Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πρόταση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για την Πρωτομαγιά

1η ΜΑΗ: ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 πμ, ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε
Η φετινή πρωτομαγιά συμπίπτει με τα δύο χρόνια που το μαύρο μέτωπο (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και το κεφάλαιο μας οδήγησαν στην νέα βαρβαρότητα των διαδοχικών μνημονίων του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ακόμα συμπίπτει με τα δύο χρόνια διαρκούς κινητοποίησης των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μέτρα.
Επιπλέον, γίνεται σε ένα εκρηκτικό διεθνές περιβάλλον, που σφραγίζεται από την παγκόσμια κρίση του συστήματος, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2008, με την Ελλάδα να είναι ένα από τα πολλά ενεργά «ηφαίστεια», ενός μεγάλου κοινωνικού πολέμου στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η φετινή πρωτομαγιά αποτελεί επίσης την πρώτη μεγάλη κρίσιμη πανεργατική αναμέτρηση μετά την ψήφιση της νέας «δανειακής σύμβασης» που αποτελεί το μανιφέστο του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία.
Το μέλλον που μπορούν να μας εγγυηθούν δεν είναι άλλο παρά: Δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ατομικές συμβάσεις με κινεζοποίηση των μισθών, καθημερινά αμέτρητα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ανεργία με ποσοστά της τάξης 30% και 50-60% για τους νέους, 150.000 απολύσεις στο δημόσιο ως το 2015, τσάμπα νέους εργαζόμενους, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων μετά το «κούρεμα», ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές και στο διεθνές και ευρωπαϊκό κεφάλαιο.
Τολμούν να εκβιάζουν με το «ευρώ ή χάος», όταν είναι πια φανερό πως με το σύμφωνο για το Ευρώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Νταχάου για τους λαούς, ενώ ζητούν «νωπή λαϊκή εντολή» που θα νομιμοποιεί μια ακόμα πιο βάρβαρη και κανιβαλική πολιτική.
Ένας άλλος δρόμος για την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία
Ο αντίπαλος κινήθηκε αποφασιστικά, στρατηγικά, επιβάλλοντας βίαια μια νέα κατάσταση. Οι εργαζόμενοι, το εργατικό κίνημα πρέπει να δουν την κατάσταση αυτή ως ένα «σημείο μηδέν», και να ανασυγκροτηθούν ταξικά σε νέες βάσεις. Μακριά από τις λογικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες που αναπαράγουν την λογική των κοινωνικών εταίρων και τα κυρίαρχα διλήμματα: είτε «συντεταγμένη» μείωση των μισθών ή «χαοτικές» μειώσεις άνω του 50% σε περίπτωση που δεν υπογραφούν νέες συμβάσεις που θα εμπεριέχουν την μείωση.
Κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει χώρος μάχης των συλλογικών εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων. Με γενικές συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να επιβάλλουμε αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις, με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.
Ο αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας που νίκησαν το φόβο, τους εκβιασμούς, και γι’ αυτό είναι ήδη νικητές μας δείχνει το δρόμο για να συναντηθούμε και να βαδίσουμε με αξιοπρέπεια. Να ενισχύσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας με νέους πιο αποτελεσματικούς τρόπους. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, να συγκροτήσουμε ένα πανεργατικό μέτωπο για να ανατρέψουμε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, τις κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου, το διαρκές σφαγείο των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του ευρώ και της ΕΕ.
Η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας όχι κάτω από προεκλογικά μπαλκόνια του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, αλλά στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου εργατικού Σικάγο, αντίστοιχου με τις τρομακτικές δυνατότητες που υπάρχουν, αρκεί η κοινωνία απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου, στην κερδοφορία των «αγορών» και του κεφαλαίου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλο το λαό, να συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε να γίνει η 1η Μάη μέρα αντίστασης και κλιμάκωσης σε όλη την Ελλάδα. Να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και το σύστημά του.

Συγκέντρωση εργατικής Πρωτομαγιάς, Μουσείο, 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: