολα η απαίτηση της τρόικας για μείωση των εφάπαξ κατά 30% τον Ιούνιο. Τα μετρητά του ταμείου φτάνουν για να δίνουν εφάπαξ ως τον Ιούνιο, όπως ακούγεται. Και αύριο πάλι θα μας αυξήσουν την εισφορά, όπως έκαναν το καλοκαίρι, γιατί «δε θα βγαίνει το ταμείο». Μην τολμήσετε να πανηγυρίσετε και για αυτό και να βαφτίσετε το άσπρο μαύρο!
   ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ πάνε χέρι χέρι στα εγκλήματα κατά των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Και αύριο θα τολμήσουν να ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων στις εκλογές του Συλλόγου και στο Ταμείο Αυτασφάλειας ως ανταγωνιστές δήθεν.
Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Να πετάξουμε στα σκουπίδια όσους ξεπουλάνε τα εργατικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: