Πληροφορίες για Εκλογές

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 3349911 (19911) ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ 6980925499

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση Του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
 
19-4-2012
 
Η ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS, εργοδότης εκατοντάδων εργαζομένων, τους οποίους υπενοικιάζει σε επιχειρήσεις, ανήκει στον όμιλο ICAP GROUP, τον μεγαλύτερο όμιλο παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Όπως καυχιέται στο επίσημο site της μόνο μέσα στο 2011, και εν μέσω οικονομικής κρίσης, σημείωσε αύξηση κέρδους κατά 5,2% και τζίρο 63 εκατομμύρια ευρώ (!)  απασχολώντας 1.250 εργαζόμενους (!).
 
Η αύξηση αυτή προέρχεται από το προσωπικό, εκατοντάδες εργαζόμενους οι οποίοι σπρωγμένοι από την ανάγκη να βρουν μια θέση εργασίας, έστω με  κατώτερες αποδοχές,-αποδοχές που δεν αντιστοιχούν ούτε στα προσόντα τους ούτε στα καθήκοντα και τις ευθύνες τις οποίες αναλαμβάνουν - αναγκάζονται να εργάζονται σε καθεστώς υπενοικίασης υπηρετώντας ταυτόχρονα δύο εργοδότες. Γνωρίζουν το εργασιακό αυτό καθεστώς από την στιγμή της πρόσληψής τους αλλά είναι η μόνη ελπίδα για να μην πέσουν στον Καιάδα της ανεργίας.
 
Η ICAP GROUP και δη η θυγατρική της ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS «νοιάζεται» και «μεριμνά» για τους πελάτες της που δεν είναι άλλοι από αντίστοιχες επιχειρήσεις και τράπεζες  κολοσσοί όπως η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αφού κερδίζουν και οι δύο.
 
Η αύξηση των κερδών της εταιρείας και του ομίλου δεν καθιστά το εργασιακό περιβάλλον πιο ασφαλές για τους εργαζόμενούς της. Αντίθετα η ανησυχία κορυφώνεται για τον εργαζόμενο, όταν υπό το συγκεκριμένο καθεστώς σύγχρονης εργασιακής δουλείας, ο εργοδότης προβαίνει σε επίδειξη ισχύος έναντι των εργαζομένων με κινήσεις που σέβονται μόνο τα συμφέροντα και τους τζίρους των μεγάλων συνεργατών της και όχι τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της.
 
H εταιρεία παρουσίασε στο τέλος του 2011 νέες συμβάσεις στους εργαζόμενους στις οποίες γινόταν αλλαγή ειδικότητας από Χειριστές Η/Υ σε Υπαλλήλους Γραφείου. Η μισθολογική διαφορά που προέκυπτε λόγω και του επιδόματος χειριστή   και του διαφορετικού ύψους του χειριστή, δόθηκε σαν επίδομα ελευθεριότητας στους εργαζόμενους μαζί με την διαβεβαίωση ότι ουσιαστικά τίποτα δεν θα αλλάξει.
 
Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες και η εταιρεία κάλεσε εκ νέου τους συναδέλφους για να τους ζητήσει την συναίνεσή τους για την περικοπή του επιδόματος ελευθεριότητας (!). (Περικόπηκαν επίσης και επιδόματα που προβλέπονται από την οικεία κλαδική συλλογική σύμβαση π.χ. επίδομα ξένης γλώσσας.)
 
Το παράδοξο είναι ότι, όσοι υπάλληλοι δεν συναίνεσαν και δεν συμβιβάστηκαν με τις νέες επιταγές της διοίκησης της εταιρείας, διαπίστωσαν ότι παρά τη μη συναίνεσή τους σε νέα μεταβολή των όρων της σύμβασης, δέχτηκαν τις ίδιες συνέπειες με τους συναδέλφους τους που είχαν συναινέσει στην περικοπή, υπογράφοντας νέα σύμβαση αφού περικόπηκαν επίσης οι αποδοχές τους.
 
Όταν η αλλαγή ειδικότητας αποτελεί το ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ της επερχόμενης αυθαιρεσίας του εργοδότη στη μισθολογική κλίμακα, προφανώς έχει έρθει ήδη το πλήρωμα του χρόνου προς αντίδραση στη δράση που δεχόμαστε..
 
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: